Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за съвместимостта на по-мощна конфигурация

Featured Replies

Здравейте. Искам скоро да купя компютър и видях, че е по-добре вместо да си поръчам от даден сайт за същите пари може да се конфигурира по-мощен компютър. Предназначение - по принцип не мисля да играя много игри- обикновено ми се играе като дойде януари и играя един два месеца само. Не използвам някакви по- специални програми или тежки програми. Но имам дръпнат BOINC и тази програма се включва, когато на компютъра не правя нищо и използва над 90% от капацитета на процесора за анализиране на научни данни. Т.е. компютъра често ще използва пълноценно процесора и конфигурацията трябва да е съобразена с това. 

Избрал съм си тази конфигурация:

Дъно:  Asrock - ASROCK B250 PRO4 /LGA1151

Процесор:  Intel - INTEL I7-7700/3.6G/ (или може би 4,2Ghz)

RAM: KINGSTON 16GB DDR4 2400Mhz HyperX Fury

HDD: Toshiba 1TB sata 3

Захранване: Zalman 500W ZM500-LE

SSD: ADATA 128GB SATA 3

Кутия: Sharkoon VG-4 W SH0010

Първият въпрос ми е дали дъното и захранването са подходящи за останалите компоненти. И конфигурацията не включва видео карта, защото не играя много игри(също така и не ми се дават още пари), та въпросът е проблем ли ще е ако играя по-леки игри и как ще рефлектира( или какви проблеми да очаквам) липсата на видеокартата върху компютъра. Мисля примерно да дръпна Heroes 7 да поиграя. Не разбирам много и нямам по-запознат приятел и затова се обърнах към Вас - съм отворен към критики и препоръки и ще съм ви благодарен, ако изразите мнение относно пасването на конфигурацията. Не мислех да вземам охлаждане, но ще взема ако се наложи.

Редактирано от halkata (преглед на промените)

Може да споделиш бюджет, който ще похарчиш и ще получиш достатъчно смислени отговори.

Двуканалният режим ще се отрази добре на вградената графика тъй като тя няма собствена памет. Разбира се две плочки ще излезнат по-скъпо.

Захранването е боклук като цяло но ще свърши работа. Ако искаш нещо по-читаво ще трябват отново повече пари.

Малките SSD са набутване във всяко отношение. И като цена на ГБ и като скорости и като живот но ти си знаеш.

п.п. Може да се спести от дъно дори да държиш на четири слота за рам - http://www.vario.bg/gigabyte-ga-b250m-d3h

Дъното има и всички видове изходи за графиката включително DisplayPort.

Със спестените пари може да вземеш това захранване - http://www.vario.bg/evga-450b-bronze-450w-100-b1-0450-k2

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Относно бюджета - за съжаление съм го надвишил вече :( . Мислех всичко с монитора, звуковата карта,  четеца и други да излезе към 1700лв. Но в момента в единият сайт ми излиза 1860, а в другият 1750 без звуковата карта. Но все пак бих и отделил още мъничко. 

14328862_1169949423062684_1927583472_n.jpg

• Автор

Благодаря за обстойният съвет. Всъщност в първият вариант съм с две плочки по 8GB KINGSTON. За захранването може да отделя повече пари, ще сменя дъното да спестя .   За  ССД не мисля да отделям повече пари за сега. А охлаждане дали ще е необходимо или да преценя като почна да боравя с компа?

Заключеният вариант на процесора се продава с охладител. Разбира се той е на нивото на боклуците от 15 лв. тоест като можеш да отделиш пари е хубаво да го смениш.

Подобен би бил идеален - http://www.vario.bg/be-quiet-pure-rock-slim-bk008 но и по-евтин би бил за предпочитане пред заводското.

• Автор

Ок мерси Roujin z . До тук всичко вече изглежда супер, но ме мъчи един последен въпрос и това е, ако все пак тръгна да играя леки игри като например heroes 7 и други подобни дали може да възникнат някакви проблеми (с охладител и с 2х8GB kingstoп). Просто не мисля да купувам видеокарта

Ами няма да е като с видеокарта за 300 лв. но ще върви.

Имаш най-добрата графика подкована с двуканален режим и най-добрия процесор тоест няма какво повече да направиш.

• Автор

Seti@home подкрепям. На лаптопа него включвам, но като купя компютъра там ще го включа, а на лаптопа някой друг проект. Проект, който би бил по-полезен в близкото бъдеще(може би с откриване на лекарства), че seti може и след 50години да открият изкуствен радиосигнал. А ти кой проект подкрепяш?

Редактирано от halkata (преглед на промените)

Що не подкрепяш folding@home - поне е за здраве.

:) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Да попитам - мислех да взема мрежова карта и звукова карта за по 20лв. Има ли смисъл?

преди 1 час, halkata написа:

ExaFlop възможно е. Не съм запознат с проекта, но ще погледна!

Аз фолдя за Алцгаймер.

Хънтингтън

преди 1 час, halkata написа:

Да попитам - мислех да взема мрежова карта и звукова карта за по 20лв. Има ли смисъл?

Нрежова 10/100 или 10/100/1000? Мисля, че може и по-евтино от 20. 10/100 - 5-7лв

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

Хъмптингтън

..

Хънтингтън ;) 

пс

Каузата е важна в крайна сметка.

Редактирано от tux (преглед на промените)

преди 9 часа, halkata написа:

http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B250M-D3H-rev-10#sp

Всяко дъно си има. На конкретното може да ги видиш в спецификациите.

Специално за аудиото ако държиш на по-добро има смисъл но за 20 лв. не знам каква ще да е?

Също така не забравяй че трябва да се съобразяваш и със слотовете на дъното като я купуваш.

• Автор

Ок пичове, излиза че не ми трябват мрежова и звукова карта. Тези на дънната платка ще ми стигнат

• Автор

Здравейте. Купих конфигурацията и компютъра е направо звяр. Доволен съм от всичко, а SSD-то смених с 256GB. Но  монитора не ми хареса. За два дни очите станаха като на жаба :no-no: . Взех си 24" - http://www.stealtech.org/monitors/Монитор_Acer_S240HLbid_-_24_Wide_TN_LED_id63053/ . Мисля да го сменя и ще се радвам на някой съвет. Ако взема за същите пари 21,5" с IPS LED дали ще е по-леко за очите?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.