Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ламиниран паркер / естествен паркет

Featured Replies

Имам една виличка близо до София. Постепенно правя малки ремонти в нея. Много се колебая сега дали да взема ламиниран или естествен паркет. От една страна естественият се запазва за по-дълго време, а от друга страна ламинираният паркет е в пъти по-евтин. Може ли да ми кажете някой магазин в София, където да проверя ценовите разлики между ламинирания и естествения паркет?

В големите бакалии - Практикер, Бриколаж, Домко; в специализираните магазини за паркет.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Естествения паркет с добра поддръжка може и да те надживее. Иначе, от друга страна, ламинирания паркет за мен е далеч по-практичен - не поема петна, не се издува, не се разширява, далеч по-проста инсталация, а и се чисти по-лесно. Дядо ми от около 12-13 години е с ламинат - още е запазен. Аз бих гласувал за ламината. 

И аз съм за естествения паркет. По-добре да дадеш повече пари, но да знаеш, че ще се запази за по-дълго. Моят естествен паркет е от http://www.ftparket.com/products/57/estestven-parket , ако искаш, виж цените там. Според мен са нормални, а има и промоции на някои продукти.

преди 15 минути, elisavetapankova написа:

И аз съм за естествения паркет. По-добре да дадеш повече пари, но да знаеш, че ще се запази за по-дълго. Моят естествен паркет е от http://www.ftparket.com/products/57/estestven-parket , ако искаш, виж цените там. Според мен са нормални, а има и промоции на някои продукти.

За вила не бих препоръчал естествен паркет. Там не се живее целогодишно и ако избие влагата от някъде и не се хване на време - язък за половината паркет. 

Да не говорим и за недай боже евентуална атака на вилата и да го изгорят за отопление мангалите.

И ламинатът се надува. И когато това стане - директно кофата.
Ако има дори най-малка неравност, кликовете се разбиват. Отварят се и фуги в ламината.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 7 минути, simtech написа:

И ламинатът...

Пълно щастие няма... :( 

преди 3 часа, simtech написа:

И ламинатът се надува. И когато това стане - директно кофата.
Ако има дори най-малка неравност, кликовете се разбиват. Отварят се и фуги в ламината.

Ламината може и да се лепи. Тогава и да го наводниш, нищо не става. Е... зависи колко ще го наводниш де- мине ли вода под него, свършил е. А за неравностите се слага вата и отгоре ламинат. Тоя ламинат с клипсовете е по- лесен и евтин за монтаж, но посочените проблеми не могат да се избегнат. Варианта е лепене на плоскостите една за друга, пристегнати с колани и тогава се получава една цяла плоскост на целия под, върху която можеш да си сипваш вода спокойно. Проблемът при ламината е, че като се износи, може само да се подмени.

преди 3 часа, _слънце_ написа:

Ламината може и да се лепи. Тогава и да го наводниш, нищо не става. Е... зависи колко ще го наводниш де- мине ли вода под него, свършил е. А за неравностите се слага вата и отгоре ламинат. Тоя ламинат с клипсовете е по- лесен и евтин за монтаж, но посочените проблеми не могат да се избегнат. Варианта е лепене на плоскостите една за друга, пристегнати с колани и тогава се получава една цяла плоскост на целия под, върху която можеш да си сипваш вода спокойно. Проблемът при ламината е, че като се износи, може само да се подмени.

Има ламинати с различна степен на устойчивост. Както можеш да се досетиш, тези с най-голямата устойчивост за "екстремно" натоварване (офис сгради, лобита и т.н.) са най-скъпите. Ламината от 5-6-7 лв. на кв.м. е пълен боклук. Този от 12-13 лв. на кв.м. е със задоволителна степен на устойчивост, и при малко пазене (демек да не влачиш мебели по него и да не го дереш умишлено) може да си изкара и 10-15 години с него.

П.П. Не слагайте ламинат в антрето и пред банята. 

преди 15 часа, niki292002 написа:

Има ламинати с различна степен на устойчивост. Както можеш да се досетиш, тези с най-голямата устойчивост за "екстремно" натоварване (офис сгради, лобита и т.н.) са най-скъпите. Ламината от 5-6-7 лв. на кв.м. е пълен боклук. Този от 12-13 лв. на кв.м. е със задоволителна степен на устойчивост, и при малко пазене (демек да не влачиш мебели по него и да не го дереш умишлено) може да си изкара и 10-15 години с него.

П.П. Не слагайте ламинат в антрето и пред банята. 

Aбе и най- хубавия ламинат, ресурса си му е макс 15 години. Тия евтините изобщо не ги броя- по- добре да си вземеш балатум.  :)

Само не си взимай Кроношпан, побеляха ми косите от него, ръбовете при най-малките неравности се пропукват и след време се отваря фуга по цялата ламела. Много от служителите не знаят кой точно ръб се чупи и могат да ви покажат долния широкият, който никога не се чупи. Отчупва се горният къс ръб с дебелина 2-3 мм., много лесно, дори с нокти се разкъсва и лепенето няма да помогне, дори обратното, защото сглобката става неподвижна и не може да поеме потъването, а и при смяна на една ламела ще се счупят всичките. Някои паркети са по.здрави от други, въпреки че са на същата цена, но пробвайте тайно в магазина да отчупите ъгълчето на някоя мостра, защото продавачите няма да ви разрешат. За уплътнение най-добри са черните, които улягат, там където се неравностите, но не и от меките пружиниращи мехурести подложки. И дебелината на паркета трябва да е поне 12мм. Старият ламинат с лепенето беше много по-здрав от сегашният боклук.

А за вила, най-добре си сложете едно дюшеме.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 7/17/2017 в 0:44, _слънце_ написа:

С какви колани се притяга?

на 7/27/2017 в 11:37, peshomiroslavov написа:

С какви колани се притяга?

Май доста отдавна не се използват, но ето какво намерих-    http://www.tashev-galving.com/408076-20-1/4/Колан+за+пристягане+на+ламинат

Идеята е да се притегнат плоскостите една към друга, докато изсъхне лепилото. Не съм много сигурен с какво лепило се лепи, май с С- 200.

Редактирано от _слънце_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.