Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на уредба

Featured Replies

Здравейте Фен съм на Уредбите и днес ми хванаха 2 уредби окото едната е Kenwood Rxd 501 Другата е sony rx 99  със дж микс така ми казаха уредбите са на стойност едната е 200 лева кенууд апък сонито е 290 но се чудя коя е по добра и по издражлива дайте 1 съвет коя да взема

Това са много стари аудио системи и има голяма вероятност дисковете да не ги чете и дековете да влачат. Последните модели на Сони бяха с 3-лентови тонколони накичени с по 4 пищялки и отчетливостта на пищялките беше прекалено висока, което много уморява слуха. А средните честоти липсват, поради причината че 2 инча говорител не може да възпроизведе добре средните честоти. Избягвай тонколони с полипропиленови мембрани, звукът им е неестествен, въпреки че звучат красиво, но аз бих избрал по-старата Kenwood, онези по-старите тонколони звучат по-меко и с малък компромис във високите, сравнени със Сонито, но звукът им е по-приятен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
на 17.07.2017 г. в 22:25, peppone1 написа:

Това са много стари аудио системи и има голяма вероятност дисковете да не ги чете и дековете да влачат. Последните модели на Сони бяха с 3-лентови тонколони накичени с по 4 пищялки и отчетливостта на пищялките беше прекалено висока, което много уморява слуха. А средните честоти липсват, поради причината че 2 инча говорител не може да възпроизведе добре средните честоти. Избягвай тонколони с полипропиленови мембрани, звукът им е неестествен, въпреки че звучат красиво, но аз бих избрал по-старата Kenwood, онези по-старите тонколони звучат по-меко и с малък компромис във високите, сравнени със Сонито, но звукът им е по-приятен.

Еми аз не копувам уредбата със тонколоните само уредбата аз си имам мой тонколони който са правени по поръчка но мисля че сонито ще е по добро заради здравото стк

290 лв. е прекалено много за едно СТК без тонколони. Кенуъда също би трябвало да е с СТК.

• Автор
преди 23 часа, peppone1 написа:

290 лв. е прекалено много за едно СТК без тонколони. Кенуъда също би трябвало да е с СТК.

Отказах се от тези уредби купих си за Technics Su-v303 мисля че е по добър и по евтин е за 180 лева го взех профилактиран и доста запазен доста запазен 

Малко множко пари си дал но е в пъти по добре от онези уредби.

Пусни снимка да видим колонките.

• Автор
преди 6 минути, AGD написа:

Във момента те не са във мен дадох ги на ремонт да оправят хорните че ми направиха проблем модела е ALLAODUI като ги взема ще ви ги покажа 

180 лв. за уредба с изгорели тонколони?

преди 1 час, peppone1 написа:

180 лв. за уредба с изгорели тонколони?

Накрая да вземеш да се научиш да четеш!

• Автор
на 20.07.2017 г. в 9:08, AGD написа:

Днес отидох да си взема колони уж големият майстор ще ги направи той ги развали повече.. и сега ще ги карам другаде но днес си купих ето тези  Grundig Mbx 310 според вас добри ли ще вършат ли работа ?

Ако ти харесват ще вършат работа. Важно е импеданса да отговаря и да са хартиени.

преди 21 часа, Петър Чакъров написа:

......днес си купих ето тези  Grundig Mbx 310 според вас добри ли ще вършат ли работа ?

40 годишни колонки- дано да работят коректно. За звук не може да се очаква нищо кой знае какво от тези малки 18 x 42 x 30 cm колонки. За десктоп колонки стават.

• Автор
преди 2 часа, AGD написа:

40 годишни колонки- дано да работят коректно. За звук не може да се очаква нищо кой знае какво от тези малки 18 x 42 x 30 cm колонки. За десктоп колонки стават.

Днес ги тествах свирят много добре за размерите си дори очудващо  но ся имам друг проблем като взех колоните слушах музика поне 1 час някъде усилвах най много до 6.7 но по едно време усилвателя влиза във режим Stend By и трябва да го изключа и пак да го включа да заработи странен проблем дори забелязах много загрява

Включва ти се защита от прегряване, което не е добре. Или не ти е профилактиран скъпия амп както трябва или 4 омовите ти колони слизат доста под 4 ома в даден диапазон от АЧХ която те кефи и я надуваш от тонкоректора  допълнително. Ще му пускаш допълнителен вентилатор, който да тегли горещия въздух над фреоновия охладител. На зима дано го няма този проблем. Да не е наврян ампа някъде където му липсва естествена вентилация/да е затиснат от страни или от горе с нещо/.

От както писах последно разтривам сериозно моя Техникс SU-V55A не бях му давал воля от много време. Наистина загрява зверски след час и нещо слушане на 7-8 и не знам как комшиите още не са извикали полиция. Започнах с Меноар, Аксепт, Металика, после Маркус Милар, Джими Хендрикс и в момента продължавам с Джеймс Браун.

Е не можах да му включа защитата.

преди 2 часа, Петър Чакъров написа:

Днес ги тествах свирят много добре за размерите си дори очудващо  но ся имам друг проблем като взех колоните слушах музика поне 1 час някъде усилвах най много до 6.7 но по едно време усилвателя влиза във режим Stend By и трябва да го изключа и пак да го включа да заработи странен проблем дори забелязах много загрява

Пробвай да размениш колоните и ако пак изключва, пробвай ги поотделно.

