Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1200лв без видеокарта

Featured Replies

Здравейте колеги, ще си сглобявам нова конфигурация. Ще я ползвам главно за игри като предимно ще се играе League of Legends и CS/GO. Бюджета ми е до 1100лв като процесора мисля да е Ryzen 2400G. Видеокарта за сега няма да купувам тъй като цените са им до небето (ще карам с вграденото видео в процесора). Мисля , че за игри като LoL и CS/GO за сега ще е достатъчно. Монитор си имам https://mallbg.com/Монитор-AOC-215-IPS-1920x1080-169-250cd-50M1-6ms-GTG-Headphone-out-Speakers-(2W)-VGA-1x-HDMI-1-I2269VWM_45798.html . Държа да има и хартдиск и SSD 240/250/256GB тъй като цените им са доста ниски ( дори да е и най-евтиното). Кажете ми и дали си струва друго оглаждане за процесора или да използвам фабричното ? Очаквам вашите предложения за компонентите. Кажете мнение и дали си струва с някоя интелска конфигурация, тук обаче дъната са им много скъпи, също и последно време чета само лоши неща за тяхните процесори. Благодаря предварително.

преди 3 часа, PetkoT написа:

Здравейте колеги, ще си сглобявам нова конфигурация. Ще я ползвам главно за игри като предимно ще се играе League of Legends и CS/GO. Бюджета ми е до 1100лв като процесора мисля да е Ryzen 2400G. Видеокарта за сега няма да купувам тъй като цените са им до небето (ще карам с вграденото видео в процесора). Мисля , че за игри като LoL и CS/GO за сега ще е достатъчно. Монитор си имам https://mallbg.com/Монитор-AOC-215-IPS-1920x1080-169-250cd-50M1-6ms-GTG-Headphone-out-Speakers-(2W)-VGA-1x-HDMI-1-I2269VWM_45798.html . Държа да има и хартдиск и SSD 240/250/256GB тъй като цените им са доста ниски ( дори да е и най-евтиното). Кажете ми и дали си струва друго оглаждане за процесора или да използвам фабричното ? Очаквам вашите предложения за компонентите. Кажете мнение и дали си струва с някоя интелска конфигурация, тук обаче дъната са им много скъпи, също и последно време чета само лоши неща за тяхните процесори. Благодаря предварително.

Здравей, във друга актуална тема от раздела предложих това - цък .Мисля, че е оптимален вариант само ако мислиш да слагаш бърза карта в последствие, което така или иначе ще е ненужно за въпросните игри, съответно мисля, че това предложение ще е доста по-добрия вариант за целите ти -   цък  . Нарочно съм сложил несъвместима B250 дънна платка за да се добие представа за крайната цена и отстъпките. Coffee Lake съвместимите H310/B360/H370 платки ще излязат този месец, да се надяваме възможно най-скоро.Варианта ти за дискретно видео е RX560 или GTX 1050, а тъй като и двете заглавия предпочитат Nvidia мисля, че правилния избор е GTX 1050, особено на промоция за 260-270 лева.Във момента може да се намери Asus GTX 1050 за 295 лева -  цък , а преди седмица имаше KFA за 265, а Asus-а от линка струваше 270 или 275 лева, не помня точно.Просто трябва да дебнеш промоция.Бягай от Gainward модела със една перка ( Цък ), защото е със доста шумна перка. StormX версията на Palit със един вентилатор е по-добре, но май е до бройка. Ако може да инвестираш 320-330 лева това е най-добрия вариант - MSI GTX 1050 Gaming X , но се захранва със един 6-пинов конектор, което е минус, ако искаш да я сложиш във офис машина със слабо захранване, във твоя случай ще е плюс, евентуално ще може да изстискаш някой Mhz отгоре, но не е гаранция а и не е решаващ фактор, защото ползата от клока на 1050/1050Ti е минимална.Този модел също е не лош вариант - цък .Факторите са ниската цена и най-голямата гаранция - Asus, Gigabyte и MSI би трябвало да идват със 36 месеца, но зависи от конкретния магазина дали ги предлагат със такава гаранция.В крайна сметка излизаш със около 100 лева над бюджета ако вземеш карта, която не е на промоционална цена, но си заслужава защото производителността ще е във пъти по-висока от тази на 2400G.Ако искаш да се вместиш във бюджета може да вземеш само един 8gb. модул, но това е ако смяташ да добавиш още един във близкото бъдеще.Ако само 8gb. ти стигат ще е по-добре да се насочиш към 2х4gb кит за да се възползваш от двуканалния режим и да не спъваш системата/картата си.Другото решение е да вземеш GT 1030, което отново ще е по-добрия вариант от 2400G, но е прекалено голям компромис на фона на GTX 1050.За съжаление SSD не се побира във бюджета, но винаги може да добавиш във последствие.

По-скоро варианта с Ryzen е много по-добър, особено за игрите, които ще се играят. Единствено е нужно паметта ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е 2 канална и колкото се може на по-висока честота (3000+), това оказва огромно влияние на кадрите. Също и overclock помага много, има доста ревюта. В същия раздел с теми има подобни, там има примерни конфигурации с Ryzen, няма смисъл да се повтаряме.

преди 9 минути, Raze написа:

По-скоро варианта с Ryzen е много по-добър, особено за игрите, които ще се играят. Единствено е нужно паметта ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е 2 канална и колкото се може на по-висока честота (3000+), това оказва огромно влияние на кадрите. Също и overclock помага много, има доста ревюта. В същия раздел с теми има подобни, там има примерни конфигурации с Ryzen, няма смисъл да се повтаряме.

