Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аудио карта

Featured Replies

Привет! Искам да си взема аудио карта,Ни имам проблем -  нищо не разбирам. Та да ви питам Вас, коя да си взема? Четох по-стари теми тук, но не намерих карта.

Доколкото разбрах, ще е хубаво да ви дам модела дъно, което ползвам -------> ASRock H110M-DGS

Kaкто и да ви кажа това, за което ще ми трябва. Имам една 5.1 уредба на  F&D F2300x, но работи като стерео, поради причината, съм я свързам с 3.5мм стерео жак към компютъра. Имам и едни стерео слушалки, но по-нататък мисля да си взема едни 7.1, за които бих искал да взема прилична карта. Ще я взимам от Amazon, така че, ако може да ми препоръчате някоя от там. Имам бюджет от около 30 еuro. Благодаря предварително!!!

• Автор

Може ли да поясниш защо ? И ако трябва външна, коя ?

Ти каквато и карта да вземеш ако ще я вързваш само с един стерео жак пак ще само стерео, иначе дъното ASRock H110M-DGS си поддържа 7.1 звук само дето няма достатъчно монтирани жакове и с трите на дъното вади само 5+1

• Автор

Аз затова исках да взема карта, та да станат повече жаковете и да мога да я влюча да си работи като 5.1

Редактирано от SprayCan (преглед на промените)

преди 18 минути, SprayCan написа:

Аз затова исках да взема карта, та да се увеличат жаковете и да мога да я влюча и да си работи като 5.1

А четеш ли какво ти пишат? И сега може 5.1. Не може 7.1. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Да прочетох. Но това става най-вероятно с USB или някои други входове. На мен ми трябва, или кабел с HDMI/USB в единия край, а в другия 6 чинча, или повече жакове. Затова и си мислех да си взема sound card.

Това е задната част на буфера. За да работи като 5.1 трябва да я свържа с долните 3 букси. Тъй като нямам толкова жакове на дъното, исках да си взема една прилична карта и да си работи както трябва. Сега е само на горните 2 и няма абсолютно никакъв начин да подкарам 5.1

fenda_f2300x_7_.jpg

Изобщо не ти трябва друга звукова карта за да си вържеш Fenda-та в 5.1 режим. Вземи си още 2 бр. кабели, RCA към 3.5мм жак и заедно с наличният ти 1бр. с който сега си вързал само стерео ще можеш след конфигуриране през windows драйвера на realtek да си пуснеш 5.1 звук. 3-те кабела ги включваш в буфера, там където ти пише DVD 5.1 задължително. Може да се наложи да си поиграеш малко с драйвера и буксите за да разбереш коя е за задни колони и коя е за център/бас, но не е нещо сложно. За слушалки и микрофон ще си ползваш предните букси на ПС кутията ти.

Ако все пак настояваш, звуковата карта да е допълнителна и с повечко изходи, може да вземеш примерно Creative Blaster Audigy Fx 5.1 PCIe. Ползвах я преди година някъде. И тя е с чип на Realtek като на дъното ти, но е по-качествен. Има си и слушалков усилвател, който можеш да ползваш на предните жакове на ПС кутията ти, ако си вързал кабелите за тях към звуковата карта. 

• Автор
преди 13 минути, StefanG написа:

Изобщо не ти трябва друга звукова карта за да си вържеш Fenda-та в 5.1 режим. Вземи си още 2 бр. кабели, RCA към 3.5мм жак и заедно с наличният ти 1бр. с който сега си вързал само стерео ще можеш след конфигуриране през windows драйвера на realtek да си пуснеш 5.1 звук. 3-те кабела ги включваш в буфера, там където ти пише DVD 5.1 задължително. Може да се наложи да си поиграеш малко с драйвера и буксите за да разбереш коя е за задни колони и коя е за център/бас, но не е нещо сложно. За слушалки и микрофон ще си ползваш предните букси на ПС кутията ти.

Ако все пак настояваш, звуковата карта да е допълнителна и с повечко изходи, може да вземеш примерно Creative Blaster Audigy Fx 5.1 PCIe. Ползвах я преди година някъде. И тя е с чип на Realtek като на дъното ти, но е по-качествен. Има си и слушалков усилвател, който можеш да ползваш на предните жакове на ПС кутията ти, ако си вързал кабелите за тях към звуковата карта. 

Хей, благодаря ти! Нямах си ни най-малка представа, че може да стане така. 

Разгледай сега в опциите на звуковата карта на realtek, дали имаш вариант за 5.1 и коя букса за кои колонки е, когато превключиш от 2.0 на 5.1. Виж също, колко дълги трябва да са кабелите преди да ги поръчаш. Този от горния линк който ти дадох е 1м. Мислех и за варианта с преходници от RCA към 3.5мм жак за да си ползваш наличните ти 3бр. RCA кабели, но самите преходници са доста обемисти и смятам че ще има проблем да се включат 3бр един до друг в буксите на звуковата карта.

https://www.ebay.co.uk/p/3m-HQ-3-5mm-Mini-Stereo-Jack-to-2-X-RCA-Twin-Phono-Cable-Lead-Gold-PC-TV-AUX/2162711482?iid=252502027116

три такива кабела, настройка в контролния панел на Realtek кой кой е и си готов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.