Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко файлови сървъри, виждани от потребителите като един

Featured Replies

Здравейте. Това което имам са 3 файлови сървъра с по 2 TB дискове. Това което искам да постигна е и 3 те да се виждат от потребителите като един сървър /едно IP, един хостнейм/. 

Причината: Не може да се предвиди кои папки в кой сървър ще стоят и при промяна на мястото, се налага обхождане на потребителите и мапиране на шеровете наново.

Четох из интернет за DFS replication, но това прави копия на всички сървъри, а аз не искам копия на всички сървъри на файлонвете. За клъстерезирането май е пак същата идея.

Знам че има решение и ще съм благодарен ако кажете някоя идея. :)

Здравей, не си дал много инфо, но мисля ти трябва DFS сървър и да раздаваш на клиентите DFS линкове, като така, те няма да знаят кой линк към кой реален файл сървър сочи. Имай предвид, че не съм сигурен, че разбрах какво искаш да постигнеш само предполагам.

• Автор
преди 5 минути, vstoitsov написа:

Здравей, не си дал много инфо, но мисля ти трябва DFS сървър и да раздаваш на клиентите DFS линкове, като така, те няма да знаят кой линк към кой реален файл сървър сочи. Имай предвид, че не съм сигурен, че разбрах какво искаш да постигнеш само предполагам.

Здравей. Искам шеровете на сървър например с ip 192.168.1.10, сървър с IP 192.168.1.11, сървър с IP 192.168.1.12 да се виждат от потребителите като сървър 192.168.1.13.

Целта е когато местя една папка шерната от единия сървър на другия, при потребителя мапираната папка да не се налага да ходя да я променям, защото в обичайният случай се сменя IP то на сървъра.

А когато на неговия лаптоп всичко се представя като едно IP би трябвало, след като преместя и прешерна папката от другия сървър, той да продължава да си я достъпва. :)

Ами според мен с DFS линкове ще постигнеш това, като ако трябва да местиш нещо указваш същия DFS линк да сочи към новия реален път IP + share. Така няма да ти се налага да пипаш клиентския мапинг, което мисля, че искаш.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 22.06.2018 г. в 14:50, vstoitsov написа:

Ами според мен с DFS линкове ще постигнеш това, като ако трябва да местиш нещо указваш същия DFS линк да сочи към новия реален път IP + share. Така няма да ти се налага да пипаш клиентския мапинг, което мисля, че искаш.

Благодаря, свърших работа. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.