Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнителен СМС.

Featured Replies

Здравейте,

тия дни пуснах един лаптоп в OLX и вчера получих СМС от 1220 на английски с имейл за връзка (във връзка с лаптопа). Писах и ми беше обяснено, че иска да го закупи за племеницата му в USA. Предлага да ми преведе парите + 100 долара за шипинг и след това да го изпратя. Звучи ми твърде хубаво да е истина. Какво може да не е наред ?
Да речем, че ми преведе парите по сметка и аз си ги изтегля кеш - има ли какво да се обърка ?
Поздрави!

Това е широко разпространена измама.

Най-много да получиш следващ SMS с някакви измислени данни, че ти е направен превод, но още не е пристигнал в сметката ти. Не се надявай първо да изтеглиш парите, след това да пращаш лаптопа.

• Автор

Здравей,

абсолютно никога не бих изпратил вещ преди да имам парите в кеш, това дори няма смисъл да се обсъжда. Въпроса е, АКО имам парите вече в кеш, може ли да се направи някакъв chargeback и реално да си ги върне?

Поздрави

преди 4 минути, xdique написа:

Въпроса е, АКО имам парите вече в кеш, може ли да се направи някакъв chargeback и реално да си ги върне?

Поздрави

Ще обявят стоката ти за повредена и ще си поискат парите обратно. Ще подменят частите или целия лаптоп с бракувани, а ти трябва да доказваш за всеки един чаркул кой е серийния идентификационен номер, ще трябва да опишеш един голям списък всичко какво съдържа лаптопа.

В Щатите такива запазени Макове има из подобни тамошни сайтове и то на много приемливи цени за техния стандарт, точно за твоя лаптоп са приритали. Със сигурност е измама.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

преди 1 час, Mlechko написа:

Ще обявят стоката ти за повредена и ще си поискат парите обратно. Ще подменят частите или целия лаптоп с бракувани, а ти трябва да доказваш за всеки един чаркул кой е серийния идентификационен номер, ще трябва да опишеш един голям списък всичко какво съдържа лаптопа.

Само пълниш форума с глупости ... :angry:  Това да не ти е обява в eBay, бе, с плащане по PayPal?  Ако му преведат пари по банковата сметка, или през Western Union, от кого ще си ги поискат обратно?...

Уловката е другаде. Не мога да кажа къде, докато авторът на темата не публикува цялата кореспонденция по въпроса.

• Автор

Благодаря за отзивите. Не съм такъв балък да изпратя нещо преди парата да е в кеш. Няма как да ме метнат, щом не могат да си върнат парите като ги изтегля :)

Поздрави и благодаря отново. Лок ако искате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.