Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Ако не харесвате Windows 10, защото не желаете принудителни актуализации с преждевременно рестартиране, не искате навлизането на неприкосновеността на личния живот като телеметрия, която не може да бъде деактивирана, и не искате системните предпочитания да се нулират при всяко основно надстройване на операционната система, след това да вървите е да се върнете към Windows 7.

Но хардуерът се придвижва напред, а по-старите операционни системи едва ли могат да играят нагоре. Ако се опитате да инсталирате Windows 7 на съвременния лаптоп, дори няма да преминете през първия екран: липсата на поддръжка на USB 3.0 прави приставката за мишка, клавиатура и устройство за зареждане недостъпна за настройка на Windows 7.

С помощта на FlashBoot 3.0d можете да конвертирате настройките на Windows в USB thumbdrive с интегриране на драйвери. Windows 7, презареждан с подходящи драйвери, ще поддържа USB 3.0, NVMe, RAID и всеки друг модерен хардуер. За ваше удобство, FlashBoot вече съдържа всички необходими драйвери за най-популярния хардуер. FlashBoot може да интегрира и доставени от потребителя драйвери.

Официална страница

http://www.prime-expert.com/flashboot/

FlashBoot ви позволява да инсталирате копие на операционната система Windows на USB устройство, което ви дава възможност да заредите всеки компютър от това устройство. С FlashBoot ще можете да се разхождате с напълно функционална инсталация на Windows 10, 8.1 или 8 в джоба си, готова да излезе при всякакви обстоятелства. Нуждаете се от любимото си приложение, документ, игра или браузър, когато седите пред странен компютър? Просто издърпайте USB устройството, форматирано с помощта на FlashBoot!

Също така FlashBoot улеснява инсталирането на по-стари операционни системи, като Windows XP, от USB thumdrive и подправена версия на него (известна като BartPE) от USB thumbdrive. Можете дори да използвате FlashBoot, за да създадете самостоятелно извличащи самостоятелни EXE файлове, които съдържат точно това, което искате, за бързо внедряване, когато имате нужда от тях. Ако капацитетът на USB thumdrive е намален с други инструменти, FlashBoot автоматично ще я възстанови до пълен капацитет.

FlashBoot Free vs FlashBoot Pro

 

FlashBoot Free
$ 0

FlashBoot Pro
$ 29.95

Prepare USB thumbdrive for installation of Windows 7, Windows 10, Windows 8/8.1 or Windows Vista to internal HDD/SSD

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Install full-featured Windows 10 or Windows 8/8.1 to USB thumbdrive, which will boot independently from main OS on HDD/SSD

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Save USB thumbdrive to image file

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Restore USB thumbdrive from image file

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Copy USB thumbdrive to another USB thumbdrive, retaining bootability

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Install DOS to USB thumbdrive

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Install UEFI shell to USB thumbdrive

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Quickly format USB thumbdrive

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Wipe USB thumbdrive (securely erase all data)

check_mark_small.png

check_mark_small.png

Prepare USB thumbdrive for installation of Windows 7, Windows 10, Windows 8/8.1 or Windows Vista to internal HDD/SSD with driver integration (USB 3.0, NVMe, AHCI/RAID or user-supplied drivers)

 

check_mark_small.png

Prepare USB thumbdrive for installation of Windows XP to internal HDD/SSD

 

check_mark_small.png

Install mini version of Windows XP (BartPE) to USB thumbdrive, which will boot independently from main OS on HDD/SSD

 

check_mark_small.png

Create self-extracting archives (USB formatters with predefined content)

 

check_mark_small.png

Това са разликите между платената и безплатната версия !

FlashBoot срещу други инструменти

За разлика от другите инструменти, FlashBoot може да създава FAT32 файлови системи на USB памет, по-големи от 32 Gb. Това е особено важно в средата на UEFI, където файловата система на USB thumbdrive трябва да бъде разпознавана от фърмуера на дънната платка, така че NTFS не се поддържа.

За разлика от други инструменти, FlashBoot може да работи с USB thumdrives, които нямат назначена буквата или нямат дялове. Ако капацитетът на USB thumdrive е намален с други инструменти (например 64 GB USB thumbdrive стана 32 GB USB thumbdrive), тогава FlashBoot автоматично ще я възстанови до пълен капацитет.

