Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен звук от компютъра.

Featured Replies

Та на 03.11.2017 си закупих чисто нов компютър който беше на части с цел Аз да си го сглобя, хората от магазина ми предложиха Те да ми го сглобят и да ми инсталират Windows 10, тъй като вече им досаждах стотици пъти за глупости по телефона и се видя че им писна от мен не искам да ги притеснявам с подобен въпрос преди да имам някаква представа от какво може да е.
Много се надявам да не е нещо страшно, а да е само нещо което да не е поставено както трябва, тъй като съм много притеснен, на зад съм с 1188лв, така че ще Ви помоля да не ме плашите прекалено много и ако знаете от къде идва проблема, то да ми обясните как да го отстраня.

Та, опитах се да го запиша с телефона, но не се чува ясно, в крайна сметка ще се правя на идиот като се опитвам да го обесня с думи.
Нещо подобно на "хърр-ърр-ъъ-хърр-ърр-ъъ", и така се повтаря, СУПЕР много ми е познат звука, чувал съм го и преди на други компютри, но не знам от какво може да е, дори не знам дали това са правилните думи да го опиша, НЕ се чува много силно, но е достатъчно да дразни ушите на човек.

Тъй като не съм у дома и не мога да дам снимки, ще напиша долу характеристиките до колкото си ги спомням.
Видео карта: MSI GTX 1050Ti GAMING X 4GB
Рам памет: 4GB RAM ADATA DDR4 2400MHz
Дънна платка: Не съм сигурен, но е на Asus 1151, поддържа до 7th Intel-Core i7.
Процесор: Intel-Core i3-7100 3.9GHz
Захранване: Не съм сигурен, само знам че е 600W (И искам да попитам дали е достатъчно).
Хард диск: Не съм сигурен за марката, но е 1T.
Кутия: Segotep Blade Black.

Знам че информацията която давам не е най-добрата, но все пак ако някой има някаква представа. Всички части си имат и гаранция, така че ако нещо стане не е проблем да бъдат сменени, просто преди да отида в магазина или да им звънна по телефона искам да имам поне малка представа по какъв начин да опиша проблема и да предложа от какво може да е.

Имам чувството че нещо при самото въртене стърже.

Не съм голям разбирач но първо провери вентилаторите като ги спираш един по един и слушаш.90 на 100 е от тях.

П.С. - Започвам да си мисля, че чуваш харда как стърже.

Редактирано от kolib4iata (преглед на промените)

Махни единия капак на кутията .НЕ ПИПАЙ НИЩО ,пусни машината да работи докато бачка пак НЕ ПИПАЙ НИЩО!Направи снимки с телефона ,ако може и запиши звука!

• Автор
преди 27 минути, Иво Димов написа:

Махни единия капак на кутията .НЕ ПИПАЙ НИЩО ,пусни машината да работи докато бачка пак НЕ ПИПАЙ НИЩО!Направи снимки с телефона ,ако може и запиши звука!

След като се прибера у дома ще направя тъй като сега съм на работа и нямам тази възможност, но според теб от вентилатора ли е?

преди 35 минути, kolib4iata написа:

Не съм голям разбирач но първо провери вентилаторите като ги спираш един по един и слушаш.90 на 100 е от тях.

Ако е от вентилатора, то не е свързан както трябва или самият вентилатор е счупен и плаче за нов, тъй кутия идва с 2 вентилатора на 120мм, има ли възможност да е от самите вентилатори на кутията, да се е разместило нещо при самото пренасяне тъй като го носих на ръце, отделно не знам по какъв начин са го сглобявали в магазина?

Гледах в един сайт звук на повреден вентилатор, но не е като моят звук, моят е по-различен, но не знам, може пак да е от вентилаторите или от нещо друго, стига да не е страшно.

Редактирано от WhiteTooth (преглед на промените)

Може и некой от всичките кабелаци да опира във вентилатора.Така без снимка няма как да се каже!

• Автор
преди 10 минути, Иво Димов написа:

Може и некой от всичките кабелаци да опира във вентилатора.Така без снимка няма как да се каже!

Успокояваш ме, добре, веднага щом се примера вкъщи ще отворя кутия и ще направя снимки!

