Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. Инсталирах Phpmelody, и доста работи оправих, но има други, дето не знам къде са или ще ми отнеме прекалено много време да ги намеря. Засега искам да оцветя едни места, но не знам къде се намира кода им!

http://prntscr.com/ema3sn

http://prntscr.com/ema4o5

Тези белите прозорци и да изтрия едни други неща.

Сайта е: detsko.otaku.bg

Ако някой иска да съдейства, нека ми пише тук или да се разберем по скайп/вайбер

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет,

Ако използваш mozilla firefox изтегли си firebug. Много помага при разработки на уеб приложения и веднага може да си намериш сам самите елементи в страницата и съответно да ги намериш после в кода (независнимо дали са в html или css файлове). Хувавото на firebug е че можеш да правиш промени директно в браузера и съответно да ги наблюдаваш, но ако направиш рефреш на браузера без да си записал промените в html или css файловете ще загубиш промените.
Веднага мога да ти кажа че формата за търсене ти се намира в таг <header> в таг <div class="span6 wide-header-pad">
другите неща не съм ги търсил.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам ги, но пак ми е нещо търсене. То си трябват и знания все пак. Колкото и да гледам, все не мога да им намеря кода за цвета, въобще ако има и добавен такъв. Трябва си някой да ми помага. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет,

Добре ако не можеш да се оправиш с firebug има друг вариант, който е малко по-сложен, но пък е по-полезен да навлезеш в фронт енда :)

По принцип може да провериш в самите стилови файлове (имам на предвит css файловете) и да потърсиш думата "color" с това проперти се задават цветове в страницата и съответно да гледаш в кои класове се намира. След като си извадиш списъка с класовете ги потърсив в html файловете и ще разбереш къде се намират и за какво се използват.

Другото което е трябва да прочетеш малко за самия HTML и CSS. Както му се вика да имаш обща представа кое какво е и какво прави. Примерно за html тук, а за css тук.

П.П. сайта не работия

Редактирано от spas666 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ударил съм на някаква греда. К'вот и да променя в стила, за което си мисля, че ще е за дадено нещо, нищо не се получава. Не знам заключен ли е, какво се случва, нещо не схващам. Или въобще не се прави оттам... Точно 2 неща са (Едно от по-сериозните е да махна Категория - тази с годините отдясно), които искам да променя освен цвета на тия барове, затова търся някой да помогне набързо, вместо да си бия главата. Вече работи, но на: detsko.otaku.bg  :)

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Привет,

Разгледах "Phpmelody" и то е някакъв CMS за видео клипове. Ето няколко съвета на първо време.
Трябва да видиш първо някъде от настройките дали няма опция за изключване на категориите, т.е. да не се показват.
Друг вариант е да потърсиш в google как може да се махнат категориите би трябвало да има нещо писано от други потребители.
Трети вариант е да потръсиш официален форум на "Phpmelody" и там да питаш за промени по този CMS.
Четвърти вариант е да ровиш по кода и да ги премахнеш ръчно, ама ще е малко кофти за теб като не разбираш от програмиране.

Друго не мога да те посъветвам. Неможе да се оправи така от разстояние. Без код само може да се гъдае кое къде е. Успех

П.П. Преди се занимавах с един CMS (PrestaShop (пълен е с бъгове)) за online магазини, на който доста промени правих и повече неискам и да чуя за готиви CMS-си. Та този prestashop си има страхотен международен форум и има почти всичко необходимо за да го подкараш както тряба. Предполагам и с Phpmelody е така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

new-style.css - тук трябва да променяш :wink12:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, имах идея, че трябва да е в new-style.css, но каквато и промяна да направя, нищо не се случва! Ето защо ми трябва някой да си бие главата вместо мен. Целият стил да изтрият, пак нищо не се случва. Но ако го променя само на style.css сайта се разбива. :)

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, qnkov написа:

Да, имах идея, че трябва да е в new-style.css, но каквато и промяна да направя, нищо не се случва! Ето защо ми трябва някой да си бие главата вместо мен. Целият стил да изтрият, пак нищо не се случва. Но ако го променя само на style.css сайта се разбива. :)

Примерно:

new-style.css отиваш на ред - 3860

.pm-video-control {
    position: relative;
    margin: 0 0 10px;
    padding: 15px 10px 10px;
    border-right: 1px solid #eaeaea;
    border-bottom: 1px solid #eaeaea;
    border-left: 1px solid #eaeaea;
    -webkit-border-bottom-right-radius: 4px;
    -moz-border-radius-bottomright: 4px;
      border-bottom-right-radius: 4px;
    -webkit-border-bottom-left-radius: 4px;
    -moz-border-radius-bottomleft: 4px;
     border-bottom-left-radius: 4px;
    background-color: #fff; -  тук трябва да промениш кода
}

 

Пробвай и кажи как е , ако искаш мога и аз да опитам :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ти кажи как да изтрия видимата Категория отпред на сайта, дето показва годините. Това ми е най-важното. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 30 минути, qnkov написа:

Ти кажи как да изтрия видимата Категория отпред на сайта, дето показва годините. Това ми е най-важното. :)

 

Ето ти пример ТУК

а в google написах това "how can i hide categories in Php Melody" и излязаха много неща. Просто трябва да ги разгледаш и ако няма ефект пак пиши

Редактирано от spas666 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 30 минути, qnkov написа:

Ти кажи как да изтрия видимата Категория отпред на сайта, дето показва годините. Това ми е най-важното. :)

От  За малки и големи!.html

Изтрий това:

