Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Intel DQ67SW Проблем.

Featured Replies

Здравейте отдавна не се бях включвал в форума, но днес се наложи. Купих си вчера дъно(intel DQ67SW) с процесор i5 2400 2 ра ръка. Повреме на първите тестове на няколко пъти се гасеше след 5 до 10 секунди .Най накрая след сменяне на 3 захранвания тръгна, и интересното е че , че след това тръгваше и с 3те захранвания. След неопределене обаче почна пак да се гаси от самосебе си все едно дърпам шалтера някой да има идея какво може да причинява това рандъм гасене? В контакта консумацията не ми вдига повече от 150 вата.(имам екстендер с който следя консумацията).

преди 16 часа, Drogba94 написа:

Здравейте отдавна не се бях включвал в форума, но днес се наложи. Купих си вчера дъно(intel DQ67SW) с процесор i5 2400 2 ра ръка. Повреме на първите тестове на няколко пъти се гасеше след 5 до 10 секунди .Най накрая след сменяне на 3 захранвания тръгна, и интересното е че , че след това тръгваше и с 3те захранвания. След неопределене обаче почна пак да се гаси от самосебе си все едно дърпам шалтера някой да има идея какво може да причинява това рандъм гасене? В контакта консумацията не ми вдига повече от 150 вата.(имам екстендер с който следя консумацията).

Огледай за подути/изтекли кондензатори.

То втора ръка винаги е на риск, може и да е претърпяло дъното токов удар, и какво ли не.

• Автор

Вчера го тествах с 700 вата захранване и работи без проблеми много странно....Така и не разбрах защо 450 вата не му стигат.

преди 19 минути, Drogba94 написа:

Вчера го тествах с 700 вата захранване и работи без проблеми много странно....Така и не разбрах защо 450 вата не му стигат.

Да не би да си сложил и някаква лакома видеокарта ?

Иначе няма логика да не върви с 450W захранване с гол процесор на итегрираната графика, освен ако самото ти захранване не е повредено.

• Автор

Днес закупих чито ново захранване 480 вата и пак неще да тръгне .... не свързвам видео карта...Странно но работеше вчера с 700 ватовото зах

преди 4 часа, Drogba94 написа:

Днес закупих чито ново захранване 480 вата и пак неще да тръгне .... не свързвам видео карта...Странно но работеше вчера с 700 ватовото зах

Добре де, не ти ли казах кое да провериш ?

на 4.03.2018 г. в 11:54, techmaniac написа:

Огледай за подути/изтекли кондензатори.

Има някакъв проблем тази дънна платка, със сигурност !

• Автор

Няма издути кондензатори разгледах я добре още като я купих..

А темепературите какви са при товар? Охлаждането да не е повредено или монтирано грешно/недостатъчно? Как гасне - при товар ли нещо - при какви условия го прави? Температурите на чипсета виж също какви са при товар.

• Автор

Вчера занесах машината в 1 приятел с неговото 700 ватово захранване си работеше без проблеми. Не съм  разкачвал другите части. Днес купих ново захранване, защото реших че ми е прецакано захранването ,но уви пак започна да гасне 10 секунди след стартирането.Минава си POST излиза ми логото на Уин-а и гасне .Пробвам в биос-а 10 секунди и гасне.. Температурите бяха в нормата когато работеше ги проверих 42-43 градуса на ядро.

Пробвай за всеки случай и температури под товар - 10-15 минути с OCCT, Prime95 или нещо, което ще натовари на максимум системата. Ако си с 2 плочки памет, пробвай ги поотделно по слотовете. Ако имаш отнякъде да тестваш дъно или процесор, също ще може да установиш кое точно прави проблем.

• Автор

Трябва да стане утре това с другото захранване ,защото сега не мога да по подкарам за повече от 10 секунди .Също и не добавих че вентилаторите се пускат за по 1 секунда през 3 секунди 3-4 пъти преди да тръгне системата. Пробвах какво ли не смених батерията, Рам пръчката я местих навсякъде продухвах процесора и слота разкачвах всички кабели по няколко пъти свързвах ги наново.Остава само да ресетна Биос-а,но не знам как ще стане за 10 секунди ... 

За ресет на биос има джъмпер на дъното, също така като извадиш батерията за 10-20 минути и евентуално окъсиш +- на слота на батерията при извадена батерия и изключен от контакта компютър. Пробвай и с извадена памет дали пак ще гасне така, също и с изваден процесор.

• Автор

Да има джъмпер ще го преместя на друга позиция за тест.Пробвах с извадена памет. Не гасне, но писка по 3 пъти заради липсата на пръчка.Без процесор ще може ли да тръгне ?  

Ще тръгне, но пак ще писка, въпроса е да не гасне. Намери друга плочка памет и тествай с нея, тази ми е нещо съмнителна, щом без нея не гасне. Най-добре намери някой сервиз, където имат части за този сокет (дъно, процесор, памет), да ти тестват компонентите.

• Автор

Не е от пръчката вчера работеше с нея ,а преди това ползвах другата която е различна марка и с нея същото... Не знам вече какво да прявя. Не ми се вярва да ми трябва 700 ватово захранване само за да подкарам процесора и дъното...

• Автор

Така и не разбрахме на дъното какво му има. Смених го..Мерси за помощта.:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.