Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте мнение за т. нар. VR (3D или, както там се казват) очила.

Featured Replies

Интересно ми е това яко ли е.За съжаление не познавам никой, който има такова.Иска ми се да бях видял за какво иде реч за да знам преди да си купя.Гледам ги в aliexpress има ги на всякакви цени.Ето примерно този модел.

Главта започва да те боли, ако ги ползваш повече от 15 минути. В допълнение ти трябва и смартфон с жироскоп. (и Android за предпочитане)

Изключително тъпо е. Точно това, което си показал, съм го пробвал с телефон с 2К екран и беше много зле. Освен това е и вредно за очите.

На мен не ми е тъпо.. Ее омръзва след няколко месеца, но е забавно аз съм си със обикновенни Google Cardboard и ако си сложиш хубави очила и дисплея ти е с високо качество и няма драскотини ще е добре. Но както@niki292002 може да те заболи глава и това зависи от сензора(жироскопа) ако не е хубав може да има разлика в реакцията на сензора и на твойте движения.. ии тогава е и вредно ще ти де вие свят и т.н.. Аз лично нямам тези проблеми само дето ме заболява главата от допира на очилата защото ластиците са стегнати.. Иначе и други съм ползвал пак същата работа зависи от качеството на лупите и самият телефон.

Имаче ако искаш истинско VR преживяване HTC Vive аама си е скъпичко.. И май го няма в България.

преди 1 час, tyrboman написа:

Интересно ми е това яко ли е.За съжаление не познавам никой, който има такова.Иска ми се да бях видял за какво иде реч за да знам преди да си купя.Гледам ги в aliexpress има ги на всякакви цени.Ето примерно този модел.

Много е "яко".Най много да си разбиеш главата някъде!

преди 24 минути, * СТЕФАН * написа:

Много е "яко".Най много да си разбиеш главата някъде!

По принцип наистина е яко, но с истински VR очила. (Oculus rift или HTC Vive) Там ги няма гадните ефекти като боленето на главата. 

• Автор

Въпросът ми беше ако можете да ми препоръчате някакви хубави очила от алиекспрес, ако има хубави понеже не разбирам.Примерно на Xiaomi или на VR Box изглеждат добре.

Редактирано от tyrboman (преглед на промените)

За модели не знам.. само гледай да имат хубаво оплътнение и лента за глава да не ти стягат много.. И също така гледай лупите да са по-големи. Иначе очила колкото искаш... тука да малко мейд ин чайна ама пак има богат избор.

• Автор
преди 22 часа, Mr.n0b0dy написа:

За модели не знам.. само гледай да имат хубаво оплътнение и лента за глава да не ти стягат много.. И също така гледай лупите да са по-големи. Иначе очила колкото искаш... тука да малко мейд ин чайна ама пак има богат избор.

То добре да гледам, ама тва мога да го видя като си избера конкретен модел и го платя и после при свършен факт ще ги гледам тия работи.Ти, като знаеш виж ги и ми кажи най добре.

Е все пак зависи колко пари си готов да дадеш.. Има от дърво има пластмасови очила.. До вкус си е.

• Автор
преди 2 часа, Mr.n0b0dy написа:

Е все пак зависи колко пари си готов да дадеш.. Има от дърво има пластмасови очила.. До вкус си е.

Гледам, че не са скъпи.Има и по 300 лв, но няма да скчам на на скъпите.Дай нещо по твоя преценка да не е от най скъпото, но да не е и за 10 - 20 лв.

http://www.plesio.bg/vr-headsets-c-69981617/vrx-virtual-reality-glasses-bluetooth-remote-control-p-317393.html?orderSource=1

Ами това според мен изглежда добре-удобно, а и си има bluetooth дистанционно.

• Автор

Мисля, че уточних, че за алиекспрес имам предвид, а не за други сайтове, но както и да е.Ще се оправя някак.

3D Virtual Glasses Shinecon VR

Head-Mounted Cardborad BOBOVR Z4

Ами ето някои от алиекспрес, но е хубаво да провериш за модела и в други онлайн магазини понякога това дава резултат дори и да не е голяма разлика в сумата..

• 1 година по-късно...

Здравейте искам да купя подарък на майка си за 8март, тя определено обича игри както и би искала да може да гледа клипове. Какво бихте ми препоръчали да взема за сега съм се спряла на BOBOVR,shinecon. Vision Vr телефона и е Huawei honor8/honor 8lite2017(в китай).Бюджета ми е 50лева

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.