Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сваляне от Microsoft Store

Featured Replies

Има ли начин от Microsoft Store да се свали и запази разширение за браузъра Edge за да се инсталира offline?

• Автор

@DarkEdge много благодаря за подсказването, без да дадеш насока нямаше въобще да знам какво трябва да се направи. Аз поработих малко върху матерята и направих следното:

- Инсталирах Fiddler и той ми даде линк на инсталационния пакет .appx и го свалих с IDM.
- Направи ми впечатление, че инсталацията от този файл офлайн не е разрешена. Инсталацията онлайн от файла преминава успешно.

Започнах да търся решение на този проблем. По време на главоблъсканицата констатирах следното:
- Приставките от Windows Store се инсталират в невидима папка на програмните файлове WindowsApps, в която нямаме достъп. Смяната на собствеността дава правомощия да зяпаме и управляваме вътре.
- Намерих инструмент, който като покажеш папката на инсталираното приложение, създава инсталационен .appx файл със допълнителни (един, два или три файла), единият от които задължително е сертификат. Полагаш някакъв друг изпълним файл на този автор в system32 и оказваш от свойствата на новият изходящ инсталационен файл да не се отваря от WindowsStore, а от това специално приложение. С изключен интернет се предполага, че нуждата от Windows Store отпада.
- Замислих се дали няма да е лесно да се извлече съдържанието от оригиналните .appx и намерих информация от Микрософт, че SDK има инструмент за целта MakeAppx, който се ползва и за изработка, освен че можеш да извлечеш.

ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС: Този сертификат може ли да компрометира по някакъв начин компютъра ми, ако се сподели с други потребители? Защото бях чел някъде как се презаписва цифров подпис на кракната програма, за която ако няма подпис програмата не действа, кракера за да я подпише с някакъв цифров подпис предложи инструмент на потребителите с който се инсталираше сертификат, извлича се сертифиционен файл, след което се подписва EXE файла. Интересно той самият не го е направил, а остава задачата на всички заинтересовани. Какво следва с този изходен .appx и .cer файл? Трябва ми за друг компютър, който няма да има интернет.

• Автор

Никой не знае? Браво. Типично по български.
Сега се очаква някой да ме препрати да чета пълния материал за сертификацията, нещо като - прочети конституцията. :)

dism.exe /Add-ProvisionedAppxPackage {/FolderPath:<App_folder_path> [/SkipLicense\] [/CustomDataPath:<custom_file_path>] | /PackagePath:<main_package_path> [/DependencyPackagePath:<dependency_package_path>] {[/LicenseFile:<license_file_path>]| [/SkipLicense\]} [/CustomDataPath:<custom_file_path>]

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/dism-app-package--appx-or-appxbundle--servicing-command-line-options

• Автор

С какво тези команди биха ми помогнали да направя офлайн инсталационен пакет @DarkEdge ? Нищо не се разбира - някаква цел на това занятие има ли? Да инсталираш или да създаваш е това?

на 30.04.2018 г. в 10:09, Mlechko написа:

Никой не знае? Браво. Типично по български.

Ама с тая си реплика да усещаш, че леко наглееш? Що не се свържеш с Майкрософт България и да си изискаш поддържка, м?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 44 минути, DarkEdge написа:

Ама с тая си реплика да усещаш, че леко наглееш? Що не се свържеш с Майкрософт България и да си изискаш поддържка, м?

Сега пък наглея. Защо да е наглост? От нашите тук трябваше да има някой, който да е запознат със същността. Връзката с Микрософт е трудна и не ми се отваря ненужен акаунт, при положение, че тук имаме един и трябва само някой да каже какво съдържа сертификата и как се интегрира.  Отбелязах, че никой не знае и да не си правят труда други последователи като мен да търсят теле под вола.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.