Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подходяща дънна платка за i7 7700k

Featured Replies

Здравейте на всички.....пак съм аз .Търся си подходящо дъно сокет:1151 б250 за http://www.vario.bg/thermaltake-versa-h22-ca-1b3-00m1wn-00 тази кутия .

Препоръчвам ти по скоро да си вземеш дъно със чипсет z270.

• Автор
преди 23 минути, niki292002 написа:

Препоръчвам ти по скоро да си вземеш дъно със чипсет z270.

няма смисъл аз няма да клоквам 

преди 2 часа, Koluman написа:

Защо тогава питаш за 7700К? Това е процесор, чието предимство е отключения множител, т.е., предназначен е за клок.

преди 3 минути, Петко К написа:

Защо тогава питаш за 7700К? Това е процесор, чието предимство е отключения множител, т.е., предназначен е за клок.

Дори и без клок има предимство пред 7700 - има по-високи стокови честоти.

преди 20 часа, Koluman написа:

Да имаш кола и да я караш на втора на магистралата.... z270 и да ти е мирна главата

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 1.05.2017 г. в 19:12, Mariyan Raynov написа:

Да имаш кола и да я караш на втора на магистралата.... z270 и да ти е мирна главата

Не ми трябва z270, ако трябва да клоквам трябва да дам повечко пари за захранване а бюджета е ограничен .

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

Не ти трябват повече пари за захранване а за охладител и дъно.

Да де моя грешка разбра ме :Д

Подходящо дъно ако ще се хващаме за питането ти е именно такова с Z270 чипсет тъй като отключения вариант е ориентиран към ентусиасти.

Ако се абстрахираме от това процесора ще работи и на най-евтиното дъно от 100 лв. с H110 чипсет тоест е до индивидуални изисквания какви екстри му трябват на човек.

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

Подходящо дъно ако ще се хващаме за питането ти е именно такова с Z270 чипсет тъй като отключения вариант е ориентиран към ентусиасти.

Ако се абстрахираме от това процесора ще работи и на най-евтиното дъно от 100 лв. с H110 чипсет тоест е до индивидуални изисквания какви екстри му трябват на човек.

Моето захранване 550W https://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/fsp/raider-s-550w-ppa5502302-p113292031/ 

пак не става за клок. и този охладител: http://www.vario.bg/be-quiet-pure-rock-slim-bk008 за къде :Д

Захранването е прилично но няма никаква връзка какъв процесор ще сложиш. Охладителят би позволил известен клок стига да се вземе дъно с Z270 чипсет.

Иначе ще повторя процесора ще работи на всяко дъно от най-евтиното до най-скъпото включително на старите чипсети ако им е обновен биоса тоест въпроса е какво искаш.

п.с. Ако паметта е на 2400MHz и имаш планове да добавиш бързо SSD (M.2) - http://www.vario.bg/asus-prime-b250m-k-90mb0t10-m0eay0

Паметта ще работи на 2133MHz дори да си купил на по-висока честота и забравяш за бързо SSD (може от по-бавните SATA) - http://www.vario.bg/asrock-h110m-dvs-r30-90-mxb4a0-a0uayz

Това в момента са най-евтините варианти като модела с по-стария чипсет е р.3 тоест му е обновен биоса.

Вече за повече слотове по-добро аудио и други екстри отиваме на по-скъпи за това казвам че е индивидуално кой какво иска и може да си позволи.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, Roujin Z написа:

Захранването е прилично но няма никаква връзка какъв процесор ще сложиш. Охладителят би позволил известен клок стига да се вземе дъно с Z270 чипсет.

Иначе ще повторя процесора ще работи на всяко дъно от най-евтиното до най-скъпото включително на старите чипсети ако им е обновен биоса тоест въпроса е какво искаш.

п.с. Ако паметта е на 2400MHz и имаш планове да добавиш бързо SSD (M.2) - http://www.vario.bg/asus-prime-b250m-k-90mb0t10-m0eay0

Паметта ще работи на 2133MHz дори да си купил на по-висока честота и забравяш за бързо SSD (може от по-бавните SATA) - http://www.vario.bg/asrock-h110m-dvs-r30-90-mxb4a0-a0uayz

Това в момента са най-евтините варианти като модела с по-стария чипсет е р.3 тоест му е обновен биоса.

Вече за повече слотове по-добро аудио и други екстри отиваме на по-скъпи за това казвам че е индивидуално кой какво иска и може да си позволи.

Roujin Z Дънната платка тази по-скъпата ще поддържа ли 144hz монитор ? (съжалявам ако съм задал тъп въпрос :Д)

Видеокарта нямаш ли? Ако имаш дъното не те бърка. Ако нямаш не поддържа се до 60Hz, 1920х1200.