• Автор
преди 3 часа, AGD написа:

От както писах последно разтривам сериозно моя Техникс SU-V55A не бях му давал воля от много време. Наистина загрява зверски след час и нещо слушане на 7-8 и не знам как комшиите още не са извикали полиция. Започнах с Меноар, Аксепт, Металика, после Маркус Милар, Джими Хендрикс и в момента продължавам с Джеймс Браун.

Е не можах да му включа защитата.

Не е от прегряване защото тази сутрин го пуснах беше хладен и като усилих до 5 и Бам пуска се защитата тествах и други тонколони пак така явно е за боклука апък няма и 2 дена от както е във мен.. 

преди 5 минути, Петър Чакъров написа:

Не е от прегряване защото тази сутрин го пуснах беше хладен и като усилих до 5 и Бам пуска се защитата тествах и други тонколони пак така явно е за боклука апък няма и 2 дена от както е във мен.. днес си поръчах друг усилвател  ето този pioneer sx225 ако мякой е имал такъв или е слушал може ли да ми кажете как е ? 

преди 7 часа, Петър Чакъров написа:

Не е от прегряване защото тази сутрин го пуснах беше хладен и като усилих до 5 и Бам пуска се защитата тествах и други тонколони пак така явно е за боклука апък няма и 2 дена от както е във мен.. 

С какъв импеданс са другите колони? Ако имаш възможност свържи ги през едно съпротивление около 2.2 ома или повече, но включено не в тоководещата клема, а към масата -черната щипка. Можеш да го пробваш и на празен ход без тонколони дали ще изключи при усилване. Но след като купуваш втора употреба техника е добре да я отвориш и да видиш какво е ремонтирано, можеш да направиш и снимка. Специално тези усилватели се отварят много лесно. После се изтегля схемата и по нея се гледа има ли подменени части, но много често и производителя слага други елементи.

преди 16 часа, Петър Чакъров написа:

Включва се защита от ниско съпротивление или късо съединение на изхода. Трябва да се пробва с 8 ома колони и ако пак го прави този номер трябва да се прегледа в сервиз от специалист. Има вероятност да е ремонтиран и да не е направен както трябва.

Другия вариант - пак обратно в продавалника. Там и без това само боклуци се продават.

преди 16 часа, Петър Чакъров написа:

днес си поръчах друг усилвател  ето този pioneer sx225 ако мякой е имал такъв или е слушал може ли да ми кажете как е ? 

Ти искаш да изкупиш всички боклуци от продавалника. Вече си имаш един проблемен усилвател трябва само да го занесеш на ремонт. Така ще ти излезе по-евтино.

• Автор
преди 6 часа, AGD написа:

Включва се защита от ниско съпротивление или късо съединение на изхода. Трябва да се пробва с 8 ома колони и ако пак го прави този номер трябва да се прегледа в сервиз от специалист. Има вероятност да е ремонтиран и да не е направен както трябва.

Другия вариант - пак обратно в продавалника. Там и без това само боклуци се продават.

Ти искаш да изкупиш всички боклуци от продавалника. Вече си имаш един проблемен усилвател трябва само да го занесеш на ремонт. Така ще ти излезе по-евтино.

Усилвателя съм го закарал на ремонт и там ми казаха че е прегрят защото този модел на technics загряват много и проблема беше изгоряло крайно стъпало нямаше нужда да го ремонтирвам защото не ми се занимава със него и мисля че пайнера е по добър и смятам като го взема веднага да го закарам на майстор да му постави перка да не се повтаря тази грешка 

преди 33 минути, Петър Чакъров написа:

Усилвателя съм го закарал на ремонт и там ми казаха че е прегрят защото този модел на technics загряват много и проблема беше изгоряло крайно стъпало

Симптомите не говорят точно за това но щом казваш, че е изгоряло стъпалото....

преди 36 минути, Петър Чакъров написа:

пайнера е по добър и смятам като го взема веднага да го закарам на майстор да му постави перка

Няма нужда от перка при условие, че всичко му е наред.

• Автор
преди 1 час, AGD написа:

Симптомите не говорят точно за това но щом казваш, че е изгоряло стъпалото....

Няма нужда от перка при условие, че всичко му е наред.

Еми аз не го казвам от мен те така ми казаха може да е друго аз много им разбирам дори те ми препоръчаха този модел усилвател казаха ми че е много добър + това усилвателя го копувам от мой близък който го е купил преди много много години и го пуснал само 5,6 пъти и става вече 4 години не е пускан беше насабрал много прах  и го закарахме на профилактика

преди 13 часа, Петър Чакъров написа:

Еми аз не го казвам от мен те така ми казаха може да е друго аз много им разбирам дори те ми препоръчаха този модел усилвател казаха ми че е много добър + това усилвателя го копувам от мой близък който го е купил преди много много години и го пуснал само 5,6 пъти и става вече 4 години не е пускан беше насабрал много прах  и го закарахме на профилактика

Намерете човек да го поправи и няма да имате проблем с този усилвател. Преди години имах такъв и го продадох защото ми малееше на мощност, но сега и 2Х20 вата ми е много. Въпреки, че човек не знае след коя ракия ще си потрябва твърда ръка да разтърси прахоляка от колоните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.