Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не един, а два проблема

Featured Replies

Отново проблеми и тоя път са 2 на брои.
От седмица насам, кажи-речи, Windows Explorer.exe ми крашва при различни действия. Например като кликна да разархивирам и се отвори WinRar и explorer.exe has stopped working - ей така, също при изпразване на кошчето някой път или както си ровя из разни страници (с Мозила). Гледах, търсих, интересувах се от какво може да е, бърниках разни работи - ефект 0. Реших да направя System Restorе към по-ранна дата, мислейки че ще се оправи. Тук дойде и 2рият проблем. При отваряне на "възстановяване на системата" се оказа, че нямам автоматично създадени точки за възстановяване и това е невъзможно. Изписва ми грешка с номер 0x81000203, потърсих в интернет начини за поправяне на проблема - единият беше в gpedit.msc да конфигурирам (?) System Restore, а другия в services.msc където Volume Shadow Copy трябваше да се стартира. Направих всичко това, снощи, днес ефект никакъв, дори VSS ми е спрян.
Проблема с крашовете е от скоро, програми освен Telenor Capture, Dropbox, G-Drive и GeForce Experience (което обновява видео драйвера) не съм инсталирал или обновявал.
Малко по-късно през деня ще кача клипове на въпросните проблеми.
Поздрави!

Клипове към грешките :
System Restore - 0x81000203
Explorer.exe - Crash

Редактирано от NiGh7 (преглед на промените)

Първо - ти нали си знаеш с какъв Windows си - на защо ли ни трябва...
Стартирай cmd  като администратор и в него постави копираните по-долу редове. Натисни Enter.  Рестартирай компютъра

Цитат

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\volsnap" /f /v "MinDiffAreaFileSize" /t REG_DWORD /d 5
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore\cfg" /f /v "DiskPercent" /t REG_DWORD /d 5
sc config vss start= demand
net start VSS
shutdown -r -t: 0

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Първо - ти нали си знаеш с какъв Windows си - на защо ли ни трябва...
Стартирай cmd  като администратор и в него постави копираните по-долу редове. Натисни Enter.  Рестартирай компютъра

Направих го - грешката все още е налице и не мога да използвам System Restore.

преди 57 минути, Петър Чакъров написа:

Ами опитвали ли сте преинсталация ? може да имате вируси във компютъра

Преинсталацията ще е най-лесният вариант - спор няма, но искам без, понеже нямам време и нерви да търся/инсталирам и прочие всички програми и да настройвам всичко наново. Направих и проверка за вируси - 32 заплахи от които 32 почистени (NOD32)

Редактирано от NiGh7 (преглед на промените)

преди 11 минути, NiGh7 написа:

Направих го - грешката все още е налице и не мога да използвам System Restore.

Преинсталацията ще е най-лесният вариант - спор няма, но искам без, понеже нямам време и нерви да търся/инсталирам и прочие всички програми и да настройвам всичко наново. Направих и проверка за вируси - 32 заплахи от които 32 почистени (NOD32)

препоръчвам ти Malwarebytes ще намери много повечко :) и тогава проблема ще се оправи и ако може изчисти регистрите със wise registry cleaner

След като си почистил, стартирай cmd като админ и въведни следната команда:  sfc /scannow. Това проверява за грешки по системата. Ще отнеме време. Кажи накрая какво е изписала.

• Автор
преди 5 часа, Петър Чакъров написа:

препоръчвам ти Malwarebytes ще намери много повечко :) и тогава проблема ще се оправи и ако може изчисти регистрите със wise registry cleaner

Не знам що за софтуер са, но Malwarebytes блокира WRC - чак ми стана интересно.
След почистване с двете програми стартирах CMD и написах горното, резултат :

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
(c) 2009 Microsoft Corporation. Всички права запазени.

C:\Users\User>sfc /scannow

Beginning system scan.  This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.
Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For example
C:\Windows\Logs\CBS\CBS.logThe system file repair changes will take effect after the next reboot.

C:\Users\User>

Ефект никакъв, продължава да крашва explorer.exe

То така не се чисти бре хайванин !Ми ако си изтрил нещо по регистрите ?

• Автор
преди 4 минути, Иво Димов написа:

То така не се чисти бре хайванин !Ми ако си изтрил нещо по регистрите ?

Ами , а някой да беше обяснил де, като се е изтрило - здраве да е! За сега не е пропищяло..
Пък и като гледам единствената оправия ще е преинсталиране, така че.

Ми да беше посетил антивирусния отдел ,там трият ама после поправят регистрите .То да не като да триеш с гумичката : )

• Автор

Направил съм копие на регистрите, преди да изтрия каквото и да било, спокойно. Ако беше вирус, не е ли логично да ми крашва системно от различни неща,а не от едно-две конкретни?

Посети раздела стига цикли тука !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.