Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! 

Имам няколко конфигурации които са малко по-стари, от сокети 775, 1366 и 1156. Искам да им взема кутии с долно разположение на захранването, и гнезда на хард дисковете тъй като искам да ги снабдя с SSD-та, проблема е, че не намирам кутии без USB 3.0. Също искам да попитам има ли вариант да се сложат още вентилатори, на една от конфигурациите, тя има само един кънектор за охладителя на процесора и толкова, мислех вариант с фен контролер но искам да видя и вашите предложения. 

преди 31 минути, ShOkO/LaDkO написа:

Здравейте! 

Имам няколко конфигурации които са малко по-стари, от сокети 775, 1366 и 1156. Искам да им взема кутии с долно разположение на захранването, и гнезда на хард дисковете тъй като искам да ги снабдя с SSD-та, проблема е, че не намирам кутии без USB 3.0. Също искам да попитам има ли вариант да се сложат още вентилатори, на една от конфигурациите, тя има само един кънектор за охладителя на процесора и толкова, мислех вариант с фен контролер но искам да видя и вашите предложения. 

Относно USB 3.0 портовете - може да използваш ето такъв адаптер, за да ги включиш в USB 2.0 гнездата.

Относно вентилаторите - или на 7 волта (за мен е много шумно на 12, тъй като върти на максимални обороти) или пък фан сплитер/фан контролер. 

А относно кутийте - кажи си бюджет и типа на дъната. (E-ATX, ATX, M-ATX, M-ITX)

• Автор
преди 2 часа, niki292002 написа:

Относно USB 3.0 портовете - може да използваш ето такъв адаптер, за да ги включиш в USB 2.0 гнездата.

Относно вентилаторите - или на 7 волта (за мен е много шумно на 12, тъй като върти на максимални обороти) или пък фан сплитер/фан контролер. 

А относно кутийте - кажи си бюджет и типа на дъната. (E-ATX, ATX, M-ATX, M-ITX)

Бюджета ми е не повече от 55-60лв. на кутия, а относно сплитера май ще заложа на фан контролер, нещо семпличко ще намеря или може да предложите. 

преди 1 час, Монката написа:

Пускаш ги на 7 волта, на 5 няма да тръгнат.

Мммм да това ще е втори вариант. 

Не ти препоръчвам нищо под CoolerMaster N300 или нещо с нейните параметри.

преди 3 минути, ShOkO/LaDkO написа:

Бюджета ми е не повече от 55-60лв. на кутия, а относно сплитера май ще заложа на фан контролер, нещо семпличко ще намеря или може да предложите. 

Мммм да това ще е втори вариант. 

Остана да ми отговориш само на последния въпрос - какъв размер на дъното ?

• Автор
преди 10 минути, niki292002 написа:

Остана да ми отговориш само на последния въпрос - какъв размер на дъното ?

775-цата е M-Atx, 1366 е ATX, 1156 e също M-Atx

преди 10 минути, Монката написа:

Не ти препоръчвам нищо под CoolerMaster N300 или нещо с нейните параметри.

Гледах едни много интересни кутии на Deepcool Tesseract WH и BF и май са почти 1 към 1 с тази на CM .

Cable managament, и твоите изисквания, гледай да е и ATX, за да можеш за всякакви дънни платки да я ползваш.

• Автор
преди 3 минути, Монката написа:

Cable managament, и твоите изисквания, гледай да е и ATX, за да можеш за всякакви дънни платки да я ползваш.

Определено трябва да мога да вкарам всякакви дъна вътре, за Cable managament не толкова много защото се ползват машините за офис работа и интернет.

Това са офис машини и с този бюджет има избор за ATX кутии. Например Zalman Case ATX Z1 има един usb 3.0 и две по usb 2.0, със долен монтаж на захранване е какво го мислите толкова. Ако се разровя ще намеря и по евтини сигурно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.