Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мобилна колонка с bluetooth

Featured Replies

Здравейте колеги. 

Искам да си направя мобилна тонколонка и имам няколко въпроса. Избрал съм си тази платка(линк) понеже изглежда добре и коментарите за нея в други сайтове са добри, а аз искам корпуса да е от плексиглас. Имам и две пищялки (мисля че се наричаха) за които немогада намеря нищо в нета. Та въпросите ми са:

1. Как да разбера колко ом-а и колко вата са пищялките.

2. Мога ли свържа платката с батерия и как да изчисля колко mA да е за да може поне 4-5 часа да свири.

3. Ще ми трябва ли допълнителна платка за зареждане ако искам да зареждам батерията директно от мрежата.

4. Имате ли препоръка към тип батерии, пищялки или усилвател(подобен на горния в линка) 

5. Мога ли да вържа някак дисплей 1 или дисплей 2.

Платката е подходяща за стационарни колонки и ще ти трябва допълнително контролер за зареждане на батерията.

Дисплей 1 няма как да го управляваш, а дисплей 2 може да се пригоди, но ще е допълнителен консуматор.

С пищялки ще докараш обичайният звук от мобилен телефон, което прави всичко останало безсмислено.

• Автор
преди 1 час, oavramov написа:

Платката е подходяща за стационарни колонки и ще ти трябва допълнително контролер за зареждане на батерията.

Дисплей 1 няма как да го управляваш, а дисплей 2 може да се пригоди, но ще е допълнителен консуматор.

С пищялки ще докараш обичайният звук от мобилен телефон, което прави всичко останало безсмислено.

За дисплея си предположих и аз, обаче исках да съм сигурен. А има ли начин да вържа нещо друго към батерията или през платката с което мога да измервам батерията. А със какво мога да заменя пищялките така че да докарам приличен звук. Щеше ми се да докарам нещо близко до качеството на Bose soundlink mini 2 , JBL Flip 4 или поне нещо прилично като звук.

преди 18 минути, Yromem написа:

Щеше ми се да докарам нещо близко до качеството на Bose soundlink mini 2 , JBL Flip 4 или поне нещо прилично като звук.

Ще те разочаровам, но аудиотехниката не е проста работа. Още повече да докараш на звук някакво портативно устройство.

Начина е да си го купиш готово. С тази платка може да си направиш стационарно и ако имаш някакви колони да звучи приемливо.

• Автор

А чисто хипотетично да кажем, ако ти беше на мое място и искаше да направиш подобна портативна колонка, какви материали би ползвал? Понеже идеята не е толкова да си го купя, колкото сам да си го направя пък и да научанещо ново. :D

Редактирано от Yromem (преглед на промените)

Може да си намериш две широколентови колонки от старо ДВД, от стар телевизор или нещо такова. Ако колонките имат кутия ще ти е по-лесно да вградиш платката вътре. За батерии може да си поръчаш 3 елемента литиево-йонни или литиево-полимерни батерии/като елементите на батериите на лаптопите/колкото повече mA/h батерия поръчаш толкова по-дълго ще свири. За зареждането им също има разни платки, които трябва да си набавиш. Ако ще го ползваш стационарно си намираш 12 волтов адаптер с поне 1-2 А.    

За тези пари ще си купиш готови колонки, с вградена батерия, с възможност за просвирване на флашка, с аналогов вход и изход и др. А пищялките ти моментално ще изгорят от този мощен усилвател, освен ако не са с отворен корпус, които да възпроизвеждат много широк честотен обхват. Но мощните широколентови пищялки са доста скъпи. Импеданса се мери с омметър, а мощността не може да се измери, дори и да е известна, тя е последното нещо на което трябва да се обърне сериозно внимание, но грубо се преценява по големината на магнита. Но все пак мощна пищялка е по-добре от обикновен широколентов високоговорител, той почти винаги се нуждае от тон коректор или допълнителна пищялка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.