Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на монитор

Featured Replies

http://desktop.bg/displays-aoc-aoc_g2460pg

http://desktop.bg/displays-dell-S2417DG

Видео карта : GTX 1070

Това са мониторите между които се колебая, бях се спрял на дел-а но почнах да чета някой кофти работи в интернет за панела, че имал pixel inversion проблем и са се появявали на някой хора bleed-ове след няколко месеца (като не знам дали гаранцията покрива това) и другото което е искам игрите на въртят на ултра настройки а гледам в интернет, че при 2к резолюция на някой игри картата ги подкарва с 40-50 кадърва в секунда докато на 1080р ги подкарва на 70-80 и за това мисля да се насоча към AOC понеже не съм видял и 1 негативен коментар за него в интернет в интерес на истината.

Монитора ще се ползва за игри.

Аз лично бих избрал Dell-а. По-висока честота на опресняване (165Hz, при AOC-а е 144), по-висока резолуция и може би за мен също важно - безрамковия дизайн. 

Всякакви дефекти в срока на гаранцията се покриват от нея, освен причинени от механични въздействия. (демек, ако има изгорели пиксели или нещо подобно ще се покрие)

• Автор

Нека това да не е фактор между 165Hz и 144Hz , едва ли ще има видима разлика, монитора ще се ползва и за графичен дизайн но това е второстепенно и също не трябва да е фактор в моите критерии. Трябва да избирам между 1080p Ultra settings или 1440p medium settings и за това се колебая, не мисля, че разликата ще е особено голяма и 1080р си е нативна резолюция за 24инча , ще има разлика но не знам дали ще си струва като цяло.

1440p е далеч по-добре от 1080p. Като ги сравниш един до друг ще забележиш разликата. А и нищо не ти пречи да си цъкаш и на 1080p на Dell-а. 

П.П. 1440p лека по лека се превръща в "новото черно".

• Автор

Да но ме притеснява това, че 1080р на 1440р монитор няма да вади същата картина като на 1080р 

Не знам защо толкова се притесняваш от фреймовете на 1440p - GTX 1070 е достатъчно мощна карта за да изкара минимум 45-50 на 1440p при всичко на Ultra.

• Автор

То ясно сега ще изкара 45-50 , след 1-2 години като излязат още някой други игри ще падне на 25-30 ама ще видя ще тествам и така..

• Автор

Днеска пробвах s2417dg и ми хареса сравнително, не останах очарован от цветовете но и не бях особено разочарован , може би след калибрация ще е по-добре макар, че уж бяха барани някви настройки. Човека който използваше монитор го беше сложил с HDMI кабел и беше само на 60Hz , интересува ме дали като му сложа displayport кабела както си трябва всичко ще си му е ОК понеже забелязах лек pixel inversion но не ме подразни но ако не ме лъже паметта бях прочел някъде, че с displayport се забеляза повече този проблем, има ли някаква логика или просто се филмирам ?

Дела само с дисплей порт кабел го пускай, а цветовете ги пусни по дефолт.

• Автор

Имаш ли лично наблюдение относно дефолт цветовете защото силно се съмнявам ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.