Премини към съдържанието
2249

Пощенска услуга на твой домейн - кратко ревю

Препоръчан отговор


Пощенска услуга на твой домейн - кратко ревю

Ако имате закупен собствен домейн и се чудите как да си направите лична пощенска услуга от вида име@домейн.com - моля прочетете внимателно следните редове.

Встъпителни слова
Аз харесвам да имам пълен контрол над нещата. За целта доста се порових в нета и разбрах, че създаването и използването на пощенска услуга на собствен домейн е нормална практика. Има доставчици /така ще ги нарека/, които предлагат такава услуга. Пробвах Yandex, Zoho и АБВ. След като си разясних ситуацията си закупих един евтин домейн е започнах пробите. Спрях се на услугата, предлагана от Yandex. Освен бързото и лесно инсталиране на услугата Yandex предлагат и още нещо ценно и безплатно - Disk с първоначален размер 10GB. Това е място, където може да съхранявате вашите файлове - може да давате линк към тях, а може и директно да ги прикачате във вашите писма. Може да създавате и галерии със снимки. Наистина, много удобно.

На практика
1. Четох информацията, предоставена по интернет относно създаването и използването на пощенска услуга през собствен домейн
2. Закупих .win домейн от Alibaba
3. За да ползвам услугите на Yandex си направих регистрация на техния сайт .
4. След като завършите регистрацията вече разполагате с име и парола. Стартирате страницата за регистрация на домейна и въвеждате името и паролата си /вход - дясно горе/. Ако влизането е успешно, ще имате възможност да използвате опцията "Connect domain". Внимателно прочетете разясненията, публикувани на сайта. Идеята е, че вписвайки определени записи в DNS зоната на вашия домейн трябва да докажете, че сте негов собственик. Всичко е описано подробно в разясненията. Убеждавайки се, че собствеността на домейна е ваша, Yandex ви напътства да въведете няколко промени, пак в DNS зоната на домейна. Без тях няма да можете да изпращате и получавате поща.

screenshot_8.png screenshot_9.png

След изпълнението на задължителни стъпки ще видите, че опцията "My domains" вече е активна, и като натиснете с мишката ще ви се отвори прозорец, в който ще имате възможност да създавате пощенски кутии чрез опцията "Add mailbox". По подразбиране имате възможност за създаване на 1000 /хиляда/ пощенски кутии. Ако имате нужда от още - пишете на поддръжката.
След създаването /генериране от вас на име и парола/ на нова поща, можете да влезете в нея през My domains - Login to mailbox.

Преимущества на услугата
- възможност за създаване на пощи с всякакви имена
- всички пощи са от типа "Unlimited-size", т.е. без лимит на големина
- услугата разполага с анти-спам и антивирусна защита
- избор на теми за изглед
- достъп до пощата през POP3/IMAP протоколи ...

Веднъж настроена, пощата работи безупречно и с възможността за съхраняване на файлове в Disk, смятам, че е чудесна алтернатива на познатите ни пощенски услуги.

Допълнение
В интерес на истината пробвах и услугата "АБВ на твой домейн". Настройките са изчерпателно описани и лесни за изпълнение. В резултат работите с познат АБВ интерфейс. Но лично аз харесах повече преимуществата на Yandex.
Пробвах и възможностите, предоставени от Zoho mail, но регистрацията ми се стори ненужно тромава.

Успех !

Автор: 2249

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.