За разлика от другите инструменти FlashBoot поддържа ESD формат на инсталационните изображения на Windows (в допълнение към ISO файлове с изображения и директно достъпни DVD дискове).

За разлика от другите инструменти, FlashBoot остава напълно функционален под Windows XP. Това е така, защото FlashBoot не монтира кошери от системния регистър, FAT файлови системи, WIM и VHD изображения чрез ядрото на Windows. Тези функции се изпълняват в FlashBoot, без да се извикват специфични за платформата инструменти.

За конкретни сценарии за форматиране, където е важна съвместимостта с по-старите компютри, FlashBoot форматира USB палците така, че да се зареждат както в USB-ZIP, така и в USB-HDD режим, независимо от настройките на BIOS. В такива случаи FlashBoot също така позволява да се определи геометрията на диска CHS изрично във формат време, както и буква на целевото устройство, т.е. A: или C:

FlashBoot поддържа интерфейс на командния ред като алтернатива на графичния интерфейс за потребители, нуждаещи се от автоматизация или без надзор.

Последно, но не на последно място: FlashBoot е добър старомоден софтуер. FlashBoot има безплатни актуализации за цял живот. FlashBoot се противопоставя на винаги онлайн, шпиониране на всичко, всичко-е-услуга, абонирайте се, не купувайте, актуализации на силите - не искате лудост през последните години. FlashBoot не взаимодейства с интернет по никакъв начин - зависи от вас да решите дали е необходимо актуализиране. Без ленти с инструменти, без реклами, без спам чрез базата данни за електронна поща и без други глупости в инсталатора и софтуера.

http://www.prime-expert.com/flashboot/why_flashboot.php

Статии за отприщване на пълния потенциал на програмата !

http://www.prime-expert.com/articles/

Настройване на BIOS за зареждане от USB устройство за съхранение
Метод А: Промяна на настройките на BIOS

1.1. Влезте в помощната програма за настройка на BIOS чрез натискане на клавиша DEL при стартиране на зареждането или F1 в някои редки случаи.

1.2. Променете реда на зареждане на BIOS, така че опцията за USB устройство да е изброена първо. BIOS рядко се настройва по подразбиране по този начин.

Ако USB портът не е първи в реда за зареждане, компютърът ви ще стартира "нормално" (т.е. зарежда се от твърдия ви диск), без дори да е гледал информация за зареждане, която може да е на вашето USB устройство.

Забележка: След като настроите вашето USB устройство като първото устройство за зареждане, компютърът ще проверява за него информация за зареждане при всяко стартиране на вашия компютър. Оставянето на вашия компютър конфигуриран по този начин не би трябвало да причинява проблеми, освен ако не планирате да оставите USB устройството, което е свързано през цялото време.

1.3. Свържете USB устройството към компютъра си чрез всеки наличен USB порт.

1.4. Рестартирайте компютъра.

1.5. Сега компютърът трябва да се зарежда от USB флаш устройство или външен твърд диск, базиран на USB.

Забележка: Това, което се случва сега зависи от това, за какво е предназначено зареждащото USB устройство. Ако зареждате Windows 10 To Go, ще се появи логото на Windows. Ако зареждате преобразувания инсталационен CD на Windows XP, ще започне инсталирането на Windows XP. Получавате идеята.
Метод Б: Меню за зареждане

Съвременните компютри автоматично откриват USB устройствата при зареждане. Така че можете да натиснете конкретен клавиш (F8, ESC, F10 или F11) за достъп до "Boot Menu". Изберете вашето устройство за USB памет от менюто за стартиране, за да продължите.

В този случай компютърът ви ще се зарежда от USB устройство само веднъж и ще се зареди от вътрешния твърд диск следващия път, независимо дали USB памет е включен или не.
Подробно ръководство

Университетът в Уисконсин-Мадисън подготви подробно ръководство за това как да заредите системата BIOS и менюто за зареждане на различни системи: https://kb.wisc.edu/page.php?id=58779
Отстраняване на проблеми

Ако тези клавиши не работят и не се появяват съвети по време на зареждане, прочетете ръководството за дънната платка или ноутбука. Също така разгледайте някои от съветите по-долу.

