Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с камина тип барбекю

Featured Replies

Здравейте,имам въпрос за  барбекю с отвеждане на дима с комин.
За да добиете представа http://www.home-max.bg/static/media/ups/products/main/08002143.jpg?v=0.47 изглежда приблизително по този начин.

Проблемът е,че при запалване димът не се отвежда в комина.Как мога да реша проблема и да "накарам" димът да излиза директно през комина,без да опушва около барбекюто.Коминът е достатъчно висок,отворът мисля е достатъчен.Гледах канални вентилатори,но повечето са до 150 градуса по целзий.Те биха ли свършили работа?Други решения също ще са от полза,за да реша проблема с дима.
Благодаря предварително.

някъв вентилатор на комина да прави тяга на изхода

или да се научиш да палиш огън който не опушва

• Автор
преди 18 минути, fantoma написа:

някъв вентилатор на комина да прави тяга на изхода

или да се научиш да палиш огън който не опушва

Да, аз съм написал че разглеждам вентилатори. Искам да попитам някой ако е слагал такъв има ли ефект?

Не мисля, че проблемът е в огъня, колега.

преди 41 минути, syvetzaecig написа:

Не мисля, че проблемът е в огъня, колега.

Проблемът е в малката височина на комина. Горе на покрива в отвора на комина се понажда тръба за увелчаване на разликата във височините и осигуряване на тяга.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте! Ако димът не е много, за да създадете тяга в комина, можете да опитате на  ВЪРХА на комина да включите отстрани вентилатор,духащ перпендикулярно на комина и така да се създаде допълнителна тяга.Не е необходимо вентилаторът да бъде за работа на по-високи температури.Ако решите да пробвате този вариант, ще ви бъда благодарен, ако ме информирате за резултата. Поздрави

• Автор
преди 19 часа, mal1 написа:

Здравейте! Ако димът не е много, за да създадете тяга в комина, можете да опитате на  ВЪРХА на комина да включите отстрани вентилатор,духащ перпендикулярно на комина и така да се създаде допълнителна тяга.Не е необходимо вентилаторът да бъде за работа на по-високи температури.Ако решите да пробвате този вариант, ще ви бъда благодарен, ако ме информирате за резултата. Поздрави

Ще го пробвам това с вентилатор горе, колега. По магазините има пластмасови и метални. И двата пише че издържат 150 градуса, обаче все пак се чудя кой от двата да избера. Металният е доста по-скъп. Имате ли впечатления за пластмасовия?

преди 19 часа, ExaFlop написа:

Проблемът е в малката височина на комина. Горе на покрива в отвора на комина се понажда тръба за увелчаване на разликата във височините и осигуряване на тяга.

Това с тръбата го пробвах, колега, но не е достатъчно и продължава да пуши. Ще трябва вентилатор. По магазините има пластмасови и метални. И двата пише че издържат 150 градуса, обаче все пак се чудя кой от двата да избера. Металният е доста по-скъп. Имате ли впечатления за пластмасовия?

Имаше една аритметика, ама не могада си намеря книгата със сметки - зависимост между кубатурата на помещението, входящия отвор на камината и височината на димоотвода..

преди 8 минути, syvetzaecig написа:

Това с тръбата го пробвах, колега, но не е достатъчно и продължава да пуши.

А уплътни ли добре между тръбата и комина?

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Имаше една аритметика, ама не могада си намеря книгата със сметки - зависимост между кубатурата на помещението, входящия отвор на камината и височината на димоотвода..

А уплътни ли добре между тръбата и комина?

Да,но все пак ще видя дали и там не е проблема.Може би това изчисление ще помогне,ако има някаква формула.

• Автор
преди 1 час, syvetzaecig написа:

Да,но все пак ще видя дали и там не е проблема.Може би това изчисление ще помогне,ако има някаква формула.

Някой пробвал ли е с тези канални вентилари.Въобще какви са вариантите ми да се справя с проблема с дима.Примерно ел.мотор отстрани на комина с перка,която се върти вътре,ако този вентилатор няма да се справи?

Набий една Т-тръба горе в комина и ползвай метода

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.