Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стойка за микрофон

Featured Replies

Здравейте, дали бихте могли да ми дадете малко съвет и предложения :)
Постоянно си троша микрофоните и проблема не е само с евтините. Използвам го предимно за разговор или в караоке сайтчетата от настолния си компютър, но след 2-3 месеца все започват да пръщят и да не се чува нищо от мен, освен досадно статично бучене. Най вероятно прекъсвам кабелчетата някъде, че стоя на повече от метър и половина от компа и обикновенно има кабели навсякъде. Иска ми се да си взема някаква телескопична стойка, захващаща се за самия монитор и с възможност за разпъване и прибиране. Уви не намирам нищо, имам спомен че съм виждал подобни някъде, но не се сещам въобще какво да потърся (чичо гугъл ми препоръчва само студийни микрофони :/ ). Предварително тенк ю за отделеното време :)

Вземи си безжичен микрофон. Не знам как са цените на студийните, но и някакъв bluetooth headset ще свърши работа. Само, че bluetooth има малко забавяне, та можеш да потърсиш и нещо на 25Mhz/2.4Ghz.

• Автор

Имам безжични слушалки, но си ги бях взел за музика докато се разхождам и микрофончето е вградено в дясната слушалка (не е издадено отпред пред устата), качеството е ужасно, ще поразгледам за нови, благодаря за предложението :) 

Ами проблема може да не е в това, че нямаш стойка, а в това, че микрофоните са си такива.За какъв изобщо става въпрос?Стойки за микрофон има, но са за бюро.За монитора мисля, че няма.Или ако има те са някакви редки.Като цяло монитора не е стабилна основа.А има микрофони, който са доста тежки.А колкото е по-голямо разстоянието, още по-трудно.Стойки има много, но някой са и доста скъпи.

• Автор

Ще си купувам ново микрофонче, не търся нищо особенно (само разговори с приятели късно нощем), но доста често ги сменям и ми е досадно вече.
Предпочитам да е захванат за монитора, че често аз и монитора се въртим из стаята, чесно казано си го представях като пластмасова тръбичка (около 80-100см) със щипка от едната страна (за прикрепяне към тв-то) и съответно микрофон от другата страна. 

Това, което аз съм виждал като стойки за микрофони са 

rode_psa1.jpg?1468232712

Това, което също ми идва на ум e това - Явно такова имаш в предвид.

RehDA.jpg

Но зависи какъв е микрофона и колко е тежък.1 метър не е малко и като добавим теглото на микрофона става доста трудно.Монитора не е предназначен за стойка.Е, ако е някакъв по-стабилен и тежък монитора, може и да стане, но зависи и от теглото на микрофона.

Редактирано от Pamlea (преглед на промените)

• Автор

Монитора е 26 инчово KTC с 6 говорителя отстрани доста е стабилен и тежък (има и голяма рамка), вярвам че няма да има проблем с тегло до 5кг, първата снимката е точно нещото което и аз съм виждал, но дали има начин за закрепване или трябва да хващам винтоверта и самонарезки ?
Също ако това не е просто снимка от гугъл, може ли линкче към сайта :?

Всъщност за да съм по точен, нещо такова, но с по-голяма дължина на рамото ще ми свържи супер работа. :)
59861a2eacbb4_---hercules-ms120b.thumb.jpg.9372da3b8743ee95d315a50d4a26c29b.jpg

Нямам идея.Все пак е монитор.Но тук зависи и теглото на микрофона.Защото той ако е примерно 200-300 грама, нали се сещаш, че сложиш ли го на 1 метър пръчка ще стане доста повече.А дали ще се наложи да режеш си зависи от стойката и желания резултат.Снимката я извадих от гугъл за пример.http://www.musicworld.bg/bg/c_2020/i_47332/iSK_SKSD009B.html Ето нещо подобно.Тия са за бюро или някаква маса.Но дължината не я пише.

• Автор

аууу страшно много благодаря, това изглежда перфектно за моя случей, дори двете тръбички са телескопични :)
страшни сте, сладури :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.