3.1. Проверете отново реда на зареждане в BIOS (стъпка 1.1). Първата причина, поради която стартиращото флаш устройство или друго USB устройство няма да се зарежда, е, че BIOS не е конфигуриран да проверява първо USB порта.

3.2. Не намерихте ли "USB устройство" в списъка за зареждане на BIOS? Ако компютърът ви е произведен около 2001 г. или по-рано, може да няма тази възможност. Ако компютърът ви е по-нов, проверете за други начини, че опцията USB може да бъде написана. В някои BIOS версии той се нарича "Removable Devices" или "External Devices".

3.3. Превключете на друг USB порт. BIOS на някои дънни платки проверява само първите няколко USB порта. Превключете на друг USB порт и рестартирайте компютъра.

3.4. Не забравяйте да наблюдавате актуализациите на BIOS от дънната платка или от производителя на лаптопи.

Линк

http://www.prime-expert.com/flashboot/setting_up_bios.php

Съвместимост с Windows XP и Vista

FlashBoot е напълно функционален под Windows XP и Windows Vista. FlashBoot не монтира кошери от системния регистър, FAT файлови системи, WIM и VHD изображения чрез ядрото на Windows. Тези функции се изпълняват в FlashBoot, без да се извикват специфични за платформата инструменти.

Ако стартирате FlashBoot под Windows XP, форматирането в UEFI режим ще продължи да работи, но тъй като резултантният USB thumbdrive ще има оформление на GPT (вместо обичайното оформление на MBR), няма да можете да прегледате списъка на файловете на получената USB thumbdrive в Windows XP File Explorer. Под Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 резултатът USB thumbdrive ще бъде перфектно видим. FlashBoot все пак ще разпознае USB thumbdrive с оформление на GPT дори и в Windows XP, ако трябва да я преформатирате.
Портативно издание

Портативният софтуер е вид софтуер, който не изисква инсталация и може да се стартира от сменяеми носители или от мрежовия дял. Той работи без да променя регистъра на Windows и без да оставя следи на хост компютъра, съхранявайки състоянието и настройките си в INI файлове, ако е необходимо.

FlashBoot също има преносимо издание.

Портативен FlashBoot Free може да бъде изтеглен от тази връзка: http://www.prime-expert.com/flashboot/downloads/flashboot-latest-portable.zip

Портативният FlashBoot Free може да се преобразува в Портативен FlashBoot Pro чрез добавяне на license_key.xml към него. Ще имате отделна връзка, за да изтеглите този файл след поръчката си. Друга възможност е да копирате този файл от папката C: \ Program Files \ FlashBoot, където вашето копие на FlashBoot Pro е инсталирано от обикновен инсталатор (не преносим).

Няма разлика в бинарните файлове между портативен FlashBoot и инсталиращ се FlashBoot. FlashBoot открива своята "преносимост" от наличието на FlashBoot.ini. Ако този файл не съществува, FlashBoot съхранява състоянието и настройките му в регистрационния файл на Windows (HKEY_CURRENT_USER \ Software \ FlashBoot \ 3.0), в противен случай съхранява състоянието и настройките си в FlashBoot.ini.

Линк

http://www.prime-expert.com/flashboot/more_info.php

ръководства за потребителя

http://www.prime-expert.com/flashboot/downloads/UserGuide-latest.chm

http://www.prime-expert.com/flashboot/downloads/UserGuide-latest.pdf

Награди

http://www.prime-expert.com/flashboot/awards.php

 

Линк за сваляне

http://www.prime-expert.com/flashboot/downloads/flashboot-latest-setup.exe

FlashBoot-Portable_1.png

flashboot-wizard-big.gif

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нямам финансов интерес от програмата така че не хейтърствайте !

Преводът е чрез Гуугъл преводач !

Ако не ви харесва дал съм оргиналните линкове  които са на английски !

