Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте! Търся си нов лаптоп, може и втора употреба.. Главно ми трябва да си джъткам в нета и да гледам филми.. Игри няма да се играят на него! Чудя се дали да е нов за около 1 300 - 1 500лв или втора употреба до към 600-700лв. Мъчи ме това, че втората употреба може да ми излезе по-евтино в началото, но да го ползвам месец-два и да даде фира.. Как ще ме посъветвате? Къде са надежните лаптопи? Благодаря предварително! :)

Щом имаш възможост за нов лаптоп си го вземи.

Втора употреба бих взел ако нямам повече от 600, 700лв. 

1300 лева за джиткане в нет-а са безмислени пари. Има и по-евтини за тая цел.

преди 2 минути, Eclipse2G написа:

1300 лева за джиткане в нет-а са безмислени пари. Има и по-евтини за тая цел.

Съгласен съм!

Надежност и лаптоп...зависи как го пазиш най-вече и какво правиш с него. Ако не го тормозиш много, правиш му профилактика 1-2 пъти в годината и гледаш да не прегрява и не го ползваш по легла или ако е по леглата задължително с някаква поставка/охладител. За тези пари нов - ориентирай се към последната 8 серия интел процесор - много по-икономичен и хладен. Ако искаш и бързо зареждане и стартиране на ОС и приложения, задължително и SSD диск, може и HDD допълнително за съхранение, особено ако държиш повече и големи филми по дисковете. Примерно като този:

https://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5_A515_51G-acer_aspire_5_a51551g_NXGT0EX007256gbssd

Не знам дали знаеш, но в ардес дори и втора употреба лаптопи са с по 12 месеца гаранция..Аз за това и си купувам от там. Мисля, че няма смисъл да даваш много пари за лаптоп, който ще ти използваш само да си цъкаш в нета и филмчета.. Това е моето мнение, можеш да разгледаш тука https://ardes.bg/upotrebyavani-laptopi/laptopi-vtora-upotreba има на много достъпни цени и в гаранцийка! :) Дано съм ти бил полезен 

Нов лаптоп за тия пари ше е със характеристиките на среден клас смартфон или таблет :) .Втора ръка може да се намери и с 4 то поколение интел i 5

преди 15 минути, Иво Димов написа:

Нов лаптоп за тия пари ше е със характеристиките на среден клас смартфон или таблет :) .Втора ръка може да се намери и с 4 то поколение интел i 5

Ти изобщо мислиш ли, преди да пишеш нещо? Лаптопа във връзката горе, която съм дал, къде го сравняваш с телефон/таблет?!? Като не знаеш за какво става въпрос по-добре не се обаждай.

i5-8250U

Ето ти и едно сравнение да видиш:

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4710HQ-vs-Intel-Core-i5-8250U/m11499vsm338266

За NVIDIA GeForce MX150 чувал ли си изобщо и знаеш ли какво представлява? Това е GT 1030 в мобилен вариант. На нивото на GTX 750. Такава карта преди години за толкова пари нямаше как да вземеш! Да не говорим за 8 GB DDR4, 256 GB SSD и 1 TB HDD!!!

Човека пита за нов лаптоп ма беше съркал цифрите беше писал от 300-500 ,сега е оправено :)

преди 23 часа, Raze написа:

Модела по дефаулт е без м.2 SSD - това е модела https://www.pazaruvaj.com/prenosimi-kompjutri-c3100/acer/aspire-5-a515-51g-58ey-lin-nx-gt0ex-007-p389352095/

и може сам да си избере кое м.2 да се сложи и колко голямо.

Като цяло страхотен модел няма равен , но аз бих взел същите параметри на HP понеже няма nvidia карта която щом не му трябва по-добре без нея.

Няма проблеми и да се ползва тази видеокарта - с 25W TDP нито ще има проблеми с температурите, нито нищо, същата работа и за процесора. А и допълнително хардуерно ускорение винаги може да му влезе в полза.

Всяка допълнитела видео карта в лаптоп когато не ти е нужна няма смисъл от нея. 

Тази карта може само да създаде проблеми с времето. Точно за това  бизнес клас лаптопите нямат такава.

Не ми се влизат в спорове а и не ми пука просто помагам като споделям опит.

Принципно е така, но пак зависи. То много неща могат да създадат проблеми след години, може отделната видеокарта да му е най-малкия проблем, а и зависи как и колко я ползва. Все пак това не е гореща карта като старите да прегрява.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.