Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на нова конфигурация

Featured Replies

Здравейте ! Нужна ми е помощта Ви за избор на нов лаптоп и реших да се посъветвам с Вас за конфигурации . Разполагам с бюджет около 1100 лева които мога да дам за лаптоп. Искам да ми предложите някакъв, който да издържа на тежки програми за програмиране и да издържа игри като CS:GO примерно. Благодаря предварително !

Редактирано от Hadjimehmed Shener (преглед на промените)

Лаптоп и тези неща не става за тези пари, виж компютър може, например това. 

Untitled.png

Дефинирай "тежки програми". Ще рендерираш ли? Или само ще разцъкваш игри?

Може би това  Acer Aspire E5-575G но с много условности
- Видеокартата е нисък до среден клас;
- Проца става, ама е орязан 
- Диспея не е лош

• Автор

Ами още не знам. Понеже съм приет в Технически университет Варна със специалност Софтуерни и интернет технологии и ми казаха че преподавателите изисквали да имаме програми за програмиране.

Както и да го мисля за игри няма да стане... Добре е да си разширите бюджета за нещо като това.  И не съдете по това, че е лъскав лаптопа или нещо подобно, притежава сносна видеокарта и мощен процесор, а сглобката и дисплея са добри, всичко под четириядрен процесор за тежки програми ще е проблем. Сестра ми учи нещо подобно и има лаптоп с подобни характеристики, така че като минимум бих казал това.

SSD също е желателно.

преди 1 час, Монката написа:

Както и да го мисля за игри няма да стане... Добре е да си разширите бюджета за нещо като това.  И не съдете по това, че е лъскав лаптопа или нещо подобно, притежава сносна видеокарта и мощен процесор, а сглобката и дисплея са добри, всичко под четириядрен процесор за тежки програми ще е проблем. Сестра ми учи нещо подобно и има лаптоп с подобни характеристики, така че като минимум бих казал това.

SSD също е желателно.

Изключително грешни съвети!

подреди си приоритетите;

1. батерия 

2. дисплей

3. тегло

...

и тогава ще получиш адекватен коментар.

• Автор

Ами аз нямам много опит в тези неща :D искам Вие да ми обясните за батерията, иначе дисплей искам да бъде с хубава резолюция горе долу да е около 18'' , а за тегло също не знам как да преценя...

Батерията синко зависи дали одиш ИЗ полето или по гората , трябва да държи повече.Ако си по градо може и по слаба , Оти все се намира каде да завреш краю на жицата ,щепсела де  а не унуй .Екрано е по арно да е матов да не ти развали зъркелетата , че доста има да зубриш .Теглото е според чиляка лек за дребния , и по тежичък за едрия , да се носи по лесно де .Дано съм ти помогнал малко ,но едва ли .

на 2.06.2017 г. в 17:08, Ивайло Костов написа:

Изключително грешни съвети!

подреди си приоритетите;

1. батерия 

2. дисплей

3. тегло

...

и тогава ще получиш адекватен коментар.

Така ли? Да си вземе Ultrabook с Celeron процесорче тогава да видим кои тежки програми по-точно ще подкара като хората ?

преди 1 час, Монката написа:

Така ли? Да си вземе Ultrabook с Celeron процесорче тогава да видим кои тежки програми по-точно ще подкара като хората ?

И кои са тия тежки програми които ще ползва? 

Не е написал, но под тежки програми аз не разбирам PowerPoint и Excel ;) 

Не знам какъв опит имаш с лаптопи или какъвто и да е хардуер, но по мое скромно мненийце с HD Graphics, а дори GT 740M не може да се играе CS:GO, пък какво остава за програми от процесорче като някой Celeron? На предложеното от мен Lenovo дисплеят е FHD с IPS матрица, теглото е сравнително ниско, а батерията посредствена? Какъв е проблемът? Acer-ът не е нищо особено, но този Asus например ще върши работа за абсолютно всичко. И аз пак не разбрах какъв трябва да е дисплеят специално? Мисля, че IPS матрица е добре за лаптоп, на който ще се работи и играе.

Редактирано от Монката (преглед на промените)

• Автор

Не знам все още на какви програми ще работя ,но знам че ще програмирам на C++ и ще ми трябват малко по-тежки програми според мен :)

За 1260 Lenovo-то би ти свършило работа, всичко друго е компромис.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.