Линкове за отприщване пълния потенциал на програмата !

http://www.prime-expert.com/articles/b06/installing-windows-from-usb-with-flashboot.php

http://www.prime-expert.com/articles/a07/performance-tuning-of-windows.php

http://www.prime-expert.com/articles/a12/change-from-ide-to-ahci-without-reinstalling-windows.php

http://www.prime-expert.com/articles/a14/computer-restarted-unexpectedly-or-encountered-an-unexpected-error.php

http://www.prime-expert.com/articles/a15/solution-for-setup-was-unable-to-create-a-new-system-partition.php

http://www.prime-expert.com/articles/b01/installing-windows-xp-on-netbooks-and-other-computers-without-dvd-drive.php

http://www.prime-expert.com/articles/b02/installing-windows-xp-with-f6-ahci-raid-drivers-from-usb-only.php

http://www.prime-expert.com/articles/b03/solving-bsod-issues-during-windows-xp-installation.php

http://www.prime-expert.com/articles/a01/installing-windows-xp-with-f6-ahci-raid-drivers-from-dvd-without-floppy-drive.php

http://www.prime-expert.com/articles/a04/speeding-up-ssd-based-netbooks-and-adding-filesystem-integrity-with-ewftool.php

http://www.prime-expert.com/articles/a06/performance-tuning-of-windows-xp-on-ssd-based-netbooks.php

http://www.prime-expert.com/articles/a11/change-from-ide-to-ahci-without-reinstalling-windows-xp.php

http://www.prime-expert.com/articles/b11/fix-operating-system-not-found.php

Всички статии!

Линк

http://www.prime-expert.com/articles/

 

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересно, но аз доколкото видях, само в платената версия може да си добавяш драйвери.

 • Харесва ми 1
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 15 часа, Gregory House написа:

Линкове за отприщване пълния потенциал на програмата !

:D
Отприщва се бент...

 • Ха-ха 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

FlashBoot Pro is not bound to hardware. You may install it on any number of computers you own, and use it to format any USB storage devices without limitation. FlashBoot Pro does not require activation and does not access network during installation or operation. You may transfer FlashBoot Pro to another computer at any time.

Не ви чета коментарите така че идете спамете Другаде :whist:


 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 2/4/2018 в 12:15, DarkEdge написа:

:D
Отприщва се бент...

Не спамете !

А и темата е за напреднали потребители !

Вие не се вписвате !

:D

 • Ха-ха 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом казваш - явно не съм достатъчно грамотен (напреднал) да чета неграмотно написани неща...

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, DarkEdge написа:

Щом казваш - явно не съм достатъчно грамотен (напреднал) да чета неграмотно написани неща...

Е очевидно се заяждаш! !

Текстът си е на световно ниво !

Завиждаш ли !

Комплекси !:emoji_smiley-08:

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 33 минути, Gregory House написа:

Завиждаш ли !

Не дивя се на нечия гордост с неграмотността му.

преди 35 минути, Gregory House написа:

Завиждаш ли !

Не дивя се на нечия гордост с неграмотността му.
А за желанието за помощ - не става само с голо желание - трябва и акъл.

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, DarkEdge написа:

Не дивя се на нечия гордост с неграмотността му.

По грамотен съм от теб !

:emoji_smiley-08:

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, Gregory House написа:

По грамотен съм от теб !

Да, личи си. По какво си грамотен или си по-грамотен не разбрах.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, DarkEdge написа:

Не дивя се на нечия гордост с неграмотността му.

Не дивя се на нечия гордост с неграмотността му.
А за желанието за помощ - не става само с голо желание - трябва и акъл.

Имам повече акъл от теб !

На арогантни и агресивни непомагам !:emoji_smiley-08:

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Да, личи си.

Благодаря за признанието !

:emoji_smiley-08:

 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо се върни в началното училище и си искай парите за уроците по български език.
И как предлагаш с безплатната версия на описаната от теб програма да се интегрират драйвъри?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прекратете с агресията !

 

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Първо се върни в началното училище и си искай парите за уроците по български език.
И как предлагаш с безплатната версия на описаната от теб програма да се интегрират драйвъри?

То си го пише ама кой да чете !:D

На никого нищо не се натрапва !

Непомнищ ли че в началното тебе късаха повече  !

А аз бях този който ти помагаше !

Най сетне победа над спамара  !:emoji_smiley-08:

 

 • Ха-ха 1
 • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.