Премини към съдържанието
Кристиян Йорданов

как да взема данните от една форма и да ги добавя в добавяне на данни в database с php

Препоръчан отговор


как да взема данните от една форма и да ги добавя данните в database с php

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

<?php

$danni = $_POST['forma'];
$conn = new mysqli('server', 'user', 'pass');
$conn->query("INSERT INTO table (data) VALUES ($danni)");

Не си си оточнил много въпроса, затова ти давам груб пример :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:Dама сега взима всички данни от form -ата защото аз искам да вкарам текст примерно име презиме фамилия имейл телефон:D

Редактирано от Кристиян Йорданов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз не съм медиум, не мога да знам каква форма имаш и какво искаш да пратиш с нея. Дай малко код, кажи подробности.

преди 48 минути, Кристиян Йорданов написа:

как да взема данните от една форма

 

преди 10 минути, Кристиян Йорданов написа:

ама сега взима всички данни от form -ата

Така не става.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

добре има една форма 

Spoiler

<form method="post" action="add data.php">

        <div class="input-group">
            <label>име</label>
            <input type="text" name="username" value="<?php echo $username; ?>">
        </div>
        <div class="input-group">
            <label>Email</label>
            <input type="email" name="email" value="<?php echo $email; ?>">
        </div>
        <div class="input-group">
            <label>Парола</label>
            <input type="password" name="password_1">
        </div>
        <div class="input-group">
            <label>Повтори паролата</label>
            <input type="password" name="password_2">
        </div>
        <div class="input-group">
            <button type="submit" class="btn" name="reg_user">Регистрация</button>
        </div>
        <p>
            Имаш акаунт? <a href="login.php">Влез</a>
        </p>
    </form>

въпросът ми е как като попълна тези редове да ми се добавят в базата данни 

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според name атрибута на input тага.

<input type="text" name="email" />
<input type="password" name="pass" />

<?php

$email = $_POST['email'];
$pass = $_POST['pass'];

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това ти го показах във втория си пост в тази тема. Мисля, че трябва доста да четеш. Не знаеш базови неща за php/sql системи и как се работи с тях, а искаш да скачаш на високо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход


  • Подобни теми

    • от zhekata
      Здравейте колеги, от скоро се занимавам с php и по-точно със Symfony и реших да направя един прост проект на него, но имам проблем с задаването на роля user на потребителите който се регистрират. Някой ще може ли да ми каже къде ми е грешката?
      Това е user модела:   https://pastebin.com/cHj7J0Qw
      Това е  userController-а: https://pastebin.com/pyB2Kd6K
      А това е грешката която ми дава Symfony-то:
       

    • от Lubo81
      Здравейте , програмисти !   Ако имаме в база данни примерно за писани 2 мин и 30 сек , които ги имаме в index.php , и брояч javascript то при рефреш на страницата ще се рестартира ли брояча и ще "помни " до къде е стигнал ? Благодаря Ви !!! 
    • от c3p0
      Програмен код на php, чрез който се изпраща e-mail с определено съдържание на определен адрес ?
    • от Кристиян Йорданов
      Здравейте,
      Проблема ми е следния искам да направя Cloud в който всеки човек да може да се регистрира и да качва своите файлове обаче да не може другите потребители да виждат файловете на даден потребител. С други думи само той да може да си го вижда моля дайте Totorial или код благодаря ви.
    • от fobioss
      Здравейте! Имам един пробелем когато изтегля файла който съм качил не мога да го разархивирам дава ми грешка  "No Archive Found" "Stream Pincures.rar: The archive is either in unknown format or damaged"
      Файло който тегля дали снимка или някакъв арвих са 0kb или  0mb.
      Upload скрипта си работи без проблем, защото като вляза чрез fps  с Filezilla  и изтегля архива или снимката на моя компютър няма пробелм мога да разархивирам архива и да отворя снимката.
      Това е скрипта в index.php
      <?php $db = mysqli_connect("localhost", "root", "mypassword", "upload"); $sql = "SELECT * FROM up"; $result = mysqli_query($db,$sql); while ($row = mysqli_fetch_array($result)) { echo "<div class='glr'>"; echo "<a href='uploads/".$row['file']."' target='_blank'><img src='uploads/".$row['file']."' ></a>"; echo "<p>".$row['text']."</p>"; $file = 'uploads/'.$row['project']; echo "<a href='includes/download.php?down=".$file."'><button class='downloadbtn' type='button' name='downbtn'>Download</button></a>"; echo "</div>"; } ?> Download.php
      <?php $name= $_GET['down']; header('Content-Description: File Transfer'); header('Content-Type: application/force-download'); header("Content-Disposition: attachment; filename=\"" . basename($name) . "\";"); header('Content-Transfer-Encoding: binary'); header('Expires: 0'); header('Cache-Control: must-revalidate'); header('Pragma: public'); header('Content-Length: ' . filesize($name)); ob_clean(); flush(); readfile("uploads/".$name); //showing the path to the server where the file is to be download exit; ?>  
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.