Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1100 лв без видеокарта

Featured Replies

Здравейте. И аз да се включа към множеството хора, искащи да си сглобят нов компютър на разумна цена в неразумно време. Поради цялата суматоха около криптовалутите и покачването на цените на видеокартите заради тях реших да не купувам такава засега. Компютърът, който искам да сглобя, ще се използва предимно за игри, от време на време за 3D обработка и моделиране, както и програмиране. Освен видеокартите, забелязах, че има и голям скок в цените на оперативните памети. Но, знае ли се, може и да се качат още повече. Та, ето примерна конфигурация от мен - [Линк]. Със сигурност предпочитам Intel и Nvidia пред AMD. Твърд диск си имам(засега, ще направя по-нататъшна смяна). Видеокарта ще купя или след като излязат(ако изобщо бъдат представени) новите 20-series на Nvidia или след като премине целият шум около виртуалните валути. Въпреки това, ако имате съвети относно това, също биха били полезни. Ще ви помоля за мнения и съвети относно направената от мен конфигурация, както и ваши предложения.

Изчакай още малко, до някоя и друга седмица трябва да излязат по-евтините дъна за Intel, като гледам си избрал процесор, който не се клоква, ако за в бъдеще няма да го сменяш с К серия, няма смисъл от такова скъпо дъно.

Памет 4 ГБ няма да ти стигне за никъде, ориентирай се минимум към 8 GB:

http://www.vario.bg/gskill-nt-series-dimm-kit-8gb-f4-2400c15d-8gnt

или ако намериш на по-висока честота, още по-добре. За тази 3Д обработка само незнам това вградено видео колко ще ти върши работа. На първо време може да пробваш GT 1030, щом не ти се дават много пари за видеокарта - много по-добре ще е от вграденото видео, а ако отделиш и бюджет за 1050/1050TI, предполагам ще е още по-добре.

преди 1 час, Boneknapper написа:

Здравейте. И аз да се включа към множеството хора, искащи да си сглобят нов компютър на разумна цена в неразумно време. Поради цялата суматоха около криптовалутите и покачването на цените на видеокартите заради тях реших да не купувам такава засега. Компютърът, който искам да сглобя, ще се използва предимно за игри, от време на време за 3D обработка и моделиране, както и програмиране. Освен видеокартите, забелязах, че има и голям скок в цените на оперативните памети. Но, знае ли се, може и да се качат още повече. Та, ето примерна конфигурация от мен - [Линк]. Със сигурност предпочитам Intel и Nvidia пред AMD. Твърд диск си имам(засега, ще направя по-нататъшна смяна). Видеокарта ще купя или след като излязат(ако изобщо бъдат представени) новите 20-series на Nvidia или след като премине целият шум около виртуалните валути. Въпреки това, ако имате съвети относно това, също биха били полезни. Ще ви помоля за мнения и съвети относно направената от мен конфигурация, както и ваши предложения.

Здравей, ориентирал си се долу-горе добре спoред бюджета.Аз лично обаче бих сменил кутията със DeepCool Dukase за 72 лева, мисля че е доста по-солидна във всички смисли на думата: 3.74кг срещу 7.05, а и Dukase има доста добра поддръжка за водно охлаждане.Поддържа и по-високи охладители, до 170мм - цък , не намирам официална информация относно Fortron-а, но във никем пише че поддържа охладители със максимална височина от 160мм.Може да монтираш 280mm AIO, ако след време се решиш на ъгпрейд към i7 8700К и искаш да клокваш.Имай на предвид че това дъно обаче не е особено подходящо за целта.Ако може да си позволиш още 8гб. във идните месеци може би ще е по-добре да се насочиш към един 8гб. двустранен (Dual Rank) модул, и впоследствие да добавиш още един, ако нямаш възможност и избрания от теб комплект ще свърши работа, но всичките ти слотове ще са заети, ако искаш 16gb. Захранването не знам до колко е качествено, ако мислиш да слагаш 1080Ti или друга карта със подобна консумация може би ще е по-добре да се насочиш към по-качествено захранване.

П.С: Както @Raze  е посочил, този месец излизат евтините дънни платки за Coffee Lake със чипсет H310/B360/H270 като последния определено няма да е по-евтин от бюджетните Z370 дъна, а дори напротив.Ако няма да ъпгрейдваш към чип със отключен множител и не ти се занимава със клок и не ти пука за по-бърза памет, може да минеш със по-евтино B360 дъно. Ако пазара не се стабилизира и си готов да рискуваш със втора ръка карта, може да се ориентираш към втора ръка GTX 970/980, силно препоръчително нереферентна, а не mini-itx версия и със остатъчна гаранция, както и на разумна цена - максимум 450 лева за 970 и 550 за 980.

• Автор

Благодаря за отговорите.

Кутията, която съм избрал, е просто заместител, за да имам реална представа за цената.

Няма да използвам видеокарта от рода на 1070 или 1080, а по-скоро нещо като 1060. Ако и при това положение захранването няма да бъде много надеждно би било полезно ако ми препоръчате и добър производител на захранване, че тях много-много не ги знам. Промених малко конфигурацията като сложих предложената от вас кутия и(предполагам) по-добро захранване - [Линк]

По отношение на дънната платка - мога да изчакам няколко седмици ако ще излизат скоро по-евтините чипсети. Само че не бих искал да минавам с най-евтиния, а по-скоро някой среден клас, за което също ще ви помоля да дадете съвет. А, и би ли имало проблем ако използвам 4х4GB RAM, при условие че дънната платка не поддържа quad channel, а само dual(16GB са ми напълно достатъчни)? Нямам намерение нито сега, нито вбъдеще да овърклоквам процесора или видеокартата.

Затова, щом няма да правиш клок, изчакай още малко за новите дъна, от които би трябвало да има и на цени от около 100 лв. Като излязат ще се види кое какво е и колко струва. За паметта няма проблем, но каква е идеята? Така сигурно ще ти излезе и по-скъпо, отколкото примерно 2х8 ГБ. По-добре си вземи сега една плочка 8 ГБ и по-нататък още една. Както ти казах по-горе, с 4 ГБ памет тези програми, които искаш да ползваш, ще влачат много и няма да може да работиш, дори и при наличие на SSD.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Затова, щом няма да правиш клок, изчакай още малко за новите дъна, от които би трябвало да има и на цени от около 100 лв. Като излязат ще се види кое какво е и колко струва. За паметта няма проблем, но каква е идеята? Така сигурно ще ти излезе и по-скъпо, отколкото примерно 2х8 ГБ. По-добре си вземи сега една плочка 8 ГБ и по-нататък още една. Както ти казах по-горе, с 4 ГБ памет тези програми, които искаш да ползваш, ще влачат много и няма да може да работиш, дори и при наличие на SSD.

Да, ще изчакам още няколко седмици(месеца). Дано пък и на GTC Nvidia решат проблема с недостига на видео карти или поне предложат някакво решение за него. Между другото още в първоначалната конфигурация бях посочил, че мисля да взимам 2x4GB RAM, а не само 4GB, но както и да е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.