Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запитване за специалност

Featured Replies

Здравейте, придобих интерес към автомобилите, по-точно към електрониката на автомобилите.

Та, исках да питам (ученик съм и главно към това съм се насочил) как се нарича самата професия (диагностика на автомобили и т.н.) и как се казва специалността, към която съм се насочил.

Доста смешен въпрос, извинявам се за което, просто се заинтересувах    :emoji_smiley-04::emoji_smiley-02:

Ако въпроса ми е несъвместен за тук, моля да ме извините.

Желая ви лека вечер и благодаря предварително!

преди 44 минути, asaz написа:

Здравейте, придобих интерес към автомобилите, по-точно към електрониката на автомобилите.

Та, исках да питам (ученик съм и главно към това съм се насочил) как се нарича самата професия (диагностика на автомобили и т.н.) и как се казва специалността, към която съм се насочил.

Доста смешен въпрос, извинявам се за което, просто се заинтересувах    :emoji_smiley-04::emoji_smiley-02:

Ако въпроса ми е несъвместен за тук, моля да ме извините.

Желая ви лека вечер и благодаря предварително!

Електричар или електротехник.

Средно или висше?

Има такава специялност,имам едно приятелче от Ангола ,,господ,, е по електониката на колите.Винаги ми е приятно да с говоря с него,по точно той говори аз само слушам:), тъй като е ходеща енциклопедия и човек за отрицателно време може да научи неща от него, за които хората цял живот трябва да събират знания и опит.Постоянно мъкне някакви апаратури с него най-вече за хора ,които са си изгубили ключа за колата и трябва да я отключат и стартират:wink12: Работил е в Ангола много години за официялен дилър на Тойота,и се е занимавал предимно само с електрониката там, рядко с механиката и механиката я поназнайва само на теория.От скоро е в Холандия, почна в един квартален сервиз съвсем обикновен, обаче не успя да се задържи дълго там защото повечето коли които идват там са предимно с проблеми по механиката.

преди 4 часа, asaz написа:

Висше

Бакалавър(факултет, 4 години)“ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ В ТРАНСПОРТА”

Специалността „Техника и технологии в транспорта“ има за цел да подготвя инженерни специалисти в областта на технологиите за производство, ремонт, техническа експлоатация и управление на техника, предназначена за транспорт на различни видове товари, вкл. течни товари и газове. По време на обучението си специалистите получават много добра фундаментална и общо-инженерна подготовка. Придобиват солидна специална подготовка за двигателите с вътрешно горене, транспортната техника и технологиите за нейното проектиране и използване при превозване на товари. На тази база се формират практически и теоретически знания за решаване на конкретни проблеми при проектирането и експлоатацията на обекти в областта в техниката и технологиите в транспорта. Завършилите специалност “Техника и технологии в транспорта“ могат да се реализират като ръководни кадри и специалисти в транспортни предприятия и фирми, производствени, строителни и обществени организации, в научно-изследователски и проектантски институти, конструкторски бюра, както и в други фирми от областта на икономиката.
---------------

Професионален бакалавър (колеж, 3 години)“АВТОМОБИЛНА ЕЛЕКТРОНИКА”

Обучението на професионални бакалаври по „Автомобилна електроника“ е предназначено да подготвя кадри за проектиране, ремонт и подръжка на автомобилни електронни системи, които да се реализират и работят в области на автомобилната индустрия и промишленост, в сервизната и проектанската сфера. Автомобилната електроника е съвкупност от задълбочени научно-теоретични знания и практически опит.
Специалистите по „Автомобилна електроника“ придобиват задълбочени научно-теоретични знания и практически опит, което ще определи дейността им със следното предназначение: проектантска и конструкторска, монтажна и диагностична работа свързана с датчици, преобразувателни устройства, изпълнителни механизми; електрообзавеждане, електрозадвижване и електронни регулатори в автомобила; характеристики и параметри на електронните системи за двигатели с вътрешно горене; комфортни устройства и системи, поддържащи нормалното функциониране на автомобила.
Специалистите ще получат знания и умения, за да участват в производство на електронни системи за управление на автомобила, проектантска дейност в сферата на производство на автомобили, монтаж и настройка на охранителни системи;
Завършилите образователно-квалификационната степен „професионален бакалавър“ на специалността “Автомобилна електроника” трябва да са подготвени да работят в следните области:
- Ръководители и участници във фирми за разработване и производство на електронни автомобилни системи, управление и дизайн на печатни платки;
- Ръководители и участници във фирми за диагностика, ремонт, тунинговане на автомобили и търговска дейност;
- Специалисти в държавни и обществени институции, търговски дружества и организации, в частния бизнес
Специалистите ще намерят възможности за реализация във всички сфери на електрониката.

www.btu.bg
Навярно има и на други места. Търси.

• Автор
преди 1 час, Никой написа:

Бакалавър(факултет, 4 години)“ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ В ТРАНСПОРТА”

Специалността „Техника и технологии в транспорта“ има за цел да подготвя инженерни специалисти в областта на технологиите за производство, ремонт, техническа експлоатация и управление на техника, предназначена за транспорт на различни видове товари, вкл. течни товари и газове. По време на обучението си специалистите получават много добра фундаментална и общо-инженерна подготовка. Придобиват солидна специална подготовка за двигателите с вътрешно горене, транспортната техника и технологиите за нейното проектиране и използване при превозване на товари. На тази база се формират практически и теоретически знания за решаване на конкретни проблеми при проектирането и експлоатацията на обекти в областта в техниката и технологиите в транспорта. Завършилите специалност “Техника и технологии в транспорта“ могат да се реализират като ръководни кадри и специалисти в транспортни предприятия и фирми, производствени, строителни и обществени организации, в научно-изследователски и проектантски институти, конструкторски бюра, както и в други фирми от областта на икономиката.
---------------

Професионален бакалавър (колеж, 3 години)“АВТОМОБИЛНА ЕЛЕКТРОНИКА”

Обучението на професионални бакалаври по „Автомобилна електроника“ е предназначено да подготвя кадри за проектиране, ремонт и подръжка на автомобилни електронни системи, които да се реализират и работят в области на автомобилната индустрия и промишленост, в сервизната и проектанската сфера. Автомобилната електроника е съвкупност от задълбочени научно-теоретични знания и практически опит.
Специалистите по „Автомобилна електроника“ придобиват задълбочени научно-теоретични знания и практически опит, което ще определи дейността им със следното предназначение: проектантска и конструкторска, монтажна и диагностична работа свързана с датчици, преобразувателни устройства, изпълнителни механизми; електрообзавеждане, електрозадвижване и електронни регулатори в автомобила; характеристики и параметри на електронните системи за двигатели с вътрешно горене; комфортни устройства и системи, поддържащи нормалното функциониране на автомобила.
Специалистите ще получат знания и умения, за да участват в производство на електронни системи за управление на автомобила, проектантска дейност в сферата на производство на автомобили, монтаж и настройка на охранителни системи;
Завършилите образователно-квалификационната степен „професионален бакалавър“ на специалността “Автомобилна електроника” трябва да са подготвени да работят в следните области:
- Ръководители и участници във фирми за разработване и производство на електронни автомобилни системи, управление и дизайн на печатни платки;
- Ръководители и участници във фирми за диагностика, ремонт, тунинговане на автомобили и търговска дейност;
- Специалисти в държавни и обществени институции, търговски дружества и организации, в частния бизнес
Специалистите ще намерят възможности за реализация във всички сфери на електрониката.

www.btu.bg
Навярно има и на други места. Търси.

Благодаря ти! Помогна ми наистина много!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.