Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви гуми да купя Barum vs MIchelin vs Dunlop

Featured Replies

Здравейте, колеги!

Двоумя се между трите гуми посочени в темата.

Гледам чужди отвизи в нета на Английски и има доста протеворечиви мнения относно и трите посочени марки.

Сега карам със всесезонни Debica Navigator 2 и някак ми се иска да взема друг тип гуми, не че тези с които са лоши, поне спрямо моя опит. Интересуват ме летните предложения на трите марки. Michelin Primacy 3, Barum Braviuris и Dunlop Sport.

Коя от трите посочени марки ще бъде най-добре и с по-добро представяне против аквапланинг?

Благодаря за мненията.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Зависи от финансите. Ако ги имаш, според мен Continental е избора.

• Автор
преди 24 минути, simtech написа:

А от посочените марки?

P.S Сега погледнах Continental - цената не е по-различна, тоест ако избора е по-удачен не пречи да взема тях.

преди 9 минути, Viiipeer написа:

А от посочените марки?
P.S Сега погледнах Continental - цената не е по-различна, тоест ако избора е по-удачен не пречи да взема тях.

Barum е най-ниската класа. Следват Dunlop, след това Michelin и най-високо Continental, Поне според мен е така. Barum е на нивото на Debica Frigo и ако ще си даваш парите за тях - от трън та на глог...

Continental  вземай. TS 850. Аз това ще направя следващото лято, а за зимни ще помисля още малко, но Continental  са сред лидерите. Това са много добри гуми. Иначе за Barum  забрави. Евтините гуми са доста лоша покупка с оглед сигурността, та ако ще дас е рекламират като произведение на някой известен производител, както винаги става. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Автор

Може ли да препоръчаш добър модел и същевременно поносимо до 140лв.?

P.S Колегата по-горе е писал.

току-що, Viiipeer написа:

Ами мисля TS850  са до 140 лева, но зависи от размера. Това е най-новия модел гума на Continental.

преди 1 минута, sennheiser написа:

Евтините гуми са доста лоша покупка с оглед сигурността..

Абе има и интересни китайки за малко пари. Като са нови доста добре се държат и са евтинки. Като остареят има OLX.

Размер?

преди 1 минута, sennheiser написа:

Евтините гуми са доста лоша покупка с оглед сигурността..

Абе има и интересни китайки за малко пари. Като са нови доста добре се държат и са евтинки. Като остареят има OLX.

Размер?

• Автор
току-що, sennheiser написа:

Ами мисля TS850  са до 140 лева, но зависи от размера. Това е най-новия модел гума на Continental.

На мен ми трябва лятна гума, понеже съм от Пловдив и карам в града.

Май както със всяка стока - има "премаркиране" на марката http://www.gumi7.com/bg/tire/125774/CONTINENTAL-PREMIUM+*+SSR-205-55-R16.html

Тази с абсолютно същата шарка я имат Dunlop Sport...

преди 12 минути, Viiipeer написа:

На мен ми трябва лятна гума, понеже съм от Пловдив и карам в града.

Май както със всяка стока - има "премаркиране" на марката http://www.gumi7.com/bg/tire/125774/CONTINENTAL-PREMIUM+*+SSR-205-55-R16.html

Тази с абсолютно същата шарка я имат Dunlop Sport...

Остави шарката. Китайците също имитират, но при гумите е важно какво е съотношението между естествен и изкуствен каучук. Естественият каучук е много скъп последните години, защото плантациите с такива дървета, са главно в южното полукълбо, а дърветата започнат ли да боледуват, това е като чума, спин или грип за тях! Тоест, цели страни като Бразилия например, намаляват почти до нула производството си на каучук. Това вдигна цените преди няколко години. Марковите гуми ползват повече естествен каучук, затова са и по-добри при спиране, в завой, при аквапланинг...Марките, които са подмарки на производители като Мишлен, Дънлоп, Континентал, Гудиър...ползват повече изкуствен каучук, който прави гумите с по-лоши качества. Затова ти казвам. Вземай маркови гуми. Марково са Континентал, Пирели, Мишлен, Дънлоп, Гудиър, Нокиан, Бриджстоум и някои други. Континентал обаче печелят почти всички тестове. Континентал е голяма компания, занимаваща се и с електроника. Много от новите автомобили разчитат на електроника, произведена от Континантал ( конкурент и на Бош). Понеже следя разни тестове на гуми, ти казвам, че добра идея е да вземеш маркова гума. няма проблем да е Мишлен или Дънлоп, но всичко води към Континентал.  Голяма компания, успешна компания, много разработки, не само на гуми!