<div class="widget">
            <h4>Категория</h4>
        <ul class="pm-browse-ul-subcats">
            <li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=16" class="">2015-2017 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=15" class="">2012-2014 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=14" class="">2009-2011 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=13" class="">2006-2008 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=12" class="">2003-2005 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=11" class="">2000-2002 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=10" class="">1997-1999 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=9" class="">1994-1996 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=8" class="">1991-1993 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=7" class="">1988-1990 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=6" class="">1985-1987 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=5" class="">1982-1984 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=4" class="">1979-1981 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=3" class="">1976-1978 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=2" class="">1973-1975 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=1" class="">1930-1972 г.</a></li>

        </ul>
        </div><!-- .widget -->

 

и това 

<style type="text/css">h1 {color: #008080; }h2 {color: #008080; }h3 {color: #008080; }h4 {color: #008080; }h5 {color: #008080; }h6 {color: #008080; }#wrapper {background-image: none; background-color: #ffdb58; color: #505c44; width: 1050px; max-width: 1050px; }.text-exp .show-more {background-image: linear-gradient(bottom, #ffdb58 0%, #ffdb58 50%, rgba(244,245,247,0)100%); background-image: -o-linear-gradient(bottom, #ffdb58 0%, #ffdb58 50%, rgba(244,245,247,0)100%); background-image: -moz-linear-gradient(bottom, #ffdb58 0%, #ffdb58 50%, rgba(244,245,247,0)100%); }body {background-image: none; background-color: #fff380; }.wide-header {background-image: none; background-color: #fff380; }#user-pane {color: #e56717; }#user-pane .greet-links a {color: #e56717; }#user-pane .greet-links a:visited {color: #e56717; }.wide-nav {background-image: none; background-color: #fff380; box-shadow: none; border-top-color: #fff380; border-bottom-color: #fff380; }.navbar ul.nav li a.wide-nav-link {text-shadow: none; color: #e56717; }#wrapper a {text-shadow: none; color: #008080; }#wrapper a.pm-title-link {text-shadow: none; color: #008080; }h1.site-title a {text-shadow: none; color: #020c14; }footer {text-shadow: none; background-color: #fff380; color: #ed1111; }footer a {text-shadow: none; color: #ed1111; }.fixed960 {max-width: 1050px; }.video-wrapper-wide {width: 1010px; }.pm-video-head-wide {width: 1010px; }#video-wrapper.video-wrapper-wide object {width: 1010px; }#video-wrapper.video-wrapper-wide embed {width: 1010px; }#video-wrapper.video-wrapper-wide iframe {width: 1010px; }</style>

сега може да променяш от  new-style.css

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, FR13ND написа:

От  За малки и големи!.html

Изтрий това:

<div class="widget">
            <h4>Категория</h4>
        <ul class="pm-browse-ul-subcats">
            <li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=16" class="">2015-2017 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=15" class="">2012-2014 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=14" class="">2009-2011 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=13" class="">2006-2008 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=12" class="">2003-2005 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=11" class="">2000-2002 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=10" class="">1997-1999 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=9" class="">1994-1996 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=8" class="">1991-1993 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=7" class="">1988-1990 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=6" class="">1985-1987 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=5" class="">1982-1984 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=4" class="">1979-1981 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=3" class="">1976-1978 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=2" class="">1973-1975 г.</a></li>
<li class=""><a href="http://otaku.bg/detsko/category.php?cat=1" class="">1930-1972 г.</a></li>

        </ul>
        </div><!-- .widget -->

 

и това 

<style type="text/css">h1 {color: #008080; }h2 {color: #008080; }h3 {color: #008080; }h4 {color: #008080; }h5 {color: #008080; }h6 {color: #008080; }#wrapper {background-image: none; background-color: #ffdb58; color: #505c44; width: 1050px; max-width: 1050px; }.text-exp .show-more {background-image: linear-gradient(bottom, #ffdb58 0%, #ffdb58 50%, rgba(244,245,247,0)100%); background-image: -o-linear-gradient(bottom, #ffdb58 0%, #ffdb58 50%, rgba(244,245,247,0)100%); background-image: -moz-linear-gradient(bottom, #ffdb58 0%, #ffdb58 50%, rgba(244,245,247,0)100%); }body {background-image: none; background-color: #fff380; }.wide-header {background-image: none; background-color: #fff380; }#user-pane {color: #e56717; }#user-pane .greet-links a {color: #e56717; }#user-pane .greet-links a:visited {color: #e56717; }.wide-nav {background-image: none; background-color: #fff380; box-shadow: none; border-top-color: #fff380; border-bottom-color: #fff380; }.navbar ul.nav li a.wide-nav-link {text-shadow: none; color: #e56717; }#wrapper a {text-shadow: none; color: #008080; }#wrapper a.pm-title-link {text-shadow: none; color: #008080; }h1.site-title a {text-shadow: none; color: #020c14; }footer {text-shadow: none; background-color: #fff380; color: #ed1111; }footer a {text-shadow: none; color: #ed1111; }.fixed960 {max-width: 1050px; }.video-wrapper-wide {width: 1010px; }.pm-video-head-wide {width: 1010px; }#video-wrapper.video-wrapper-wide object {width: 1010px; }#video-wrapper.video-wrapper-wide embed {width: 1010px; }#video-wrapper.video-wrapper-wide iframe {width: 1010px; }</style>

сега може да променяш от  new-style.css

 

Целия този списък се генерира от CMS-са и трябва вътре в самия CMS (имам на предвит където се създават категориите или някъде по настройките в админ панела) да види от къде се генерира. Има възможност ако го изтрие да строши сайта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не може ли някой да дръпне системата и да види къде точно се намира кода за Категории да не се показва отпред. Един вид да я имам само като бутон, но не и видима на началната страница. Не може да е толкова сложно. 

 

Поне ако може ми кажете как да поставя фейсбук лайк иконата. В кои файлове се поставя генерирания код от фейсбук. 

Редактирано от qnkov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.