Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първа Инвестиционна Банка

Featured Replies

Здравейте,събота и неделя,първа инвестиционна обработва ли преводи?Активна ли е по тея неща тогава или почиват?В смисъл ако имам нареждане от някъде за превод на сума към дебитната ми карта,например във четвъртък и са необходими да кажем 4 дни за пристигането на парите във картата ми,събота и неделя ще се броят ли за обработката по превода активни ли са им сървърите или там каквото и да е било тогава?

преди 1 минута, Боби Акулата написа:

Здравейте,събота и неделя,първа инвестиционна обработва ли преводи?Активна ли е по тея неща тогава или почиват?В смисъл ако имам нареждане от някъде за превод на сума към дебитната ми карта,например във четвъртък и са необходими да кажем 4 дни за пристигането на парите във картата ми,събота и неделя ще се броят ли за обработката по превода активни ли са им сървърите или там каквото и да е било тогава?

Да, сървърите им работят постоянно. Особено ако иде реч за SWIFT. Защо според вас са необходими 4 дни за "пристигане" на парите ви?

• Автор

Ами защото имам нареждане за превод към дебитната ми карта и за картите знам ,че отнема повече време за пристигането на парите,а за превод към банковата ти сметка отнема мисля 1-2 дена,не съм сигурен.

преди 3 минути, Боби Акулата написа:

Ами защото имам нареждане за превод към дебитната ми карта и за картите знам ,че отнема повече време за пристигането на парите,а за превод към банковата ти сметка отнема мисля 1-2 дена,не съм сигурен.

Превода и в двата случая е към сметка. Това че картата ви е свързана към сметка няма значение (то тя няма как да не е свързана).

Времето за превод зависи от много фактори. Има различни преводи: собствени сметки, в границите на банката, кредитни преводи, към бюджета.

Аз лично не мисля, че събота и неделя ще се обработват преводите, стига да не са вътрешнобанкови.

По-скоро кажете откъде са наредили парите към вашата сметка - от БГ или от чужбина?

Ако преводът е от чужбина ги чакай във вторник най-рано.
Междубанков стандартен обикновено става до 24 часа.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 13 минути, Боби Акулата написа:

Ами днес е 3-ти ден вече,още не са дошли,пращането на парите стана в четвъртък на обед.

Не е трети, а още не е изтекъл вторият (48 часа)

0700 19 599
*2265 - мобилен
Не ядат хора - звънни и ще получиш пълно инфо срещу N на с/ка и ЕГН
https://www.fibank.bg/bg/kontakt-tsentar/page/41
Всичко друго тук е почесване на клавиатури. Ще ти кажат и има ли го входящ преводът.

преди 7 минути, Боби Акулата написа:

От България.

Абсурд да се бави 48 часа, щом е от БГ.
Сигурен ли сте, че парите ви са наредени или просто така ви казаха?

За мен превода не е направен, защото от четвъртък по обяд наредени, щяха да са във вашата банкова сметка или на заверка в 17 часа същия ден или в петък на заверка в 11 часа.

• Автор
преди 8 минути, algor написа:

Абсурд да се бави 48 часа, щом е от БГ.
Сигурен ли сте, че парите ви са наредени или просто така ви казаха?

За мен превода не е направен, защото от четвъртък по обяд наредени, щяха да са във вашата банкова сметка или на заверка в 17 часа същия ден или в петък на заверка в 11 часа.

Всичко със пращането на парите е наред,от това място са ми пращали много пъти,но нали преводът е към дебитната карта а не към банковата ми сметка,нищо че двете неща са свързани,при превод към карта отнема повече време просто,те парите,че ще пристигнат,ще пристигнат,въпросът тук беше,дали събота и неделч тази обработка е активна за да стане по бързо.Събота и неделя допринасят ли за обработката? Това е :) 

преди 2 минути, Боби Акулата написа:

Всичко със пращането на парите е наред,от това място са ми пращали много пъти,но нали преводът е към дебитната карта а не към банковата ми сметка,нищо че двете неща са свързани,при превод към карта отнема повече време просто,те парите,че ще пристигнат,ще пристигнат,въпросът тук беше,дали събота и неделч тази обработка е активна за да стане по бързо.Събота и неделя допринасят ли за обработката? Това е :) 

Разбрах.
Не, не ги бройте.
Доста от банките вече имат работещи клонове през уикенда, но освен да внесете и да изтеглите неголеми суми, можете и да пуснете платежно нареждане, но навсякъде обясняват, че ще бъде прието веднага, но ще бъде обработено в понеделник сутрин при отваряне на банката.

Не мога да разбера - страх те е да се свържеш с поддръжката?

• Автор
току-що, algor написа:

Разбрах.
Не, не ги бройте.
Доста от банките вече имат работещи клонове през уикенда, но освен да внесете и да изтеглите неголеми суми, можете и да пуснете платежно нареждане, но навсякъде обясняват, че ще бъде прието веднага, но ще бъде обработено в понеделник сутрин при отваряне на банката.

Аз това искам,до утре вечер да пристигнат прите и във понеделник сутринта да ги обработят и да ги тегля на същият ден.

Айде вече да приключваме със тази тема,разбрахме,че събота и неделя банката е активна. Весел празник на именниците. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.