• Автор

Някой да знае нещо за Японските Falken?

P.S. Понеже досега съм бил все със Debica Navigator 2 всесезонни, летните на Continental, Michelen, Dunlop и т.н дали ще са по-добри? Гледам че Мишелин трудно се намира всесезонна, но сега видях Falken. Аз съм решил почти на 100% да взема маркови гуми, вече въпрос на късмет е със шарката.

преди 16 минути, Viiipeer написа:

Някой да знае нещо за Японските Falken?

P.S. Понеже досега съм бил все със Debica Navigator 2 всесезонни, летните на Continental, Michelen, Dunlop и т.н дали ще са по-добри? Гледам че Мишелин трудно се намира всесезонна, но сега видях Falken. Аз съм решил почти на 100% да взема маркови гуми, вече въпрос на късмет е със шарката.

Извинявай, аз говорех за зимни гуми. Просто вземай маркови. Има и добри китайски, немаркови, но как да ти препоръчат при положение,, че примерно една от 10 китайски марки стават? Аз сега съм с летни  Hankock и това са оригиналните гуми на Фиестата ми от 2011 година. Това са корейски гуми, които имат предимства при температури малко под 20 градуса и на дъжд. Няма да сгрешиш и с тях. но ако чакаш идеалното сцепление в завои от колата ти, едва ли ще намериш такава гума. Просто се настройваш по гумата и внимаваш.

Иначе и аз си купих две Дебица зимни преди години, нови...за малко да се претрепя при първия проливен дъжд. Има голямо недозавиване на Фиестата, което не спира няколко секунди след отпускане на газта. Купих ги от Кауфланд 2008 година. Карах с тях една зима, следващата взех две Гудиър, които сложих отпред. Дебицата отзад досега. Просто ги ползвам за дрифт зимата ;) Това е гума с ниско сцепление и е добре за задницата на Фиестата.

преди 27 минути, sennheiser написа:

Има голямо недозавиване на Фиестата, което не спира няколко секунди след отпускане на газта. Купих ги от Кауфланд 2008 година. Карах с тях една зима, следващата взех две Гудиър, които сложих отпред. Дебицата отзад досега. Просто ги ползвам за дрифт зимата  Това е гума с ниско сцепление и е добре за задницата на Фиестата.

Абе ти да не си копие на Билдера!? Или както там си смени името после!?
Китайчетата са вече не толкова зле. В интерес на истината и със скромен бюджет може да се вземе нещо прилично. А и високият клас гуми нямат по-дълъг живот, на 4 година отново започват да се вдървяват, но като нови са по-добри.

Michelin- няма по- добро. А тия всесезонните, са си измишльотина отсекъде...

• 1 месец по-късно...
на 1/12/2017 в 22:15, simtech написа:

Колега, съгласен съм с теб. Миналото лято карах с такива гуми https://maxcar.bg/gumi/letni/continental-contiecocontact-5-195-65-r15-91h . Тази година няма да взимам нови, а пак ще карам с тези.

на ‎13‎.‎1‎.‎2017‎ г. в 21:45, язе написа:

Michelin- няма по- добро. А тия всесезонните, са си измишльотина отсекъде...

Две години карам само със всесезонни гуми и са ми отлични през зимата и през лятото. Преди карах с Континентал и ги зарязах заради неустойчив каучук и бързо износване. Ще ги търкалям всесезонките целогодишно 5-6 години докато се износят. Според мен напоследък корейските гуми са най-добри.  Само за информация - с 28 години шофьорска практика съм и още помня как съм се радвал на нови Видинки докато ги имаше.   Ползвам сега тези http://www.gumi7.com/bg/tire/108839/NEXEN-N+PRIZ+4S-195-60-R15.html   Поръчвам си ги чрез сайта от Германия.   Не си купувайте гуми от България - защото тези продаваните у нас са произведени от нискокачествен каучук.

• Автор
на 3/5/2017 в 17:43, ralin22 написа:

Колега, съгласен съм с теб. Миналото лято карах с такива гуми https://maxcar.bg/gumi/letni/continental-contiecocontact-5-195-65-r15-91h . Тази година няма да взимам нови, а пак ще карам с тези.

Michelin-ките са Made in Russia. ;-)  Нямаше всесезонни, ама и цената им е всесезонна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.