Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1500 лв.

Featured Replies

Здравейте,и предварително благодаря за помоща ви.Та да си кажа ,предстои ми покупка на нов компютър,да поясня -Лаик съм в тази сфера.Компютъра ще го позлвам основно за CAD/CAM ,но това от мен докато не седне Сина :) Така,че за да не се налага да купувам друг би било да е пригоден и за новите игри .Играе игри от рода на Call of Duty ,GTA 5 ,Така че много ви  моля Помагайте .

• Автор

Монитор и периферия имам .ОС windows 7 предполагам .Много вероятно е и това а се получи .Но да променим нещата така ,компюютър за игри и от време на време сядане за работа .Top Solid 7 и Компас но той до колкото съм запознат не е много предирчив от към конфигурация 

• Автор

7-цата я имам налична.Така че това също отпада от заделената цена.

• Автор

Аз също както написах Лаик съм в тази област.За това и писах в този форум с Надеждата,Някой да ми даде ценен съвет за избора на конфигурация

• Автор

Монитора е Самсунг какво входове има 22" 1920х1080.Нямам никакъв хардуерен компонент.А впросната програма я позлвам на работа в нас само Компас .

• Автор

Е колкото да инсталирам windows все си мисля че ще се справя :) Има HDMI както и VGA.A става въпрос за този КОмпас(руска програма) http://kompas.ru/

преди 8 минути, Barbarona1 написа:

A става въпрос за този КОмпас(руска програма) http://kompas.ru/

И какво е това л@йно? Ето ти подходящ хардуеър: Baikal-T1;)

П.П. Не понасям глупостта и неграмотността. Това е и причината за липса на предложение от моя страна. 

П.П.П. Научете се да създавате теми според правилата, грамотно и информацията в тях да е лесносмилаема за аудиторията. 

П.П.П.П. Само за протокола - 1500 лева са малко за съвременна конфигурация(качествена, защото не бих предложил нещо посредствено) за каквото и да било.

Успех!

Като гледаме изискванията на TopSolid 7:

Hardware
Minimal

Intel-i7 Processor or AMD equivalent (TopSolid 7 is not compatible with AMD Athlon 32-bit processors only)

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=CPU&p=i7

Най-евтин вариант I7 - към 600+ лв. Предполагам, че с новия I5 8 серия ще е по-добре, тъй като е 6 реални ядра.I5-8400 ~ 355 лв. Дъно още около 200 лв. - Z370, като минимален вариант.

По-евтин вариант AMD Ryzen - еквивалент 4/8 най-евтиното е RYZEN 5 1400 ~ 310 лв.

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=CPU&p=ryzen

Дъно за АМД ~ 150 лв.

Цени - Intel ~ 555 лв., AMD ~ 460 лв, до тук само дъно + процесор, като в линка за програмата пише, че е оптимизирана за Intel, за AMD Ryzen нищо не се споменава.

RAM памет - минимум 16 GB - най-евтината 2х8 примерно отива 300+ лв.

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=RAM&p=ddr4

Кутия, захранване - там сложи пак едни 200 лв.

Дискове - най-малко 120 GB SSD е към 100 лв.

До тук, ако е с Intel - 1155 лв., като няма видеокарта - там е най-трудно. Препоръчват се професионални AMD FirePro or nVidia GeForce & Quadro Series with 1 Gb RAM, като там цените са доста солени. Вариант е да се пробва с нещо по-обикновено - NVidia GT 1030/GTX 1050, като цените са 300-400 лв., горе-долу ще стигне бюджета. Вече ако са по-сложни и големи проектите, може и да се окаже, че видеокартата и паметта не стигат и ще трябва да се прави още ъпгрейд.

Ако следиш темата, виж и този клип, има интересни тестове. Все пак най-добре е с професионална видеокарта - много по-оптимизирани са за такава работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.