Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на стар диск към нов

Featured Replies

Здравейте,

Искам да свържа стар вътрешен диск към нов.  IDE, SATA не ги разбирам.

Моля за връзка към сайт, откъдето могат да ми го доставят.

Благодаря.

И само при мен ли е, че пиша с бели букви в бялото поле при влизане и в полето за заглавие!?

Първо вземи си коригирай заглавието, че не е ясно за какво става дума?
Искаш да добавиш още един диск, да смениш стария като прехвърлиш данните от стария на новия?
На каква машина трябва да стане това? Лаптоп или компютър?
Ако е лаптоп - модел на лаптопа?
Ако е на компютър - модел на дънната платка?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Настолен компютър.

ASUS ROG MAXIMUS X HERO

Искам да възстановя данни от стария диск.

И какво те притеснява? Софтуер за възстановяване ли търсиш? Дай повече информация какво точно се е случило със стария диск. Няма да ти вадим думите с куки и ченгели!

• Автор

Както съм писал в заглавието, търся как да свържа стария диск към новия компютър без да се прави на външен диск. 

Пояснението защо искам да го направя, бе в отговор на DarkEdge=

Само де не си казал кой модел е старият диск.
S-ATA кабел за данни нямаш ли? 2 лева струва.
Закачаш диска и с първия срещнат софтуер за работа с дялове копираш от единия на другия диск дяловете.
Ако старият дис е зареждащ, след копирането проверяваш boot дела на новия проверяваш маркиран ли е като Primary и Active.
След това инсталираш на новия диск boot Record примерно с помощта на Bootice става с 5 клика.

• Автор

description: ATA Disk
       product: WDC WD1200BB-22G
       vendor: Western Digital
       physical id: 0.0.0
       bus info: scsi@5:0.0.0
       logical name: /dev/sdb
       version: 2D08
       serial: WD-WCALK1526066
       size: 111GiB (120GB)
       capabilities: partitioned partitioned:dos
       configuration: ansiversion=5 sectorsize=512 signature=8f8000b1

Мислех, че като пиша стар и нов диск е ясно.  Нали старите са с по-голям накрайник на кабела и повече крачета ...

преди 17 минути, whitepixel написа:

ако е IDE (PATA) - ще трябва да минеш през външна кутия и USB за да си копираш данните, защото новото ти дъно не поддържа PATA.

Чак пък кутия...имаш ли идея колко струва кутия за 3,5" диск. Докато един преходник SATA/IDE ще свърши чудесна работа и трансферът няма да се прави през USB

https://www.ebay.com/itm/Converter-40-Pin-IDE-Female-SATA-to-22-Pin-Male-adapter-PATA-SATA-Card/142667561968?hash=item2137a63bf0:g:LGIAAOSwceNZUPz3

• Автор

Отказах се от кутия, защото е 37 лв.  За еднократна употреба ми се вижда излишно.

Може би преходник SATA/IDE е това, което търся?  Ако е така, моля за линк откъдето да го закупя.

• Автор

Каква означава " Може да ти потрябва и преходен кабел SATA-Molex "?  Дайте ми линкове за това, което ми трябва, моля.

Покажи, че да ти покажем - покажи или дай модел на захранването - има ли molex конектори на захранването?

sku_91841_1.jpg

• Автор

https://www.pro-bg.com/product/Power-supply-desktop/BE-QUIET-BN283-be-quiet-STRAIGHT-POWER-11-750W-80-Plus-Gold-Si----kupete-ot----PRO-BG----_186846.html

image.png

image.png

В "Ресет" ми казаха, че нямат он този, който whitepixel е посочил и ми предложеха за 37 лв. кутия за външен диск.

whitepixel, благодаря!  Сега знам тачно какво да търся.

• Автор
преди 1 минута, whitepixel написа:

имаш 4 броя такива захранващи конектора

Къде ги имам?  Към тях ли трябва са се включи преходника?

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Чак пък кутия...имаш ли идея колко струва кутия за 3,5" диск. Докато един преходник SATA/IDE ще свърши чудесна работа и трансферът няма да се прави през USB

https://www.ebay.com/itm/Converter-40-Pin-IDE-Female-SATA-to-22-Pin-Male-adapter-PATA-SATA-Card/142667561968?hash=item2137a63bf0:g:LGIAAOSwceNZUPz3

Хъъъм! Някога ползвах такъв преходник за оптично устройство. Когато към него закачих HDD, то изгоря на мига. Може би лош късмет - знам ли?

преди 4 минути, Black Power написа:

Хъъъм! Някога ползвах такъв преходник за оптично устройство. Когато към него закачих HDD, то изгоря на мига. Може би лош късмет - знам ли?

Няколко години ползвах 320GB Seagate на подобен конвертор.

преди 10 минути, Black Power написа:

Да не си го закачил към захранването в комплекта? Аз си поръчах едни такъв китайски комплект и при първи опит за свързване на диск с външното захранване то изпука и замириса на изгоряло. Добре, че на диска нищо му нямаше. След това си го ползвах със захранването от десктопа и не е имало проблеми. Пратиха ми нов комплект китайците, но не съм включвал това външно захранване изобщо :)

преди 3 часа, Raze написа:

Да не си го закачил към захранването в комплекта? Аз си поръчах едни такъв китайски комплект и при първи опит за свързване на диск с външното захранване то изпука и замириса на изгоряло. Добре, че на диска нищо му нямаше. След това си го ползвах със захранването от десктопа и не е имало проблеми. Пратиха ми нов комплект китайците, но не съм включвал това външно захранване изобщо :)

Не, не. На оптичното си бачкаше на пушка, но на HDD-то умря. Както и да е. Както казах - може би лош късмет.

То пак оспамихме неясната тема със странното заглавие, но както и да е :)

Имам 2 много стари конфигурации на тавана, дето ми ръждясват, и двете мисля имат някакви CD-ROM устройства, които не съм ги тествал с този адаптер, но някой ден може и да пробвам. Иначе съм го тествал със този диск:

https://www.hdsentinel.com/storageinfo_details.php?lang=en&model=MAXTOR 82160D2

и си работи без проблеми на USB :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.