Премини към съдържанието
Мойра

Спри. Вдишай дълбоко.

Препоръчан отговор


 

Размисли от Джеф Фостър

„Когато някой те обижда, когато някой ти дава съвети, които не си търсил, когато някой те счита за виновен за своята болка, когато не те слуша, а безкрайно говори само за себе си, когато те сравнява с други хора и те игнорира, осъжда или се присмива над твоите мисли и чувства.“

Спри. Вдишай дълбоко.

Знай, че това е негова болка, а не твоя. Знай, че такъв човек вижда единствено съня, който може да види докато не се събуди. Знай, че такъв човек познава не теб, а своите илюзии.

Възможно е да му е трудно да обича себе си. Възможно е да търси потвърждение на своите ценности извън себе си. Възможно е да е разделен от своето дишане, тяло, жизненост… и от своето истинско призвание. Възможно е този човек да живее в двойнствения свят на добро и лошо, правилно и неправилно, успехи и неуспехи. Възможно е да е забравил за простата радост на битието.

Възможно е ти да разбираш това. Възможно е ти вече да си бил там, където е той сега.

Не се опитвай да го променяш. Такъв човек не може да се промени. Не се опитвай да го поправяш. Той не иска да бъде поправен. Колкото повече му оказваш натиск, той толкова повече се отдалечава от теб. Не се заплитай в мрежите на неговите скърби. Бъди ясен, даже състрадателен, без натиск, върху когото и да е.

Това е нормално, че такъв човек е разстроен. Това е действително така. Дай му свобода, за да бъде разстроен. Нормално е, че е разочарован от теб. Дай му свобода да бъде разочарован. Нормално е, че той те осъжда. Нека да бъде свободен и в това.

Ти бъди свободен в изразяването на своите собствени мисли и чувства! Позволи си да тъжиш, да се ядосваш, да се съмняваш, да бъдеш виновен. Нека всички тези ценни енергии да преминават през теб. Те няма да те засегнат, когато им позволиш да се движат свободно.

Да, в това пътешествие ти ще срещнеш пазители на различни врати.

Така или иначе продължавай своя път и позволи на другите да вървят по своя. Не ти е нужно да обясняваш или да се защитаваш. Бъди себе си в тези трудни времена. Не се бори с тъмнината: каквото и да е станало, тя няма никаква власт....

Просто включи своята светлина!“

http://artday.bg/index.php/authors/2361-2017-12-08-07-48-15

 

 

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.