Напротив, за Dota2 доста по-добрия вариант e i3 8100 и дори по-слаба дискретна GT 1030 - 2200G/2400G срещу RX460/GT1030/GTX1050 . Предполагам същото ще важи и за CS:GO, особено във ситуации който са тежки от към визуални ефекти - димки/флаш гранати и прочие.Виж Frame-time графата при 2200G/2400G и колко големи флуктуации има, дори със 2400G, въпросните са напълно изгладени дори със GT 1030.За съжаление са тествали всяка от дискретните карти със дефолтен i7 8700K, но медията твърди че има 5% разлика - със по-слаб процесор, което звучи нормално във предвид че се тества със нисък клас дискретни карти.

Спор няма, че с отделна видеокарта 1030 или по-добра ще е по-добре, но като за начало и за по-евтино AMD Ryzen ще му свърши работа, видеокарта винаги може да се добави. Ако ще взема Intel, трябва да изчака още малко да видим какви евтини дъна ще има, че сега почват от 200 лева. Относно проблемите, които имали "intel" - най-вероятно става въпрос за spectre/meltdown, има ги и при AMD.

преди 47 минути, Raze написа:

Спор няма, че с отделна видеокарта 1030 или по-добра ще е по-добре, но като за начало и за по-евтино AMD Ryzen ще му свърши работа, видеокарта винаги може да се добави. Ако ще взема Intel, трябва да изчака още малко да видим какви евтини дъна ще има, че сега почват от 200 лева. Относно проблемите, които имали "intel" - най-вероятно става въпрос за spectre/meltdown, има ги и при AMD.

Дъната излизат този месец, да се надяваме следващата седмица да има бройки по магазините за всички потребители (физически лица). Дали 2200G/2400G ще му свършaт работа, зависи от доста фактори, най-вече на какви настройки смята да играе въпросните игри. Techreport са тествали Dota 2 на '' We ran the game at 1920x1080 on its "Best Looking" preset to see how the Vega duo fares. '', което на мен не ми говори нищо, предполагам @PetkoT може да каже дали има такова качество от графичните настройки.За мен 2400G изобщо не е добър вариант за гейминг конфигурация по ред причини, най-вече високата му цена.По-добрия вариант ще е 2200G със 2х4gb 2400/3000mhz кит, но отново ще изостава спрямо дискретна карта, но определено е по-добрия вариант за непретенциозен гейминг от 2400G.Най-добрия вариант за мен е i3 8100 със 2х4gb. памет и GTX 1050.Ще се вмести без проблеми във бюджета и ще му останат малко пари, който може да вложи по-късно във SSD.

П.С: CS:GO на високи настройки, 1920х1080, 8х AF на Cobblestone.Тествали са 2200G/2400G и другите DDR4 платформи със G.Skill Trident Z 3200mhz CL15,  а А-10-7850К със Kingston HyperX Savage 2400mhz, CL11.

преди 7 часа, PetkoT написа:

Кажете ми и дали си струва друго оглаждане за процесора или да използвам фабричното ? 

З*еби фабричното.Аз така на една процесорна игра,така започна да грее и  да фучи, все едно режат някой от самолетите на източно европейска бюджетна авиокомпания за скрап...:cheers:  Направо на другия ден взех нещо по масивно мисла, че на кулермастер беше ефтинджос за 20 евро, то и друго не можеше да се събере в кутията ми и рахатясах и от към жега и от към шум.Около 17-18 градуса свали от температурата на стока.На следващия ъп пак така ще направа,но ще искам цялото ми охлаждане в кутията да ми е на Noctua. Това е бентлито в компютърнато охлаждане.Тишина-студ-дизайн и високо качество на обслужване:cheers:

преди 8 часа, franchesko написа:

З*еби фабричното.Аз така на една процесорна игра,така започна да грее и  да фучи, все едно режат някой от самолетите на източно европейска бюджетна авиокомпания за скрап...:cheers:  Направо на другия ден взех нещо по масивно мисла, че на кулермастер беше ефтинджос за 20 евро, то и друго не можеше да се събере в кутията ми и рахатясах и от към жега и от към шум.Около 17-18 градуса свали от температурата на стока.На следващия ъп пак така ще направа,но ще искам цялото ми охлаждане в кутията да ми е на Noctua. Това е бентлито в компютърнато охлаждане.Тишина-студ-дизайн и високо качество на обслужване:cheers:

Зависи от охлаждането. Тестваш си с фабричното как е, ако не ти хареса шума и температурите, вече тогава търси друго. До колкото съм гледал, фабричните на Ryzen държат на доста приличен клок нормални температури. На първите AMD FX 8-ядрени процесори охлажданията бяха ужасни - едно че въобще недостатъчни да охладят процесора и друго като включат вентилатора на максимални обороти се чува звук, все едно излита самолет.

преди 8 часа, franchesko написа:

Колега, ти нали имаше i5 2500К или разполагаш със отделна система със 2400G ? Ако говорим специално за новите APU-та и двете идват със охладителя на AMD - Wraith Stealth, който се справя със 2200G, но 2400G му идва малко в повече във процесорните тестове. Това е една от причините 2400G да не си заслужава. Ето данни от ревюто на Hardware.bg - цък . Ако AMD бяха сложили охладителя който идва със Ryzen R5 1600, R7 1700 - Wraith Spire (поне на 2400G), температурите щяха да са доста по-добри, както и шума.Ситуацията не се подобрява и в предвид факта че и 2200 и 2400 използват TIM, а не са запоени както всеки един процесор от Ryzen фамилията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.