Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте на всички! От доста време разглеждам тези мини компютри и се чудя дали си заслужават. Това, което ми харесва е, че мога да го взимам със себе си, когато се прибирам при семейството ми(просто ми трябват 2 монитора, но аз така или иначе вече ги имам). Въпроса ми е дали си заслужават парите или е по-добре да си взема лаптоп за тези пари. Примерни мини компютри са - първи , втори , трети ,има още стотици, но това са някои от тези, които съм гледал, тъй като бих дал около 1200 лева.  Знам, че някои са без твърд диск и рам, но и двете ги имам. Главно бих го използвал за работа (matlab, python, simulink) и от време на време някоя лека игра - (diablo 2,която ще тръгне на тостер дори, league of legends, world of warcraft, dota2).  

Вярно че "mini" излизат по-скъпо но да взимаш готова сглобка е връх на безсмислието.

Ако все пак се държи на малкия размер ето максимално малка кутия (доста добро изпълнение) която все пак събира стандартни захранвания.

http://nikem-bg.net/computer-components/SHARKOON-CA-I-BLACK/description.html повече инфо - https://www.sharkoon.com/product/1680/CAI#desc

Подходящо дъно - http://www.vario.bg/msi-b250i-gaming-pro-ac-7a67-001r повече инфо - https://www.msi.com/Motherboard/B250I-GAMING-PRO-AC.html#productFeature-section

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Ако те устройва мааалко по-голямо, можеш да си сглобиш горе долу добро компютърче в ето такава кутия.

51zmKJKFpkL._SL500_AC_SS350_.jpg

• Автор
преди 6 минути, niki292002 написа:

Ако те устройва мааалко по-голямо, можеш да си сглобиш горе долу добро компютърче в ето такава кутия.

51zmKJKFpkL._SL500_AC_SS350_.jpg

А можеш ли да дадеш линк или цена поне?

преди 8 минути, tinker написа:

А можеш ли да дадеш линк или цена поне?

Цък. На мен лично тази от линка повече ми допада.

• Автор

Сега го погледнах и не знам дали ще мога да го събера в сака си и да се кача на самолет с него. :D

http://www3.lenovo.com/us/en/desktops-and-all-in-ones/thinkcentre/m-series-tiny/c/M-Series-Tiny

с възможности за конфигуриране.
Работил съм с по-стар модел от серията - мога да кажа само добри неща. Дори е предвидено да се окачи на гърба на монитора за заемане на никакво място от околната среда.

Задай габарити, в които трябва да се събира, щом ще пътува.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

какво имаш предвид под качване в самолет? Какъв сак, куфар или каквото и да е? Ако е Small багажа на Wizz забрави дори лаптоп да побереш там.

• Автор
преди 13 часа, jojopara написа:

Повече е от бюджета ти, но е по-добро от лаптоп.

https://airtop-pc.com/

Мисля, че е доста повечко от бюджета ми :(.

преди 11 часа, ExaFlop написа:

http://www3.lenovo.com/us/en/desktops-and-all-in-ones/thinkcentre/m-series-tiny/c/M-Series-Tiny

с възможности за конфигуриране.
Работил съм с по-стар модел от серията - мога да кажа само добри неща. Дори е предвидено да се окачи на гърба на монитора за заемане на никакво място от околната среда.

Задай габарити, в които трябва да се събира, щом ще пътува.

Intel NUC не е ли по-добър вариант за тези пари? А иначе габарити да речем нормална раница или сак.

преди 53 минути, Монката написа:

какво имаш предвид под качване в самолет? Какъв сак, куфар или каквото и да е? Ако е Small багажа на Wizz забрави дори лаптоп да побереш там.

До сега не съм имал проблеми с малкия багаж на Wizz air. Побирал съм и 13 и 14 и 15,6 инчови лаптопи. Малкия багаж е с размер 42 x 32 x 25 cm, а лаптопите съответно -

12" PC Laptops: 28.6cm x 22.9cm x 2.5cm (approx.)

13" ⁄ 13.3" PC Laptops: 31.3cm x 22.5cm x 3.5cm (approx.)

14" PC Laptops: 31.4cm x 25cm x 3.5cm (approx.)

15" ⁄ 15.4" PC Laptops: 33.2cm x 27cm x 3.2cm (approx.)

17" PC Laptops: 40.5cm x 28cm x 4.3cm (approx.)

Гледайки мини компютрите не мисля, че са много по-големи.

Редактирано от tinker (преглед на промените)

Друго имах предвид, сложиш ли един Mini ITX компютър всичкото място си отива, просто потърси някой лаптоп с четириядрена i7-ца или i5-ца, които няма да са много назад спрямо i5 7400 например в твоите дейности, ето ти две предложения.

Цък

Цък

Втория е в бюджета ти, няма да имаш Performance като на i7 7400, но е пълноценен компютър. Докато става сложно с Mini-ITX (монитор, кабели, клавиатура, мишка... ) 

Редактирано от Монката (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, Монката написа:

Друго имах предвид, сложиш ли един Mini ITX компютър всичкото място си отива, просто потърси някой лаптоп с четириядрена i7-ца или i5-ца, които няма да са много назад спрямо i5 7400 например в твоите дейности, ето ти две предложения.

