Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте имам два мнооооооого стари компютъра и искам да подготвя единия поне за баща ми. Единият е с дъно MSI MS-7267 ver 5.0 а другият е MSI P965 Platinum искам на единия да му сложа SSD и ново Video 400-500лв. Можете ли да ми кажете кое дъно ще е по-подходящо за целта и какви компоненти да му избера. На него ще се играят World of Tanks и ФБ игричките :D .

Избрал съм му:

SSD

Video

Знам че SSD-то е SATA 3 а Видеото e с  PCI Express 2.0 но прочетох, че могат да работят и на по-стари версии.

Видеокартата е нереално скъпа. Ето ти за 60 лв. по-малко - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N730D5OC-1GI/description.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Мхм мерси, обаче това че е с 1гб по-малко RAM-та на видеото няма ли да му намали перформанса

Какъв перфомаманс? :D Това са карти на ниво вградена графика но съвременна и предназначението им е именно за такива стари машини заради хардуерното ускорение и интерфейсите.

Разбирай баща ти да гледа 1080p. Може да гледа филми с добро качество на телевизора без да умре процесора а не да цъка игри. 

Иначе чисто теоретично паметта е от старата тоест дори да е 4ГБ няма никакво значение и си е чист маркетингов трик.

Реално и 512MB са над необходимото за целите.

п.п. Вкарай тия 60 лв. разлика в двойно по-голямо SSD примерно - http://nikem-bg.net/computer-components/Crucial-SSD-275GB-MX300/description.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

А SSD то няма да има проблеми да тръгне нали? Искам да му сложа windows и World of Tanks на него

Ако помня правилно за World of Tanks единствено изискване е Интелски процесор иначе нещата стоят зле.

SSD-то ще върви макар и не с пълните си възможности но пак ще е много по-добре от HDD. 

• 2 седмици по-късно...

CPU - Quad Core Intel Xeon E5405
MB - MSI G33/P35 Neo (MS-7360) 
RAM - 3GB
HDD - 500GB
VC - nVIDIA GeForce 8500 GT
LAN - Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet...
CASE - Кутия с добър външен вид и захранване-ENERMAX CYCLOPS-405W

Пичове заслужава ли 150 лв?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.