Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов хард диск издава кликащи звуци

Featured Replies

Имам лаптоп с 1 TB 5400 об. хард диск Тошиба, марката на лаптопа е Дел. Лаптопа е чисто нов, купих го декември 2016 и според БИОС е произведен през октомври 2016. Хард диска често издава кликащи звуци, това нормално ли е? По принцип знам, че това е един от признаците на умиращ хард диск. Засега работи супер, но това кликане ме притеснява. За този период направих доста преинсталации, използвам Линукс и постоянно пробвах различни дистрибуции. По принцип може да се инсталират няколко наведнъж, но аз направих така - инсталация на чисто, след няколко дни тегля друга дистрибуция, пак инсталация на чисто и така. Възможно ли е това да го е повредило? Толкова бързо? Знам, че това не е най-умното нещо и вече спрях с експериментите.

Използвам програмата powertop - която намалява разхода на енергия, възможно ли е да не му стига тока? Зарядното е 45W. Powertop е софтуер на Интел, би трябвало да не създава проблеми.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

Тествай диска под DOS със Hirens Boot CD .Едва ли няколко преинсталации биха повредили диска !

Аз използвам TLP в Ubuntu  и засега нямам подобни проблеми .Все пак моята машина е 2009 произведена ,старичка е

Може също и да погледнеш S.M.A.R.T какво казва.

• Автор

Пуснах SMART да сканира и получих следния резултат:

Ci8gbCV.png

Май е наред.

Принципно тия хардове са за склад и не е добре да се ползват за системни поради ред причини.

Нормално е да става по-шумен при натоварване не че е добре за диска. А какво разбираш под "кликане" не знам.

• Автор
преди 6 минути, Roujin Z написа:

Принципно тия хардове са за склад и не е добре да се ползват за системни поради ред причини.

Нормално е да става по-шумен при натоварване не че е добре за диска. А какво разбираш под "кликане" не знам.

https://www.youtube.com/watch?v=HMhdEp3SM_w

Само, че кликането е през 5-10 минути, а не едно след друго като този от клипа.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 8 часа, mkfs.ext4 написа:

Имам лаптоп с 1 TB 5400 об. хард диск Тошиба, марката на лаптопа е Дел. Лаптопа е чисто нов, купих го декември 2016 и според БИОС е произведен през октомври 2016. Хард диска често издава кликащи звуци, това нормално ли е? По принцип знам, че това е един от признаците на умиращ хард диск. Засега работи супер, но това кликане ме притеснява. За този период направих доста преинсталации, използвам Линукс и постоянно пробвах различни дистрибуции. По принцип може да се инсталират няколко наведнъж, но аз направих така - инсталация на чисто, след няколко дни тегля друга дистрибуция, пак инсталация на чисто и така. Възможно ли е това да го е повредило? Толкова бързо? Знам, че това не е най-умното нещо и вече спрях с експериментите.

Използвам програмата powertop - която намалява разхода на енергия, възможно ли е да не му стига тока? Зарядното е 45W. Powertop е софтуер на Интел, би трябвало да не създава проблеми.

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

https://www.youtube.com/watch?v=HMhdEp3SM_w

Само, че кликането е през 5-10 минути, а не едно след друго като този от клипа.

Програмата пауртоп е активирала агресивен паур мениджмънт на диска - това което чуваш е прибиране на четящата глава.Няма нищо страшно. Подобно нещо има и във Уиндоус

Image 001.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.