Цък

Цък

Втория е в бюджета ти, няма да имаш Performance като на i7 7400, но е пълноценен компютър. докато става сложно с Mini-ITX (монитор, кабели, клавиатура, мишка... ) 

Няма да е чак толкова по-сложно с мини-иткса, защото вече имам 2 монитора, клавиатури и мишки, реално погледното ще се разнася само малкият кашон, но гледайки твоите предложения и други лаптопи не знам, кой вариант ще е най-изгоден.

преди 30 минути, tinker написа:

Няма да е чак толкова по-сложно с мини-иткса, защото вече имам 2 монитора, клавиатури и мишки, реално погледното ще се разнася само малкият кашон, но гледайки твоите предложения и други лаптопи не знам, кой вариант ще е най-изгоден.

Нещо такова става ли? Видеокарта трябва ли ти?

Untitled.png

• Автор
на 21.5.2017 в 11:52, malosi написа:

Уау, не знаех, че чак и във флашка може да се побере, но не мисля, че си заслужава 400 евро.

на 21.5.2017 в 12:22, Монката написа:

Нещо такова става ли? Видеокарта трябва ли ти?

Untitled.png

Видео карта не ми трябва, но точно тази кутия я дискутирахме малко по-рано и не мисля, че мога лесно да го пренасям. :(

А лаптопте за какво са?Да заемат много място и да се пренасят трудно ли ?

• Автор
преди 13 часа, chelsea.2012 написа:

А лаптопте за какво са?Да заемат много място и да се пренасят трудно ли ?

Виждам, че доста време си отделил да прочетеш въпроса ми и да дадеш съвет, за което много ти благодаря.

на 20.5.2017 в 20:39, tinker написа:

Здравейте на всички! От доста време бла бла бла... Въпроса ми е дали си заслужават парите или е по-добре да си взема лаптоп за тези пари. Примерни мини компютри са бла бла бла....

Аз ти отговорих вече, че няма много смисъл, но ти си знаеш. 

Ето ти лаптоп, който е пълноценен за парите си. Хубав монитор, четириядрен процесор, външна карта, 16GB SSD, 8Гб рам. Реално Mini-ITX компа няма да ти предложи повече от това. Естествено процесора е по-бърз, но не много, а можеш да си направиш сметката хората купуват ли си Mini-ITX компютри или лаптопи? 

преди 10 минути, Монката написа:

купуват ли си Mini-ITX

когато се гони икономия на място и се търси по-голям монитор

преди 4 минути, ExaFlop написа:

когато се гони икономия на място и се търси по-голям монитор

Да, но в случая е да се носи в самолета. Именно Mini-ITX кутиите са доста малко и захранванията не стават за всяка, а аз дори нямам много познания как седят нещата с мястото в тези малки кутии, захранванията по 200 вата как ще се справят с конфигурацията, какво качество са, как ще се охлажда, изобщо недоразвита работа, освен някои конкретни кутии с форма като тази например. В случая целта е да се носи в самолет и ръчен багаж, тоест раница. В тази раница единствено лаптоп би могъл да побереш или някой от Panel PC-тата... При ултратънките кутии и охлаждането ще трябва да е друго най-вероятно.

m700-tiny-feature-3.png?context=bWFzdGVy

размери 34.5 x 182.9 x 179
Такова подобно работи 24/7

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 2 години по-късно...
преди 5 часа, Катерина Атанасова написа:

Някой ползва ли? Вчера научих за съществуването на тези джаджи и ми се вижда много удобно.

Ето Ви едно моделче от същата фирма и габаритни размери. Работи безупречно,  като изключим игрите. В кутийката не можеш да монтираш допълнителни модули освен WI-FI Цената му е налълно достъпна:  http://alphacom-bg.com/product/1403/lenovo-m92p-tiny-i5-3470t-8gb-320gb.html   180х180х35 мм.

Аз ползвам два броя от HP , малко по голям от Леново-то, но за сметка на това има възможност за втори HDD или SSD, модул WI-FI и видеокарта. Размера тук е 250х250х65 мм. Захранването и на двата вида е като на лаптопите (външно) Работят целодневно без каквито и да било проблеми.

https://outletpc.bg/hp-elitedesk-800-g1-usdt-6184/

Ето още едно от по евтините с процесор  I5 - 2400S за около 160 лева, но по надолу от това не си заслужава да се слиза на тези с по слаби процесори, независимо че има в посочените два онлаин магазина.

https://outletpc.bg/hp-compaq-elite-8200usdt-1060/

преди 5 часа, Катерина Атанасова написа:

Някой ползва ли? Вчера научих за съществуването на тези джаджи и ми се вижда много удобно.

Такова работи вече 6-8 година в един офис, закачено на гърба на монитор почти 24/7

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.