Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


16.1. Програмистът Гошо Тарикатски съхранява сорсовете на своите програми в специален сейф. За да го обезопаси срещу крадци решил да създаде сложна система за отключване. Тя се задействала от два различни пулта, от които се въвеждале две трицифрени числа. След като се въведат числата се стартира програма, която генерира кода за сейфа по следния начин:

·         Събира първата цифра на първото число с последната цифра на второто число. Ако резултатът е двуцифрено число, цифрите му се събират. Получената цифра се записва като първа за кода.

·         Втората цифра се получава като по същият начин се обработят вторите цифри на двете числа.

·         След сумирането на последната цифра на първото число и първата цифра на второто по посочената схема, се получава третата цифра на кода.

Гошо е много добър програмист, но е затрупан от поръчки, затова възлага на вас да съставите алгоритъм и напише програма на С++ за получаване на кода. На вход се задават две трицифрени числа, след което се извежда получения по горната схема код, който също е трицифрено число.

 

16.2. Дадено е естественото число n. Съставете алгоритъм и напишете програма, която проверява дали n съдържа три еднакви цифри.

 

16.3. За група от М студента са зададени оценките по 5 дисциплини (Анализ, Геометрия, Програмиране, Чертане, Физика). Да се състави алгоритъм и напише програма за намиране на най-често срещаната оценка на всеки студент от групата.

 

16.4. Даден е двумерен масив Z с k реда и n стълба. Да се състави алгоритъм и напише програма, която създава нов масив M, като стойността на Mi е равна на най-малката положителна стойност в i-ия ред на Z.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.