Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Светът се пренесе в античния Пловдив

Featured Replies

Филм на Йордан Детев получава признание от професори и кинаджии

Люсиена Крумова

Искате ли да научите кой е най-старият град в Европа? Колко пъти е възкръсвал като истински Феникс от пепелта? Какво знаете за траките - коренното население на Балканите? Как е изглеждал в оригинал Античният театър във Филипополис, бляскавата метрополия на римската провинция Тракия? Филмът на Йордан Детев - режисьор, съсценарист, продуцент и композитор на "Страници от вечния летопис на Пловдив" отговаря на всички тези въпроси. Ценителите на зрелищните визии могат да видят отдавна разрушени стени и статуи от древния свят, възстановени на екрана с ултрамодерни технологии. Пред погледа на познавачите изниква Античният театър в целия му разкош от императорско време. Благодарение на компютърната анимация всеки зрител от XXI век може да се пренесе в античния Пловдив и да се почувства като съгражданин на патрициите.

Филмът е издаден и на DVD, придружен с красиво оформена и съдържателна двуезична брошура. Филмът е субтитриран на немски и английски, има го озвучен на български, дублиран е на английски език, преведен е и на френски, руски и испански. Неслучайно на 10-ия световен конкурс в Солт Лейк Сити, САЩ за изгряващи филми е обявен за победител в категорията "Изкуство/Културни издания/Репортажи и Документалистика". Според критериите на журито „Страниците...” получават най-висока оценка за съдържание и изпълнение и много добра за креативност. Най-впечатляващи са възстановяването на Античния театър на Филипопол и разказът за Стария град.

В творческия екип са няколко пловдивчани - съсценаристът Николай Шаранков, аниматорът Николай Колев, актьорът Николай Грозев. Сред тях блести голямата ни актриса Йорданка Кузманова в ролята на разказвач.

Висока оценка дава и световноизвестният учен д-р Рик Петигрю, шеф на Американския археологически институт, на много популярния интернет видеоканал - http://www.archaeologychannel.org/content/...vdiv_300kW.html

и на международния филмов и видео фестивал в Орегон за участващи в сайта му филми.

Петигрю е сред новите, бързо увеличаващи се приятели на филма, запалени по уникалните му възстановки и вълнуващо разказаната му история. "Един от най-забележителните сайтове на древния свят", определя той "Страници от вечния летопис на Пловдив".

НОВО!!!

Новото днес е, че от 4 юли „Страниците .... „ се пренасят в http://clickflicks.net/movie_info.php?movie=206

Тук филмът е дублиран на английски език, а качеството на връзката го доближава до екранния му вариант.

Това е сайтът на поредното издание на Ню Йоркския Gotham City International - конкурс за филми и видео. Присъствието на „Страниците...” има тук по-различен смисъл. Преди действителното му участието в конкурса, който започва на 29 октомври, филмът тръгва в Интернет на този адрес от утре (вторник, четвърти юли). По този начин той започва участието си със световна елиминация. Следи се интереса към него и отзивите. Публиката е поканена да записва своите впечатления в нет страницата. Регистрацията е досадна, но ролезна и безплатна. Получавате шанс да сте информирате за много анимазии, филми, видео и т.н. Тази интересна симбиоза между филмовото изкуство и интернет медиата е осигурена от списанието PC magazine и световния лидер в областта на микропроцесорите Intel.

Така от утре всички сме изправени пред действие второ:

Светът кани Пловдив да опознава и оценява себе си. Авторите на филма разчитат на отзивите ви, майни и приятели на Вечния град :-)

(препечатано от в. Стандарт)

Благодаря много за филма! Страшно е хубав! Но след като тук обсъждаме, ще кажа какво не ми хареса - дикторите. Нито на български нито на английски! Особено на английски - като детска градина е - щях да заспя!

• Автор
Благодаря много за филма! Страшно е хубав! Но след като тук обсъждаме, ще кажа какво не ми хареса - дикторите. Нито на български нито на английски! Особено на английски - като детска градина е - щях да заспя!

За английския си прав, момичето е без претенции, но на доста фестивали предпочитат копието за селекция да е дублирано, за да е по-спокойно журито. Все пак тук не сме сложили оригиналната версия на филма. Колкото до българския съм озадачен - диктор е не коя да е, а голямата ни актриса Йорданка Кузманова. Личи си, че се старае да бъде полезна. Може би даже малко повече, отколкото е нужно, но Данчето е класа...

За английския си прав, момичето е без претенции, но на доста фестивали предпочитат копието за селекция да е дублирано, за да е по-спокойно журито. Все пак тук не сме сложили оригиналната версия на филма. Колкото до българския съм озадачен - диктор е не коя да е, а голямата ни актриса Йорданка Кузманова. Личи си, че се старае да бъде полезна. Може би даже малко повече, отколкото е нужно, но Данчето е класа...

Deteva, с цялото ми уважение - не целя да дразня, а да помагам! Ако няма критика-няма прогрес.

И точно в това е проблема - тя(Йорданка Кузманова) е наша голяма актриса, но... това не оправдава положението. Вече сме 21 век, нови стандарти има - документални/исторически филми не се правят както преди 20 години. Всички гледаме Дискъвъри... И в това е проблема - визията е направена модерно (макар и малко протяжно според мен) но озвучаването...скръб.

А за претенциите на момичето - важното е режисьора какви претенции има...момичето никой не го пита cool.gif

Ако искаш малко по-конструктивни предложения:

1. За визията - използвате страхотна компютърна анимация, която е наслагване върху реален обект (визирам античния театър). Може да използвате същия прийом за да очертаете мястото на липсващите тепета - ще внесе огромна яснота, повярвайте.

2. Звук - за дикторите вече споменах. Музика и озвучаване... ами пак ще се повторя - прекалено протяжно. Според мен би било по-подходящо, когато има картини от съвременния Пловдив да е по-съвременна и музиката. Не казвам диско biggrin.gif , но примерно нещо приятно-джазирано на Милчо Левиев?! По-игриво и бодро, не сме на умирачка я(това в кръга на шегата). :)

А момченцето на върха на скалата, което играе..брейк?! Предполагам, че е замислено като символизъм(или е дете на някой от екипа :) ?), ама малко не върви за този филм, ми се струва(иначе играе добре :).

Пред време(199-и някоя си) излезе един БГ филм - "Испанска муха". Гледахме и интервюто с особено "интелигентния" БГ режисьор Коран Коларов (или нещо подобно), който не можа две приказки на кръст да върже. Обясняваше за филма, че е бил замислен като комедия(в тона на тия хубави стари БГ комедии, които така ни липсват), но в процеса на работа се превърнал в драма със много символизми!!! За "комедията" беше получил маса пари(наши пари!), и пляда от БГ комедийни звезди! Почуствах се ограбен! Аман от драми - ние искаме комедия!

Та мисълта ми е, че зависи само от режисьора в какво ще се превърне филма. В случея "Испанска муха" дори Тошко Колев не може да спаси филма от провал...заради режисьра.

Още веднъж се извинявам за директния ми тон - като пловдивчанин ви мисля само най-доброто! Дано да съм помогнал!

Със здраве :)

Редактирано от Axel (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.