Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gmail хедъри

Featured Replies

Здравейте. Имате ли представа каква е политиката на Gmail с техните хидъри. Пробвах да проследя един мейл, който съм получил - от българия, но IP адреса, който ми изкарва http://whatismyipaddress.com е американски?

"Хидър"? Чувал съм за хедър: header [ 'hedər ]

на 3/19/2017 в 7:42, rado84 написа:

"Хидър"? Чувал съм за хедър: header [ 'hedər ]

Ок, моя грешка в транскрипцията. А нещо по темата да знаеш?

• 1 месец по-късно...

Темата е актуална. Няма ли някой наясно с проследяването по IP от мейл? Опитвам се да разбера дали органите могат да докажат, че дадени мейли, отпреди 2-3год са пратени от определен човек, с което ще се докажат престъпления. В някои писма ми излизат адресите на Гугъл, в други при X-Originating-IP намирам други адреси като долния, който е от БГ.

stoyan2.jpg.be224581d20dc8a9ab80e8f0ea80e9cc.jpg

преди 21 минути, The_Nomad написа:

Темата е актуална. Няма ли някой наясно с проследяването по IP от мейл? Опитвам се да разбера дали органите могат да докажат, че дадени мейли, отпреди 2-3год са пратени от определен човек, с което ще се докажат престъпления. В някои писма ми излизат адресите на Гугъл, в други при X-Originating-IP намирам други адреси като долния, който е от БГ.

Прочетете RFC-то за пощата и там ще разберете идеята и как се проследява. Само че ИП адрес не е доказателство на което може да се има доверие защото може да се подмени сорс ИП, да се хакне машина и да се ползва нейния адрес и т.н.

преди 6 минути, capnemo написа:

Прочетете RFC-то за пощата и там ще разберете идеята и как се проследява. Само че ИП адрес не е доказателство на което може да се има доверие защото може да се подмени сорс ИП, да се хакне машина и да се ползва нейния адрес и т.н.

Малко помощ какво е това RFC може ли?

преди 4 минути, дръндю написа:

Капитане, тва много сложно ве
ей тука е обяснено малко по-простичко
https://bg.wikipedia.org/wiki/Request_for_Comments

ТОва, което съм дал е документа в който са описани заглавните дефиниции на пощата. Това, което ти си дал са общи приказки и линкове към оригиналните RFC-та

Благодаря,полезни линкове. Капитане, по-горе имаше предвид, че може да се подмени ИП което е във хедъра ли?

преди 8 часа, The_Nomad написа:

Благодаря,полезни линкове. Капитане, по-горе имаше предвид, че може да се подмени ИП което е във хедъра ли?

Да се подмени в хедъра означава че ползваш прокси или чужда wifi мрежа, или чужд компютър.... И именно поради тези причини ИП адреса не е надеждно доказателство (според мен)

на ‎19‎.‎5‎.‎2017‎ г. в 8:36, capnemo написа:

(според мен)

и според мен :D

в района са общо 18 ...кафенета, ресторанти, бензиностанции и един парк който през лятото е претоварен, но зимата е супер 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.