Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB клавиатура за до 70 лв., която да не блокира от два натиснати бутона?

Featured Replies

Досега винаги съм си купувал USB клавиатури, защото те не блокират, когато натиснеш 3 бутона едновременно по време на игра. Обаче на последните 3-4 клавиатури, вкл. и на сегашната ми (някакъв смотан Spire, но когато я купувах, само това имаше), като натисна 2 бутона, тя блокира и ако натисна още някой бутон през това време, не се случва това, което трябва да се случи. Идеален пример за това е GRID 2 - леко съм пристрастЕн към тая игра и непрекъснато я разцъквам. Карам с ръчни скорости и съм си изработил техника за бързо вземане на завой - натискане на спирачка за половин секунда, предавка надолу (сменям ги с десните shift и control), завиване и докато съм в завоя, газ до дупка. Така взимам завоите с дрифт. Този начин на вземане на завои изисква натискането на 3, а понякога и на 4 бутона едновременно (зависи от завоя). Обаче тая тъпа клавиатура отказва да приеме другите два бутона и когато искам да сваля предавката надолу, тя не се сваля и ако преди завоя съм карал на 3-та, излизам от завоя пак на 3-та, което ми проваля дрифта. И затова ми трябва USB клавиатура (може и да не е специално геймърска), на която да мога да ѝ натисна всичките бутони (ако реша) и те да сработят наистина.

P.S. А, да, и да има бутони Home и End. Тоя тъп Spire няма и като чета дълги документи трябва да скролвам с плъзгача надолу, а би било доста по-удобно просто да натисна End, за да отида на последната страница на документа.

Не разбрах какво имаш предвид под "блокиране при натиснати два бутона"? Какво влагаш в понятието въобще "блокиране на клавиатура"? Силно ми се струва, че описаните проблеми по-горе са породени от компютъра....

преди 3 минути, Blue Ray написа:

Не разбрах какво имаш предвид под "блокиране при натиснати два бутона"? Какво влагаш в понятието въобще "блокиране на клавиатура"? Силно ми се струва, че описаните проблеми по-горе са породени от компютъра....

https://www.microsoft.com/appliedsciences/antighostingexplained.mspx има и тестче да си тестваш клавиатурата

преди 2 часа, Blue Ray написа:

Има в предвид Anti-Ghosting. По-евтините клавиатури имат този проблем. Не могат да се натискат повече клавиша наведнъж. Аз имах същия проблем със моята докато играех GTA V.

благодаря за теста
разпознава до 4+1, бутона

ps

клавиатура на DELL E5410

Редактирано от Гост (преглед на промените)

@rado84 регулирай си клавишите:
Control>Keyboard>Repeat delay и/или Repeat rate(ако не е на Fast)

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

ExaFlop, не е от това. Това го правя при всяко преинсталиране на ОС, което не се случва често, но не е от него. В горния тест, за който ined даде линк, при последователното натискане на 4 различни бутона се маркират само 2, което означава, че клавиатурата си е дебилна. Натиснах 4 едновременно и ни един не беше маркиран, че е натиснат.

Досега някак си се креташе с нея, щот' като играеш Armored Warfare или ETS 2 рядко натискаш повече от 2 бутона, ама с рейсърите не е така.

Blue Ray, Gogo456 ти го е обяснил, но аз все пак ще кажа - като натиснеш 2 бутона едновременно, ако натиснеш трети, той не действа. Това едно време се случваше редовно в "Матрицата" докато играех NFS Underground 2 и се чудех защо става така. От 2005 г. свикнах да играя рейсъри с ръчни скорости и клавиатури с такъв проблем са ми трън в ...

Edit: сега, когато вече знам какво да търся, си харесах една геймърска клавиатура на Cooler Master с Anti-Ghosting екстра за 70 лв. И след като си купя SSD, ще взема и нея.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.