Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Bluetooth слушалки-лаптоп-WIFI връзка

Featured Replies

Наскоро си взех безжични слушалки на Сони и нямах никакви проблеми със телефона, но при безжичната връзка с лаптоп, нещата не седяха така... След продължително ровичкане и търсене на проблема, най-сетне го открих. Всичко идва от WIFI връзката... 
Когато имам Интернет на лаптопа и си пусна музика на него и слушам през слушалките, започна яко насичане, забавяне, лагване и т.н...
Аз съм с Broadcom WIFI chipset на лаптопа и пича беше писал, че в неговия случай го е оправил от DEVICE MANAGER----> Broadcom Wifi Chipset---->Properties------> Adanced Tab ------> Bluetooth collaboration се избира и се оправил проблема при него, но при мен си остава...
Чрез тази идея поне вече разбрах, че проблема е в кръстосването на двата сигнала и от там звуково-сигналните смущения. 
Някой има ли идея какво мога да направя като промени, за да нямам този проблем (без да трябва да си спирам Интернета на лаптопа) ?

Благодаря предварително!

• Автор
преди 38 минути, ExaFlop написа:

Обнови драйвърите или инсталирай по-стар от настоящия.

Обнових всичко, защото това беше едно от първите неща, които ми мина през главата, като възможен проблем... И bluetooth и WIFI драйверите ги обнових, но нямаше разлика. Чудя се дали със смяна на канала на рутера е възможно да се промени нещо...? Не искам много да пипам из настройките на рутера, че преди си имах големи занимавки, но ако няма друг вариант може и да пробвам.

Аз имах такъв проблем с мишката чрез bluetooth. Проблема се реши като дейсталирах драйвера и оставих Windows сам да си инсталира необходимия такъв.
Друго което се сещам е да смениш честотния канал на рутера както ти сам го каза.

Редактирано от Здравко Павлов (преглед на промените)

• Автор
преди 7 часа, Здравко Павлов написа:

Аз имах такъв проблем с мишката чрез bluetooth. Проблема се реши като дейсталирах драйвера и оставих Windows сам да си инсталира необходимия такъв.
Друго което се сещам е да смениш честотния канал на рутера както ти сам го каза.

Предложения за определен канал на който да сменя рутера, за да не се промени по никакъв начин скоростта и работата на лаптопа ми? В момента мисля, че е на 10 канал и не е активиран auto channel. Иначе стана голяма каша с тези  драйвери, трих и слагах/инсталирах наново доста пъти, когато windows-a си търсеше даваше червени хиксове, че един вид не може да си намери... Ти след като ги деинсталира как накара Windows-a  да си ги намери? Защото на мен освен драйвера направо и модула, който е се трие...?

Чрез автоматичните актуализации на Windows ми се инсталира драйвера. Дейнсталирах го и като рестартирах компа ми се инсталира без да пипам нищо.

Иначе относно честотния канал: 1, 6 или 11. Аз съм го направил на Auto и сега гледам че ми е 1-ви канал. 

Редактирано от Здравко Павлов (преглед на промените)

преди 15 часа, DRUIDA написа:

Защото на мен освен драйвера направо и модула, който е се трие...?

Явно слагаш отметка да се трият файловете при деинсталиране на драйвъра.

Много зависи и наоколо какви мрежи има активни и на кои канали са. Прегледай обхвата например с Acrilic WiFi и си избери канал, на който няма или има най-малко странично влияние.

Acrylic.png

Или с помощта на WifiInfoView

wifiinfoview.png

Гледаш № на канала и сила (ниво) на сигнала.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 23 часа, DRUIDA написа:

...
Благодаря предварително!

Блокираш това недоразумение - Bluetooth (имам машина на Broadcom и знам що за стока са). По този начин WIFI връзката следва да се подобри, разбира се последвай съветите в предния коментар/

Купуваш ORICO BTA-403-BL Mini Bluetooth 4.0 Adapter за скромните зелени и се прераждаш. Това чудо поддържа aptx (+ всичко до него). Kодек с CD-kaчество. Разбира се и слушалките трябва да поддържат aptx. Ako ли не. все на един от тези ще случиш:
HID,24-Bit CRC,AFH,EDR,Advanced Audio Processing,AVRCP,A2DP,DUN-GW,HSP,HFP A2DP AVTCP,FTP,OPP,Audio-GW,FAX,BPP 
Запомни APTX. A akо 'фона е с куалком процесор считай, двоен удар. Там с няколко врътки също може да се подкара този кодек и да минеш от категория меломан в категория аудиофил.

успех
  • Автор

Като изтрия драйверите и оставя Windows да ги инсталира и после сложа донгъла (аз имам отделен и реших и с него да пробвам щом този от лаптопа ми прави проблеми) не ми дава да свържа слушалките, на "Allow a device to connect" седи сиво и не ми дава да го избера...
Пробвах и със сменяне канала на Wifi, но нищо... 
Слушалките са много хубави и за това ме е толкова яд, че не се получава. Sony MDR-1000x е модела.
Ако някой се сеща за нещо друго, нека сподели.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.