За 144Hz ти трябва минимум DisplayPort 1.2 ако говорим за резолюция до 2560×1440 и по-нова версия за по-висока.

Има такива дънни платки но с вградено видео игрите няма да ти вървят тоест файда няма.

• Автор
преди 3 часа, Roujin Z написа:

Видеокарта нямаш ли? Ако имаш дъното не те бърка. Ако нямаш не поддържа се до 60Hz, 1920х1200.

За 144Hz ти трябва минимум DisplayPort 1.2 ако говорим за резолюция до 2560×1440 и по-нова версия за по-висока.

Има такива дънни платки но с вградено видео игрите няма да ти вървят тоест файда няма.

Трябва ми резолюция до 1920х1080. А как на другите им поддържа 144 херца ?

Сега прочети пак коментара ми и се опитай да вникнеш в него. Най-вече първите две изречения. След което можеш да отговориш на въпроса в първото като споделиш каква е.

А отговора на твоя въпрос се съдържа в коментара ми тоест ако го прочетеш внимателно ще разбереш как им поддържа 144Hz.

Ако все още не е станало ясно щом резолюцията е стандартна стига да имаш видеокарта не е проблем с DVI-D и DisplayPort.

През D-Sub очевидно не става а HDMI (от версия 1.4 нагоре) поддържа до 120Hz.

Нито бюджет има споделен в коментара на питащия нито е обяснил какво цели да направи както също с какво разполага до тук. Това са нещата които се споменават в самото начало в първото мнение на автора. Хвърляйте зърна малко по малко до като темата стане 5 страници.

Те темите са много и се пита за част по-част лошото е че и автора си няма идея какво точно смята да прави. :D

Става дума за нова конфигурация която е тръгнал да купува от 4 месеца (първата тема) и може да си купи някога а може да си остане само с тия теми.

Предвид че смотания Benq 2411z, процесора и охладителя само му струват над 1 300 лв. ще трябват над 2 бона за да сложи читава карта щом иска 144Hz.

п.с. Като ти гледам монитора и видеото най-добре ти му обясни как биха стояли нещата с GTX 1060 примерно. Последно искаше нея да купува.

Между другото в отговор на неговия въпрос - http://www.benq.bg/product/monitor/xl2411z/specifications/ 1920 x 1080@144Hz (only DVI-DL)‎

Ами аз направих следното. Купих дъното с което съм сега, купих 3440 haswell захранването с което съм една плочка рам от 8гб, абе всичко без процесор три плочки по 8гб рам, видео карта и ssd. Струваше ми 670лв. но преди това продадох стария комп който беше амд AM3+ 6100 с ATI 1gb и две по 4гб рам на kongoston hyperX за 400лв но преди това и той беше ъпгрейдван. Схемата ми беше много сполучлива между другото защото от amd dual core +4000 и две по два гб рам и стара кутия, стигнах до тук като минах през малко по добър амд процесор 6ядрен който си беше доста зле, през двуядрен intel и накрая този Xeon с който съм. На кратко тези 400лв с продажбата на стария комп добавих за новата платформа 1150 която и до днес все още не е остаряла защото е способна на доста чудела през 2017 и още за напред с това видео, монитор, рам, и процесор който взех Xeon понеже беше еквивалент на I7 а цената беше 550лв. Ами какво мога да му кажа за 1060 която не бих нарекъл точно еквивалент но е равностойна със 970 с почти не значими разлики. Да приготви 2000+ както аз направих преди време ако иска да блъска на 144Hz монитор 1080p на DVI-D съм доволен и ползвам това което ми позволява машината. Големи впечатления имам от Witcher 3 графиката а и други игри. Лошото е че при някои игри които заковават процесора и видеото не ми не позволяват максимални настройки Utra или high. FarCry Primal много коварна графика играя на high. Въртенето на мишката рязко е върховно. Но мишката ми струва 80лв и има собствена памет. По умна е от мене даже. Тъка че нека си приготви 2200 говоря на изуст в момента защото може и да са повече заради скъпата рам и скъпия живот както и скъпото удоволствие.

Едит: С извинение моята клавиатура logitech g103 ме кара да правя правописни грешки когато пиша без да гледам. Не искам да отказвам момчето от идеята си, но нека сам да вземе правилното решение и да си помисли за колко време ще може да построи тази машина. Защото аз я построих за 6 месеца. Когато последно взех процесора видеото и рамта след около два месеца излезе 1080. Тъка че колкото по скоро, толкова по добре.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.