Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Win XP

Featured Replies

Здравейте  !  имам  следния  проблем  с  уиндоуса  -  нещо  стана  и  вече  не  различава  монтиран  харддиск.

На  компа  имам  два  харддиска  които   се  виждат  в  биоса  но  като  стартирам  уиндоуса  единия  не  се  вижда .

На  другия  също  имам  уиндоус   и  ако  излюча  първия  дъното  превключва  на  втория   на  който  вече  се  виждат  и  двата  диска   ако  работят  заедно

Някой  да  има  идея  защо  се  получава  че  не  ми  се  преинсталира .

преди 17 минути, ummng написа:

Здравейте  !  имам  следния  проблем  с  уиндоуса  -  нещо  стана  и  вече  не  различава  монтиран  харддиск.

На  компа  имам  два  харддиска  които   се  виждат  в  биоса  но  като  стартирам  уиндоуса  единия  не  се  вижда .

На  другия  също  имам  уиндоус   и  ако  излюча  първия  дъното  превключва  на  втория   на  който  вече  се  виждат  и  двата  диска   ако  работят  заедно

Някой  да  има  идея  защо  се  получава  че  не  ми  се  преинсталира .

Задай му буква

Отваряш Windows Management (Start- > Settings -> Control Panel -> Administrative tools -> Computer Management)

Избираш Disk Management:

Десен бутон върху дяла който те интересува и избираш : Change Drive Letter and Paths. Избираш "change" Задаваш буква на дяла.

преди 12 минути, eminem_vr написа:

Избираш "change" Задаваш буква на дяла.

не change, a Add

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

не change, a Add

Да, add понеже няма буква още. моя грешка. Change ще му е неактивно така или иначе. 

Няма да е лошо и да видим disk management какво показва, ако е затрит или повреден някой дял няма да може да му зададе буква.

https://www.lifewire.com/how-to-open-disk-management-2626080

преди 1 час, Raze написа:

Няма да е лошо и да видим disk management какво показва, ако е затрит или повреден някой дял няма да може да му зададе буква.

https://www.lifewire.com/how-to-open-disk-management-2626080

А той къде ще му зададе буквата? Нали точно там. И линка на английски е добре след като съм му писал стъпка по стъпка къде да иде. Четеш ли преди теб какво се пише? 

Недей рева като незадоволена жена, а виж точно какво съм писал - преди да зададе букви и съвсем да прецака всичко, да види дали изобщо дяла е инициализиран и не е повреден. Дал съм картинка какво да снима и качи тука, за по-подробно с линк.

преди 6 минути, Raze написа:

дали изобщо дяла е инициализиран

Ако дискът не е инициализиран няма да е разрешено задаване на букви на дял/овете на диска.

преди 1 час, Raze написа:

Недей рева като незадоволена жена, а виж точно какво съм писал - преди да зададе букви и съвсем да прецака всичко, да види дали изобщо дяла е инициализиран и не е повреден. Дал съм картинка какво да снима и качи тука, за по-подробно с линк.

Въздържай се да ми даваш определния ако обичаш джендърче. Като цяло не ми е интересно какви глупости си написал, след като повтаряш предни постове и плещиш глупосит разни. Поздрави и ще мина да задоволя твоята жена, след като ти си по мъжете вече. 

Недей да обиждаш на джендър, че да не почна аз. Като имаш проблеми ходи на лекар. Може да ме задоволиш отпред най-много с д*** или уста. Това е форум и всеки има право да си дава мнението, стига да е по темата. Като съм повторил или пояснил някои неща е с цел да стане ясно на автора, а не да се засягат такива незадоволени като тебе.

• Автор

Това  е   невъзможно  понеже   там  втория  диск  липсва  като  устройство  .Понеже  дисковете  са  сата   на  мен  не  ми е  много  ясно  как  определят  кой  да  стартира  и  защо  не  се  вижда  втората  операционна  система  която   е  на  невидимия  диск.

И  така  проблемния  уиндоус  вижда  само  един  сата  диск    означен  с    DISC   0      а   другия  който  не е работил   и  ми е  като  резерва  но  нямам  нищо  инсталирано  на  него  вижда  и  двата   диска    :   DISC  0   &  DISC  1    и  всичките  шест  дяла  на  които  те  са  разделени  така  че  

си  правя  извод  че   проблема  е  в  самия  уиндоус

Какви 6 дяла, колко е голям този диск, какво има на него че си направил толкова много дялове??? Аз съм на десктопа с 500 GB SSD и 3 TB HDD и всичко си има по 1 дял (като изключим първоначалните Windows дялове на SSD заради UEFI и recovery).

Google не хапе. Аз ползвам Ctrl вместо Alt и пак става.

• Автор

Неееееееееее  Дисковете  са  два    и  са  разделени  на  по  три  дяла   

До  скоро  си  работеше   но  преди  няколко  дена  опитах  да  го  включа  втория  понеже  го  използувам   като  архив   и  го  включвам  с   китайско  устройство  през    USB  .  Като  го  включих   уиндоуса  каза  че  дяловете   не  са  форматирани  и  отказа  да  ги  отвори   и  отвреме  на  време  изчезваха  после  пак  се  появяваха .Помислих  че  диска  е  заминал   но  комшията  ми  даде  неговото  устройство  за  външен  диск и  с  него  сега  отварям  диска   но  като  го  вържа  на  компа  нормално  захранване  и   сата  кабел  нестава  въпреки  че  в биоса  и  двата  диска  излизат   .После  си  поиграх и    като  включвам  диска  сам  тогава  уиндоуса  на  него  си  тръгва  нормално  така   че  всичко  опира  до  уиндоуса  нещо в  настройките  се  е  изменило.

В постановката. в която дискът уж работи нормално, направи проверка на всички дялове:
chkdsk N: /f /r
където N е съответната буква на съответния дял на диска

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.