Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Луцифер": Колко по-зле може да стане или просто "вятър и мъгла"?

Featured Replies

Първо, да кажа, че никога не съм бил особен фен на идеята за глобалното затопляне, като причинено от човешката дейност, ЕДИНСТВЕНО (горния регистър, защото уточнението е важно).

Не съм сигурен, през XIII век ли беше, голяма част от Европа е обхваната от 50-годишен студ. Реколтата - недостатъчна, смърт, глад. Ако това се беше случило в ерата на Интернет и глобалната свързаност, сигурно щяхме да се изтрепем. Кой знае?! Естествена цикличност, откраднатите документи от "Анонимните" преди десетина години, оръжията за контрол на климата, парите, които генерират големите от спекулациите с климата и други неща, ме карат просто да проявявам... здравословен скептецизъм.

От друга страна обаче хищническата дефорестация (последното решение на Бразилия да освободи 860 000 акра от дъждовните гори в Амазония е престъпление срещу човечеството), пластмасата и бетонът, които заливат Земята, зверското копаене за нефт около полюсите (другият път, когато разберете за откъртил се ледник, погледнете внимателно района на картата и вероятността да откриете сонда в близост хич не е малка). И тъ нъ, и тъ нъ...

За да се стигне до "Луцифер". Бе обикновено се възмущавам някой, като каже за времето: "Аз такова чудо не помня", но... много продължително ми изглежда...

Как смятате, дали това вече ще си е нормата или ще е отделен случай, какъвто беше преди... 5-6 години май, една подобна вълна, която мина през Западна Европа? Или е нещо мрачно, пъклен сценарий? Изпусната сила? Ако забелязвате в таговете към темата съм написал и "конспирация". Много забавно беше как години наред САЩ отричаха за HAARP. Това беше конспирация на болни мозъци, нали? За да кажат миналата година: "Ние си закриваме HAARP инсталацията".

Mono+rasc%C3%A1ndose.jpg

...ма... то, нали нямаше? Какво имат пък Китай и Русия, никой не знае.

Или чисто и просто, това си е Земята/Слънцето. Свиквай. Тази версия ми допада, но... Не знам.

Та така, де, всякакви предположения се допускат, включително и едно: "Ко? Не!".

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

Дали да не очакваме и след някое друго десетилетие пак смърт и глад из Европа?Русия и Китай сто процента имат и те коз но кога ли ще излезне наяве...

Алпийските ледници се топят и разкриват замръзнали трупове

Не става дума за "Игра на тронове", а за безпрецедентното топене на ледниците в Алпите това лято. При топенето си те разкриват зловещи находки. При разтапянето си, ледниците разкриват десетки тела на замръзнали преди доста години, като най-старият труп е от 40-те години на миналия век, съобщава "Гардиън". 
През юли в Швейцарските Алпи намериха телата на мъж и жена, изчезнали преди 75 години.  В началото на август на територията на кантона Вале откриха тялото на германец, отклонил се от групата си и изчезнал по време на високопланински преход през 1987 година. Също на 3 август бе открит и труп на мъж, най-вероятно загинал по време на авиокатастрофа на "Еър Индия" преди 50 години. По данни  на алпийски планински спасители от 1925 година в Алпите, главно около Мон Блан, са изчезнали над 300 души. За последната година алпийските ледници са загубили повече от 900 милиона тона (900 милиарда литра) вода.  

• Автор
преди 23 минути, Бенц Фен написа:

Дали да не очакваме и след някое друго десетилетие пак смърт и глад из Европа?Русия и Китай сто процента имат и те коз но кога ли ще излезне наяве...

Кой знае?! На мен тая теория, че ЕДИНСТВЕНО човек е виновен издиша. Може и да бъркам. Миналата година имахме истински сезони. Тази... не точно...

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

И според прогнозите с все по-различен климат ще се сдобиваме.

преди 21 минути, Мальчик Бананан написа:

Кой знае?! На мен тая теория, че ЕДИНСТВЕНО човек е виновен издиша. Може и да бъркам. Миналата година имахме истински сезони. Тази... не точно...

Разликата в сезоните отпреди 10тина години и сега е доста голяма,с това темпо на манипулации нищо добро не би дошло..

• Автор
преди 7 минути, Бенц Фен написа:

Разликата в сезоните отпреди 10тина години и сега е доста голяма,с това темпо на манипулации нищо добро не би дошло..

Наистина нищо. Иначе тази година имахме красива зима, като от миналото. Поне в Търново беше такава. Не помня отдавна такава...

Причини за изменение на климата на Земята

Цитат

В настоящия момент е изкривена естествената отражателна способност на Земята вследствие изсичане на гори, разораване на земеделски земи, създаване на изкуствени водни площи, изгаряне на нефт, газ, въглища, изхвърляне в атмосферата на техногенен прах, въглероден двуокис, метан, фреони и др. В крайна сметка “парниковият ефект” нараства и климатът се затопля, което води до повишаване на морското ниво.

.....

Редица учени отбелязват предстоящ цикъл на намалена слънчева активност, което ще причини глобално захлаждане на климата на Земята. През 2012 г. бе установено, че процесът е започнал след пика през 2005 г. средната глобална температура на приземната атмосфера е намаляла с 0,3°C и се върнала на нивото от 1996–1997 г. Очаква се слънчевото излъчване да достигне своя минимум към 2035–2045 г.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.