Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно CCleaner

Featured Replies

Искам да попитам един въпрос, тъй като ми стана адски странно защо така се получава с програмата. Наскоро е инсталирах на служебния си лаптоп. След което инсталирах гугъл хром. Но после реших да мина на Опера браузъра. След като по нормалния ред деинсталирах прогрмата от компютъра, всичко е нормално, но когато отворя програмата CCleaner, в нея продължава да стой браузъра Хром, а дефакто вече е деинсталиран от лаптопа ми. Идей как да премахна това нещо, за да не продължава да стой ?

Значи темата ти трябваше да бъде "Въпрос относно деинсталиране на Google Chrome" или нещо от сорта ;) 

Ползвам продуктите на Google, но предпочитам да не инсталирам нищо тяхно на компютъра, Android ми е достатъчен... Малко са като вирус - трудни за деинсталиране и винаги оставят следи, нахални и упорити, особено хром. Стартират се с компютъра, следят и слухтят. В Google можеше да напишеш "how to uninstall chrome completely" и нямаше да има нужда от тема. Ти как деинсталира? Сложи ли чавка на "Also delete your browsing data"? Но, както може и да се очаква, дори това не е достатъчно, трябва да се влезе в юзър -> ап дата -> локал -> гугъл, както и в програм файлс. След това в регистрите също се чисти, но предполагам, CCleaner би трябвало да се справи. И на служебна машина, по-добре ползвай портативна Опера (по време на инсталацията в разширените настройки има опция за това. Има си и портативен CCleaner. Аз и на моите си компютри така ги ползвам, па какво остава за служебен ако ползвах.

преди 7 часа, KnoX написа:

но когато отворя програмата CCleaner, в нея продължава да стой браузъра Хром, а дефакто вече е деинсталиран от лаптопа ми. Идей как да премахна това нещо, за да не продължава да стой ?

Нали CCleaner е чистач! Какъв чистач си сложил, след като не може да ти почисти?

Ами как какъв - добър чистач! Запомнил е, че трябва да следи дали Chrome оставя боклуци след себе си, дори и след като вече е деинсталиран.

А на автора на темата явно това много му пречи ...

преди 8 часа, KnoX написа:

След като по нормалния ред деинсталирах прогрмата от компютъра,

интересно, след като имаш чистач, защо си деинсталирал по "нормалния" начин?!!!

Останал е некой регистър или някоя скрита папка, за това CCleaner показва, че браузера не е разкаран.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 46 минути, Eclipse2G написа:

Останал е некой регистър или някоя скрита папка, за това CCleaner показва, че браузера не е разкаран.

След кого? След CCleaner?

преди 15 минути, ExaFlop написа:

След кого? След CCleaner?

До колкото разбирам, автора не е ползвал CCleaner за да премахне Хрома. Само е видял, че там е останал браузера.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

• Автор

Толкова коментари, а един от тея коментари не успя да ми помогне . Не искам чрез CCleaner да деинсталирам Хром браузъра. Когато ползвах браузъра Хром, той беше в "Приложения" на CCleaner и мога да избирам с тикчета какво да почиста "запазени пароли" , "бисквити и др." подобни опций. Обаче преди два дни деинсталирах Хром браузъра ! И сега когато отворя CCleaner, продължава да стой в "приложенията" на програмат CCleaner. След като вече е деинсталиран с тула на самата програма Хрома, защо отново се показва в CCleaner ?

преди 1 час, KnoX написа:

Толкова коментари, а един от тея коментари не успя да ми помогне . Не искам чрез CCleaner да деинсталирам Хром браузъра. Когато ползвах браузъра Хром, той беше в "Приложения" на CCleaner и мога да избирам с тикчета какво да почиста "запазени пароли" , "бисквити и др." подобни опций (това ще да е някой римски император - Опций). Обаче преди два дни деинсталирах Хром браузъра ! И сега когато отворя CCleaner, продължава да стой в "приложенията" на програмат CCleaner. След като вече е деинсталиран с тула на самата програма Хрома, защо отново се показва в CCleaner ?

Значи, всички останали, без един, са ти помогнали... Кой не е успял да помогне? Да бе написал, то не че не стана ясно, каква е компютърната ти грамотност, тоест, как да бъдат написани обясненията. Би трябвало да споделиш, но не половинчато, какво точно си направил. Ако не си махнал тикчето за което стана дума по-горе, нормално е да ти седи Хрома като програма. Това е, за да може, ако пак го инсталираш, да ти пази старите настройки. Дори не каза как си деинсталирал - през Хром ли, през CCleaner ли. "Тула на самата програма Хрома" - отново двусмислица, защото не става ясно за коя програма говориш - деинсталираната или чистача. Тула на Хром или тула на CCleaner за който е темата. Ползвай предложеното от ExaFlop тулче. Аз Хром нямам инсталиран и не ползвам, иначе да ти напиша подробни инструкции, придружени с обяснения "защо" и "Как", но мисля, че до момента имаш достатъчно материал за размисъл. Поне напиши, ползва ли чистача за регистрите на CCleaner или още по-добре, дай скрийншотове да се ориентираме сами.

преди 2 часа, KnoX написа:

Толкова коментари, а един от тея коментари не успя да ми помогне . Не искам чрез CCleaner да деинсталирам Хром браузъра. Когато ползвах браузъра Хром, той беше в "Приложения" на CCleaner и мога да избирам с тикчета какво да почиста "запазени пароли" , "бисквити и др." подобни опций. Обаче преди два дни деинсталирах Хром браузъра ! И сега когато отворя CCleaner, продължава да стой в "приложенията" на програмат CCleaner. След като вече е деинсталиран с тула на самата програма Хрома, защо отново се показва в CCleaner ?

Както писах преди -  останал е някой регистър и/или скрита папка и за това CCleaner отчита браузера. Порови се в скритите папки и потърси из регистъра.

преди 10 часа, RudeBoy написа:

Ами как какъв - добър чистач! Запомнил е, че трябва да следи дали Chrome оставя боклуци след себе си, дори и след като вече е деинсталиран.

А на автора на темата явно това много му пречи ...

Само дето е редно след деинсталиране да се почисти, а да се помни какво е имало в системата..
Освен това хром си има фирмена чистачка за остатъци.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.