Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте бюджетни напълно безшумни вентилатори за кутия

Featured Replies

Става дума за огромна и просторна кутия: Cooler Master RC-810-SKN1-gp, модната така, че отгоре има изрязано място за 14см-ов вентилатор, покрито с черна, ситна, мрежеста метална решетка. Вътре има три 12см-ови перки  - две от задната страна и една от предната. Отгоре 14см-ов на моднатото място+ до него малък 8см-ов пак отгоре. За съжаление са шумни дори с лоу нойс адапторите ми на ноктуа. Затова се налага да купя нови безшумни. Каквито и да купя мисля да ги пусна с лоу нойс адаптори на ноктуа (разполагам с един NA-RC6, три NA-RC10 и три NA-RC11 ) да въртят на бавни обороти, защото кутията няма контрол на перките в биоса и никакъв софтуер не може да ги контролира. (Старо сървърно гигабайтско дъно GA-7TESM от 2011г.). Вътре не грее нищо все още. Напълнил съм с шест 8-гб-ови ECC REG RAM плочки на 1333, едно Intel® SSD 535 Series, Thermaltake Smart SE 730W, два xeon x5670, охлаждани перфектно от двe Noctua NH-U-12DX i4 (с лоу нойс адаптори от комплектите им).

Сега обмислям да постъпя бюджетно, като не купувам всички перки в момента (разумно ли ще бъде в случая ми според вас?). Отзад двете 12см-ови перки на задната страна, мисля първоначално да купя само една 12см-ова перка там (А другата до нея по- в бъдеще. Като примерно оборудвам с по-грееща видеокарта/карти. Но такъв ъпгрейд не планирам в близките години). Накратко: Отзад вместо две перки, мога да купя една, а от пред една 12см-ва задължително. Отгоре 14см-ова задължително, а 8см-ова ще си спестя засега. Отпред има възможност за втора допълнитена 12см-ова, но и това намирам за излишно в момента.

Компютъра в момента се използва за рендъринг и аудио обработа откачил съм всички кейс фанове като зареждам с тежки аудиопрограми изискващи по 32ГБ и нагоре РАМ а като рендвам (само с процесорите в ренд ферма) отварям капака макар да няма опастност за процесорите, притеснявам се за дъното да не се повреди от системно претопляне (дрътичко е все пак, а вгрдената му карта бая грее като е затворена кутията без да работят кейс фановете).

Накратко, моля да ми препоръчате безшумни кейс фанове - които с лоу нойс адапторите ми да не ги чувам изобщо, въобще. Целта ми е абсолютна тишина - посредством лоу нойс адаптори, нищо,че перките ще въртят по-бавно. Но същевременно осъзнавам, че няма какво толкова да грее в тази кутия и не ми се дават излишни пари за излишно супер мощни охладители. Не ми трябва да светят, а просто да създават някакво течение. Всякакви насоки и препоръки в тази посока ще ми бъдат полезни. Пишете и конкретни модели.  В таргета ми е - тихо и евтино.

Тези лой нойс глупости офф .....

Слагаш си един фан контролер и си прави каквото искаш с фановете.

Някакъв примерен: VAKIND PC Fan Controller 6 Channel PC Front Panel Fan Controller CPU Temperature Sensor With LED Indicator For Desktop Computer

Това се поставя на мястото за оптика(DVD) и си разцъкваш фановете както искаш.

П.П. или такъв който се поставя на флопи(ако имаш такива екстри) SXDOOL STW-6002 4 Channel Speed Fan Controller with Blue LED Controller and CPU HDD VGA (свети много силно)

• Автор
преди 4 часа, Can Oa написа:

Тези лой нойс глупости офф .....

Слагаш си един фан контролер и си прави каквото искаш с фановете.

Някакъв примерен: VAKIND PC Fan Controller 6 Channel PC Front Panel Fan Controller CPU Temperature Sensor With LED Indicator For Desktop Computer

Това се поставя на мястото за оптика(DVD) и си разцъкваш фановете както искаш.

П.П. или такъв който се поставя на флопи(ако имаш такива екстри) SXDOOL STW-6002 4 Channel Speed Fan Controller with Blue LED Controller and CPU HDD VGA (свети много силно)

фан контроерите заемат излишно място. Защо лоу нойс адапторите да са глупости?

на 5.09.2018 г. в 20:03, ignorant написа:

фан контроерите заемат излишно място. Защо лоу нойс адапторите да са глупости?

Заема място ли? ... имаш грозна огромна кутия пълна с тонове излишни клетки а един контролер ти заемал място ;)

Вземай от този тип: PC 8 Channels fan hub Cooling Fan Speed Controller for CPU Case HDD VGA PWM Fan w/ PCI Bracket Power by 12V 3pin/4pin Cooler fan слага се отзад на PCI

Парите които ще дадеш за не знам колко си лоу ноийс тъпи кабелчета на ноктуа са колкото един контролер но с него настина ще имаш контрол.

Не съществува напълно безшумен вентилатор (против законите на физиката е) Това е бюджетен тих вентилатор: Arctic Вентилатор Arctic Fan F12 Silent - 120mm/800rpm

• Автор
преди 4 минути, Can Oa написа:

Заема място ли? ... имаш грозна огромна кутия пълна с тонове излишни клетки а един контролер ти заемал място ;)

Вземай от този тип: PC 8 Channels fan hub Cooling Fan Speed Controller for CPU Case HDD VGA PWM Fan w/ PCI Bracket Power by 12V 3pin/4pin Cooler fan слага се отзад на PCI

Парите които ще дадеш за не знам колко си лоу ноийс тъпи кабелчета на ноктуа са колкото един контролер но с него настина ще имаш контрол.

Не съществува напълно безшумен вентилатор (против законите на физиката е) Това е бюджетен тих вентилатор: Arctic Вентилатор Arctic Fan F12 Silent - 120mm/800rpm

Мерси братле за препоръчаният вентилатор и съвета да купя контролер. Да ноктуа адапторите са скъпи, но ги имам налични вече. Подариха ми 11 бройки и смятам да си ги ползвам, нали така и така си ги имам? 

току-що, ignorant написа:

Мерси братле за препоръчаният вентилатор и съвета да купя контролер. Да ноктуа адапторите са скъпи, но ги имам налични вече. Подариха ми 11 бройки и смятам да си ги ползвам, нали така и така си ги имам? 

Ясно щом ги имаш вече това е друго нещо ок съгласих се.

С тях и този 800 оборотен фан ще е наистина тихо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.