Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драскотина на смартфона

Featured Replies

Здравейте! имам смратфон Lenovo A7010 със Full hd IPS дисплей. От днес забелязвам, че върху екрана имам малка драскотина по малка от 1 см; малко е дълбока и е гадна. Гледах клипове от ютюб за изчезване на драскотини със паста за зъби; пробвах но нищо не става. Ще съм ви много благодарен да си възстановя дисплея на телефона във идеално състояние и тази гадна драскотина да я няма! Намерих във интернет този продукт течен протектор https://brosbg.com/wow-fix-it-liquid-screen-protector-with-titanium-technology-techen-protektor-za-displei-product-12504 дали ще има ефективност и дали ще заличи драскотината.

преди 1 минута, lupis написа:

Това ми изглежда голяма шашма. Пробвай го да кажеш дали съм прав:)

Шашма е, хора са го пробвали вече :)

толчо, имаш 3 възможности:

1) Да смениш стъклото.

2) Да смениш телефона.

3) Да пробваш някоя магия :D

Успех.

преди 2 часа, толчо написа:

Гледах клипове от ютюб за изчезване на драскотини със паста за зъби; пробвах но нищо не става.  

Крем за бръснене "Каро" е вълшебен и запълва драскотини, резки, бръчки по лицето и т.н.

• Автор
преди 1 час, algor написа:

Крем за бръснене "Каро" е вълшебен и запълва драскотини, резки, бръчки по лицето и т.н.

Ти сигурен ли си? Защото пак е обикновено средство; със пастата не стана нищо. Със какво нанасяш крем каро и колко слагаш? Аз намерих паста за полиране на тъч дисплеи: http://servizno.bg/Pasta-za-polirane-na-displei-DISPLEX Гледах клипове във ютюб на тази паста и изглежда, че върши работа.

на 26.02.2018 г. в 21:27, толчо написа:

Ти сигурен ли си? Защото пак е обикновено средство; със пастата не стана нищо. Със какво нанасяш крем каро и колко слагаш? Аз намерих паста за полиране на тъч дисплеи: http://servizno.bg/Pasta-za-polirane-na-displei-DISPLEX Гледах клипове във ютюб на тази паста и изглежда, че върши работа.

Ползвай си телефона така както е. Това са глупости протектори не знам си какво. 

Бях купил за моя един уж от закалено стъкло, ми то докато го разлепях се строши в ръцете ми, и така дадох 10 лева на вятъра. Отказах се вече от протектори !

• Автор

Всъщност вчера ми доставиха от емаг такъв течен протектор и към него разтвор на алкохолна основа и кърпичка; направих всички указания но не виждам никаква разлика; малките драскотини изчезнах; горе долу блесна екрана, но двете големи драскотините си стоя.  https://www.emag.bg/techen-skrijn-protektor-wow-fix-universalen-8636156/pd/DGFTXHBBM/. Искам да попитам или въобще някой е пробвал; ако отида във сервиз за смартфони и лаптопи дали има такава възможност по някакъв начин да го полират, защото четох нещо такова из интернет.

Извинявам се че не качих преди снимка на драскотините но сега ви предоставям.

P228000.jpg

преди 16 минути, толчо написа:

но двете големи драскотините си стоя

Подобни драскотини могат да се махнат само по следния начин: с фина шкурка се трие едно петно около драскотината, до като тя спре да се вижда. Следва триене с най-ситната шкурка, която има и полиране с препарат за полиране(Полиррот). Всичко това се отнася за стъкло. Ако това е някаква пластмаса (поликарбонат с повърхностен твърд слой), техниката ще е друга. Познава се какво е с една игла, с върха на която се опитва да се драсне съвсем в края( за да не се вижда) . При стъкло не може да се драсне.

• Автор
преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Подобни драскотини могат да се махнат само по следния начин: с фина шкурка се трие едно петно около драскотината, до като тя спре да се вижда. Следва триене с най-ситната шкурка, която има и полиране с препарат за полиране(Полиррот). Всичко това се отнася за стъкло. Ако това е някаква пластмаса (поликарбонат с повърхностен твърд слой), техниката ще е друга. Познава се какво е с една игла, с върха на която се опитва да се драсне съвсем в края( за да не се вижда) . При стъкло не може да се драсне.

Тази полираща паста ще свърши ли работа: https://www.silbo.bg/peek-premium-polish-полираща-паста-100-ml.html

Като че ли е повече за метални повърхности. След грижливо ( и внимателно ) изшлайфане със ситни шкурки ,избърсваш матовото петънце с памук със спирт, за да махнеш останали абразивни частици, и опитваш с пастата до като се полира.

• Автор

Аз по- добре да не си правя никакви експерименти и да отида до някой сервизен магазин и да се консултирам и да видя какво ще ми кажат или ще направят нещо. Ако решат, че трябва да се сменя дисплея няма да се съглася и естествено ако цената е висока във такъв случай да си стоя драскотините и върху дисплея да сложа протектор.

• 6 месеца по-късно...

С финна шкурка 120 на едно гумена шайба я монтираш и това хващаш за бормашина. 1 минутка на 1200 оборота и мисля, че ще блесне дисплея! Понякога излиза пушек и прах, затова съветвам да работите с очила!

Едни се бъзикат с тебе, а други говорят откровени глупости ползвай си телефона така както е, че с тия шкурки и полирпасти по зле ще стане.

преди 10 минути, bulljo написа:

Едни се бъзикат с тебе, а други говорят откровени глупости ползвай си телефона така както е, че с тия шкурки и полирпасти по зле ще стане.

Добър съвет ,ама... Темата е кажи-речи от началото на годината Може би на 3000 оборота с шкурка 40 ще стане най-добре :lol6:

resurrection-png.13310

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.