Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на камера

Featured Replies

Здравейте! :07:

Трябват ми предложения за нов фотоапарат. Не съм човек, който ще тръгне да сменя обективи, не си падам и по (наистина) големите машини, т.е. трябва ми компактен апарат. Изискванията са FullHD Video / 60 fps, тъй като много често снимам видео, трябва ми и по–голям zoom, тъй като много често ми се налага да снимам и отдалеч (поне от 30 метра), в тази връзка много бърз автофокус и добра оптична стабилизация и по възможност 1" сензор. За бюджет няма да говоря, тъй като цената никога не ми е първостепенен критерии, искам първо да видя предложенията, да знам към какво да се ориентирам.
Благодаря предварително на всички отзовали се!

преди 15 часа, HotMusicFan написа:

Здравейте! :07:

Трябват ми предложения за нов фотоапарат. Не съм човек, който ще тръгне да сменя обективи, не си падам и по (наистина) големите машини, т.е. трябва ми компактен апарат. Изискванията са FullHD Video / 60 fps, тъй като много често снимам видео, трябва ми и по–голям zoom, тъй като много често ми се налага да снимам и отдалеч (поне от 30 метра), в тази връзка много бърз автофокус и добра оптична стабилизация и по възможност 1" сензор. За бюджет няма да говоря, тъй като цената никога не ми е първостепенен критерии, искам първо да видя предложенията, да знам към какво да се ориентирам.
Благодаря предварително на всички отзовали се!

LX100

https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-lx100

И си изберете: или голям сензор или голям зум (или много пари: https://www.dpreview.com/reviews/sony-cyber-shot-dsc-rx10-iii )

преди 4 минути, capnemo написа:

LX100

https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-lx100

И си изберете: или голям сензор или голям зум (или много пари: https://www.dpreview.com/reviews/sony-cyber-shot-dsc-rx10-iii )

RX10 III го гледам от доста време и, честно, макар че не отговаря чак толкова на изискването за компактност...съм влюбен в него :06:

преди 4 минути, HotMusicFan написа:

RX10 III го гледам от доста време и, честно, макар че не отговаря чак толкова на изискването за компактност...съм влюбен в него :06:

Еее, не може всичко. ВИнаги има баланс между размер на сензора, размер на камерата, зум, цена.... (и надценка на производителя :D )

преди 3 минути, capnemo написа:

Еее, не може всичко. ВИнаги има баланс между размер на сензора, размер на камерата, зум, цена.... (и надценка на производителя :D )

За последното Sony са (почти) ненадминати, но все пак много силно се замислям, тъй като съм имал досег с много други техни неща, които са недостижими в категориите си (особено аудиотехниката им) и са си заслужавали всяка стотинка, вярвам, че и с камерите им е така. 
Честно, най–вероятно бих направил компромис с размера на машината, но все пак си оставам на компактен от гледна точка на това, че не искам да нося обективи и да сменям, особено във внезапни ситуации с движещи се обекти, каквито имам.

преди 9 минути, HotMusicFan написа:

За последното Sony са (почти) ненадминати, но все пак много силно се замислям, тъй като съм имал досег с много други техни неща, които са недостижими в категориите си (особено аудиотехниката им) и са си заслужавали всяка стотинка, вярвам, че и с камерите им е така. 
Честно, най–вероятно бих направил компромис с размера на машината, но все пак си оставам на компактен от гледна точка на това, че не искам да нося обективи и да сменям, особено във внезапни ситуации с движещи се обекти, каквито имам.

Сонито си заслужава, предлага много добро качество и голям зум с едноичнов сензор. Но е с размер на малък DSLR (а то и няма как с такъв зум и сензор). И не е съвсем лек. За да изберете е най-добре да подредите приоритетите си за камера

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! :)
Някакви отзиви за Canon PowerShot G3X?

преди 11 минути, HotMusicFan написа:

Здравейте! :)
Някакви отзиви за Canon PowerShot G3X?

За какво ще я ползвате. Автофокуса не е много бърз и снимането в серия не е впечатляващо. Иначе добра камера, добър сензор и оптика. Но няма визьор

преди 4 минути, capnemo написа:

За какво ще я ползвате. Автофокуса не е много бърз и снимането в серия не е впечатляващо. Иначе добра камера, добър сензор и оптика. Но няма визьор

Много често за видео. И щом казвате, че автофокуса не е много бърз, явно не е подходящ избор за това приложение. 

преди 10 минути, HotMusicFan написа:

Много често за видео. И щом казвате, че автофокуса не е много бърз, явно не е подходящ избор за това приложение. 

За видео е по-важно да има плавен фокус. Може би някоя от камерите на Панасоник ще са по-подходящи като универсално решение

Примерно това: http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-gx85/panasonic-gx85A.HTM

• 1 месец по-късно...

Здравейте!
Разгледах и доста от предложенията на Panasonic, идеите им със стабилизацията са чудесни, но ме учудиха две неща: Първо, почти никой от тях няма видео на 60, а на 50 кадъра в секунда (което при заснемане на бързо движещи се обекти несъмнено си проличава при преглед) и второто : защо ISO рангът им започва от...200 ?!? :10:

• 4 месеца по-късно...

Здравейте отново! :07:
След множество отлагания на покупка поради най–различни фактори, последно се спрях на Panasonic Lumix GX80, най–вече заради сензора. Изниква друг въпрос: към какъв/какви обектив/и да се насоча, с оглед на това, че ще го ползвам основно за пейзажи и видеозаснемане?
Благодаря!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.