• Автор
преди 19 минути, kolib4iata написа:

Имах настолен компютър когато бях много, много малък, още нищо не знаех и едва бях започнал да играя Counter-Strike 1.6 ,та общо взето, ДА това ми е първият настолен компютър, до преди това бях на лаптоп (HP 655).

преди 56 минути, kolib4iata написа:

П.С. - Започвам да си мисля, че чуваш харда как стърже.

Ами не знам, компютъра е уж на един ден, не знам какво толкова може да му има на харда че да стърже.

Мисълта ми е дали не чуваш харда как стърже и всичко да е наред с компа.Харда на лаптопа е много тих.Нормално е настолна машина да стърже по-силно.Щом си го чувал и на друг компютър.

• Автор
преди 17 минути, kolib4iata написа:

Мисълта ми е дали не чуваш харда как стърже и всичко да е наред с компа.Харда на лаптопа е много тих.Нормално е настолна машина да стърже по-силно.Щом си го чувал и на друг компютър.

Срещал съм се с подобен звук, но доста рядко, все пак си е за притеснение, всеки иска да знае от какво и какво може да е, и евентуално ако може да се разреши проблема, то да бъде разрешен на време.

Преди време купувах едни 80-ки от марковите за стара кутия но въпреки това единия след известно време перката излизаше повече напред и закачаше в ламарината.

Ако не разбираш нищо от компове по-добре направи снимки да се види, че да не стане някоя беля.

• Автор
преди 9 минути, kolib4iata написа:

Преди време купувах едни 80-ки от марковите за стара кутия но въпреки това единия след известно време перката излизаше повече напред и закачаше в ламарината.

Добре, в крайна сметка по-късно ще кача снимки и по възможност запис на самият звук, сигурен съм че никой не може да гадае по коментари.

Ти имаш шум между ушите ве :) !Къв хард кви 5 лева кви шумове ?Ако е от хард диска значи има дефект и е за подмяна шом е гаранционен!

• Автор
преди 9 минути, Иво Димов написа:

Ти имаш шум между ушите ве :) !Къв хард кви 5 лева кви шумове ?Ако е от хард диска значи има дефект и е за подмяна шом е гаранционен!

Аз си мисля че ако е от харда, то ще ми дава поне сини екрани или нещо подобно, дори да е от него и да е за подмяна имам гаранция за него, не е проблем да бъде сменен, стига да не е нещо прекалено голяма за което ще трябва да чакам с дни да бъде доставено и сменено. За това се допитвам до Вас ако е нещо просто и може да бъде разрешено без намеса на магазина, то..

Хард и сини екрани :) ,ай ся фантасмагории !Сините екрани са съвсем друга болежка !

преди 47 минути, Иво Димов написа:

По шумен хард не винаги означава дефект. Имам няколко такива където са по шумни от другите.

• Автор

Абе хора, то не е нормален шум, то направо си стърже, тъй като по ирония от време на време работя в компютърна зала (както днес), то говорих със собственика на залата и той ми каза същото като при Вас, може да е кабел който да се допира в някой от всички вентилатори, може да е болт който да не е завинтен, но ми каза че го съмнява че това е проблем от твърдият диск, каза ми да погледна серийният номер на твърдият диск и да го сравня с този от гаранционната карта, така и ще направя. Каза ми че може да са ми сложили някой използван, а новият да са си го прибрали, като с цялата си душа се надявам да не са направили подобна простотия, каза ми че може да е дефектен самият диск, нищо че е чисто нов, може да е бил изтърван, едно-друго..

Аз искам да попитам, тъй като не съм сигурен дали имам лепенки на самата кутия която показват дали съм я отварял, то ако нямам имам ли правото свободно да си отварям кутията, тъй като ако наистина ми е сменен диска и друг и отида в магазина да не се "изцепя" че съм отварял кутията, а в крайна сметка да нямам това право.

Във всеки случай съм хем притеснен, хем не. Компютъра е едва на има, няма 2 дни, ако кажа на нашите че се съмнявам в компютъра дали има или няма проблем само ще ги притесня излишно и ще ми мрънкат тъй като 1200лв не са малко и не искам да ми излязат през г*за. От друга гледна точка имам гаранция която ми служи уж вярно, но се притеснявам ако се направят на невинни идиоти и не ми я зачетат или просто почнат да ме бавят излишно, тъй като имам познат който има проблеми с компютъра си който е все още в гаранция, дава го за ремонт от магазина който си го е купил, Те му го връщат в същото състояние като казват или че е поправен или че не знаят от какво е и уж са сменяли части, и така 5-10 пъти, като го бавят с дни/седмици, имаше случай дори месец и накрая Той се отказа да се занимава с това нещо повече и си кара със сините екрани.

