Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с таблет Diva QC 704 GA

Featured Replies

Здравейте,

Реших да се обърна към Вашия форум и се надявам, че ще ми помогнете. Става дума за това, че таблетът ми (Diva QC 704 GA) не разпознава докосване на екрана. Не може да се каже, че е зациклил напълно, защото на екрана се показват входящи повиквания, отразява съответните индикатори за слушалки, включено зарядно и др., но дисплеят не е чувствителен на докосване. Пробвах да го рестартирам, но няма как тъй като, за целта трябва да се натисне малко по-продължително съответното копче отдясно, след което на екрана се появява прозорец с опции "Изключване", "Рестартиране" и "Самолетен режим", а както вече стана ясно дисплеят е пълен пас. Пробвах и с малко по-дълго задържане на пръста върху бутона отстрани, но и това не изключва таблета, а само задържа гореспоменатия прозорец. Освен това не мога да извадя и батерията, тъй като само горе при камерата има едно малко капаче, което се отваря, за да се поставят СИМ-картите и SD-картата, но там, където е батерията не се отваря.

Ще помоля за съвети и благодаря предварително!

• Автор

Няма проблем, да го трие. Те са предимно игри - ще ги инсталирам пак. Но как да го направя този reset?

преди 26 минути, Person написа:

Пробвай с reset, но ще ти изтрие всичко.

Лошото е, че е на китайски

• Автор
преди 2 часа, Person написа:

Виж в YouTube как се прави.

Ей човек, мерси много! То самият таблет си имал такова копче точно под копчето за изключване, ама къде толкова акъл у мене, че да го забележа. Даже не са изтрити никакви файлове. Жив и здрав! :P

При мен няма промяна в чувствителността на тъча след ресет от ресет бутона с иглата. И лявата колона клавиши на виртуалната клавиатура не работят.
А сервизните му менюта са на китайски.

И това се продава от национален мобилен оператор...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ако само това е проблема (един участък) и е от хардуерно естество, можеш да свалиш такава клавиатура, която има възможност за оразмеряване и/или местене. Или да ползваш мини клавиатура с тъч, каквито при китайците са някъде към 8-10 долара. Ще трябва обаче да я свържеш чрез преходник за Micro USB. Можеш да го управляваш дистанционно (таблета) и през телефона. Можеш да ползваш и някакви тулчета, като например Button Savior (две версии, за рут и без), ако примерно не ти работеше някой бутон... Тоест, варианти има, ако и да не е така удобно, както да ти работи тъча. Аз никога таблет Дива не бих си взел, освен ако е без обвързване/договор и ми го дават подарък или за символична цена като за редовен клиент... Китайските менюта... можеш при желание да преведеш чрез Гугъл преводача на телефона (снимаш ги и т.н.). Като цяло, аз полза от такъв таблет (ако беше мой) не виждам никаква, освен плеър за Kodi, което не изисква дори да докосваш таблета, спокойно можеш да го управляваш изцяло през телефона, включително самото стартиране на Kodi.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Аз мога и през Teamviewer да си го управлявам. Но ме подразни фактът, че голям БГ оператор го продава като да си го купуваш от Илиянци - т.е. няма поне елементарен превод на английски на сервизните менюта. Сети се това, ако е в бяла държава, какво би било.
Да, това дърво жена ми го е взела промо към договора ни с оператора.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

И на мен ми се въртят такива еретични мисли из главата, ама КЗП са слаба рИкия. Тия доброволните организации вършат повече работа от държавната структура.
http://www.mi.government.bg/bg/pages/zashtita-na-potrebitelite-polezni-vruzki-37.html

• 2 месеца по-късно...

добър ден имам diva QC 704 GA реших да и върна фабричните настроики но сега ми иска акаунт в гугъл които преди това е бил синхронизиран с него аз незнам акаунта защото го взех 2ра употреба моля ви за помощ

моля ви помагаите

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.