Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кабел за домашно кино

Featured Replies

Здравейте, имам въпрос. Искам да свържа домашното кино с телевизора, но не знам какъв кабел ми е нужен, за да чувам звука 5.1? Моля, ако някой е запознат, да помогне. Качвам снимки от входовете на телевизора и домашното кино.

IMG_7247.JPG

IMG_7250.JPG

Оптичен кабел - и на двете снимки се пада в ляво.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Моля. Само не зная, рисивърът така както е само със стерео cinch конектори, дали всъщност поддържа 5.1

преди 48 минути, ExaFlop написа:

Моля. Само не зная, рисивърът така както е само със стерео cinch конектори, дали всъщност поддържа 5.1

https://www.sony.bg/electronics/vsichko-v-edno-sistemi-za-domashno-kino/bdv-e4100/specifications

пише "основен фактор 5.1" - може би е това.

на 10.09.2017 г. в 17:20, ExaFlop написа:

Да, поддържа 5.1. Въпреки че входния сигнал е стерео, ресийвъра изкуствено го разпределя на 5-те канала, което става голяма боза, например ако го слушаш на вграденият радио приемник. Ако го свързва с чинчове, по-добре сигнала да го подаде на композитния вход само за предните колони, разбира се с компромис в баса.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Оф, стига си писал глупости, колкото да пишеш нещо!
В случая става дума да възпризведе подаден 5.1-канален звук. Не говорим за псевдо 5.1 звук!

Разбира се че като подадеш 5.1-канален звук на входа, на изхода също ще излезнат 5.1 канала! Кое не е ясно?

преди 7 часа, peppone1 написа:

Кое не е ясно?

Не е ясно защо много приказваш., а нищо не казваш.
И кой каза, че сигналът е стерео(на оптичния изход) - отново неподготвено изказване.
Кое от изказването ти да ми е ясно? Да, ясно ми е, че пишеш, колкото да си в джаза. С КАКВО НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ Е ПОЛЕЗНО НА ПИТАЩИЯ? С нищо!

В случая питащият си ти. Искам темата да е полезна и на мен, полезно ще е и за автора да знае че от телевизор не може да извади истински 5-канален звук, както казах ще се получи псевдо звук, разграден от стереото, независимо дали е от оптичния или HDMI изход. Все пак трябва да знае дали ресивъра има възможност за смесване на каналите, което да стане стерео 2+1. Но най-простия начин както казах е да вземе сигнал от чинчовете, подаден към желаният композитен аудио вход.

Благодаря за комплимента че с 3 реда съм успял да кажа много.

преди 8 минути, peppone1 написа:

както казах е да вземе сигнал от чинчовете, подаден към желаният композитен аудио вход.

Хубави ТИ си го казал, но това са ГЛУПОСТИ - телевизорът е източник на сигнала и НЯМА чинчове!

• 2 седмици по-късно...

И в крайна сметка извадихте ли сигнал ?

Аз също се ччудя как да взема аудио сигнал от philips 49pfs5301/12,който да подам към смесителен пулт,като искам да мога да увеличавам и намалям звука от дистанционното на телевизора.Пробвах през слушалките на телевизора - става,но трябва да влизам в настройките за да регулирам звука,което е много не удобно.Пробвах и през оптичния изход ,с конвертор - пак става,звук има,но тук сигнала е твърд и не се регулира,като увеличаваш и намаляш телевизора.Сега ми остава само още един начин - пред HDMI изхода ,пак с конвертор,но не съм сигурен дали ще постигна резултата който аз искам.

41-vgs-PZzL.jpg

На телевизорите  HDMI мисля че е само вход, а за усилвател е нужен изход. А и е голяма глупост да свързваш конвертори от неизвестна марка, вадещи звук с неизвестно качество. Освен това е и с отделно захранване, за да може при евентуална повреда да пусне ток към усилвателя или телевизора и да ги повреди. По правило звукът  подаден към усилвател се регулира в крайното стъпало, т.е. от самия усилвател, а източникът, в случая телевизора трябва да подава максималното ниво на сигнала. В противен случай изпъкват шумовете от телевизора.

Зависи от телевизора и входа - ако пише че е HDMI (ARC) може да работи в режим когато за видеото е вход,  а за аудиото е изход

https://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.