Щом е дразнещ шума значи е само някой от вентилаторите 

харда не може да стърже дразнещо само някой музикант с доста изострен слух може да го подразни :D

Или кабел опира в някой от вентилаторите или самия кабел на вентилатора опира в перките 

случва се и вентилатора на процесора да се размести от радиатора и да закача в ламелите 

В компа имаш най малко 3 вентилатора на процесора на видеокартата и в захранването 

И като отвориш единия капак на кутията обикновено левия гледано от към предната страна на компа ще установиш лесно от къде идва 

и ква е причината. Ако имаш лепенка тя се вижда или е  горния или долния край на същия капак закриваща  болт за да се прецака ако го отвърташ или е по средата и пак се къса ако отвориш капака ако разбира се имаш изобщо гаранциона лепенка щото ми се мерна някъде че си го сглобил сам 

Не си прави експерименти, а го занеси там, където са ти го сглобявали, щом издава такова стържене някоя перка на вентилатор опира някъде или има повреден вентилатор, може и при транспорта нещо да е станало, може те да не са закачили нещо както трябва. Дай им го да го погледнат, това им е работата. Така и не разбрахме този компютър дали работи изобщо, освен че стърже?

• Автор
преди 29 минути, Радослав Матев написа:

Не си прави експерименти, а го занеси там, където са ти го сглобявали, щом издава такова стържене някоя перка на вентилатор опира някъде или има повреден вентилатор, може и при транспорта нещо да е станало, може те да не са закачили нещо както трябва. Дай им го да го погледнат, това им е работата. Така и не разбрахме този компютър дали работи изобщо, освен че стърже?

Компютъра си работи без проблеми, поне до момента не ми е правил проблеми, като се надявам че като нов няма и да прави, единствено това, но искам да реагирам по от рано за да не стане проблема хептен голям, за момента ще карам с дразнещият звук, тъй като днес и утре вече не работят и ще мога да отида чак в понеделник.

Разговарях с познат който разбира и би могъл да ми помогне, уговорихме се за тази вечер, ако дойде и успеем да оправим проблема ще пиша в темата да бъде заключена, ако ли не, то ще остане за понеделник. Моля се да е кабел опиращ някъде, че за 2 минути ще ми го оправят, няма да чакам с дни ако е нещо по-сериозно.

преди 1 час, svetljjjo svetljjjo написа:

и се къса ако отвориш капака ако разбира се имаш изобщо гаранциона лепенка щото ми се мерна някъде че си го сглобил сам 

Компютъра е купуват от магазина, но на части и Те ми го сглобиха, дали са ми абсолютно всички документи и карти, както и дискове.

ИМАМ НАПРЕДЪК!

Издава този или близо/подобен шум, ПРЕВЪРТЕТЕ НА 02:05 и слушайте до към 02:30 мин! От какво може да е?

• Автор
преди 1 час, Year Zero написа:

От клипа е Coil Whine.

Страшно ли е, може ли да се оправи ръчно без намеса на магазин или трябва задължително да се смени. Със сигурност не е това, гледах това видео и няма нищо общо.

Тъй като нямах възможност да снимам или да правя запиши се заслушах допирайки ухо до кутията и шума идваше най-вече отпред, там се намира единствено предният вентилатор и твърдият диск, но не мога да реша на 100% кое от двете ще е.

Редактирано от WhiteTooth (преглед на промените)

Coil Whine не е проблем стига да не те дразни. Щом е в предната част на кутията явно вентилатора закача някъде.

• Автор
преди 53 минути, Year Zero написа:

Coil Whine не е проблем стига да не те дразни. Щом е в предната част на кутията явно вентилатора закача някъде.

Отворих една нова тема свързана с твърдият диск, там съм споменал че серийните номера не съвпадат, в гаранцията е описан един сериен номер, а в кутията е сложен друг твърд диск, един и същи модел, но с различен сериен номер, не знам дали имам правото да си отварям кутията и не съм го правил, но погледнах през прозорчето и видях номера, от там почнах да се съмнявам дали не е от диска.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.