Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ubiquiti NanoStation Loco M2 и Router

Featured Replies

Здравейте,

имам едно питане защото не успях да се справя. Предполагам за повечето от Вас това е нещо елементарно но аз така и не успях да се оправя с настройката на рутера и нанстейшъна.

Така имам Ubiquiti NanoStation Loco M2 влизам в него и се закачам на един free Wifi (на разтояние от километър и нещо) изкарва ми сила на сигнала и т.н. демек е линкнат към free wifi  и всичко е точно но от тук насетне искам да свържа наностейшъна с wifi рутер който да излъчва wifi в моя апартамент. Не ги разбирам разните Ip-ta, mask dns и т.н. Въпросът ми е какви трябва да са настройките на наното и в какъв режим трябва да работи, после на DHCP  или на Static трябва да е и ако е на Static какви настройки като ипита маски и гейтуей трябва да сложа на наното и какви да са на рутера, и ако е на dhcp пак същия е въпроса?

• Автор

За съжеление нищо не стана и като следвах стъпките от клипа :( Вчера съм се мъчил 2 часа и пак не постигнах успех. Значи линквам наното към някой free wifi показва че сигнал и нет си има но така и не успях да пусна дори и по LAN този интернет към лаптопа.... пробвах го в Router Мode и по всевъзможни начини НЕ и НЕ..... Направо не знам какво се случва същия наностейшън със същия рутер преди 2 години го бях направил и си ловях с наното free wifi от едно кафе до нас и го бях вързал с този рутер и си имах нет в нас сега не става и не става.....

HELP :(

• 3 седмици по-късно...

Първо че наностейшъна показва че е линкнат не значи че е свързан, силата на сигнала не е гаранция че си вързан, подозирам че има мак филтрация.

Първо трябва да се увериш че наностейшъна взима успешно IP, маска, гейтуей,днс от точката за достъп към която си го вързал. След това имаш две опции да правиш нат или бридж, аз избирам бридж.

на 23.01.2019 г. в 8:50, coolpapabel написа:

Здравейте,

имам едно питане защото не успях да се справя. Предполагам за повечето от Вас това е нещо елементарно но аз така и не успях да се оправя с настройката на рутера и нанстейшъна.

Така имам Ubiquiti NanoStation Loco M2 влизам в него и се закачам на един free Wifi (на разтояние от километър и нещо)[...]

Първо, настройваш го като Station ... така аз настроих моята Ubiquiti PowerBeam PBE-M2-400 да предава по кабел с DHCP и ако я вържа към компютър, лаптоп или рутер да няма проблеми.

Ето едно видео от един готин човек, който го е качил, с помощта на което аз се справих :

How To Steal Your Neighbor's WiFi - YouTube

Това е от WayBackMachine.ORG ( http://web.archive.org/ ) - записано копие на вече изтритото видео от YouTube ( https://www.youtube.com/watch?v=8BIoeK3Xmz0 ), защото разбираш ли - нарушавало правилата на общността на YouTube...

П.С: НЕ можеш да превърташ видеото, само да паузираш... общата му дължина е 15 минути, споко.

Всъщност, аз го качих тук като Unlisted:

От там може да се превърта.

Аз съм свързвал моята антена на около 150 - 200 метра, на километър ти с какво устройство се връзваш ? Рутер или някакво пак с насочена антена ?

преди 14 минути, Freem@n написа:

Първо, настройваш го като Station ... така аз настроих моята Ubiquiti PowerBeam PBE-M2-400 да предава по кабел с DHCP и ако я вържа към компютър, лаптоп или рутер да няма проблеми.

Ето едно видео от един готин човек, който го е качил, с помощта на което аз се справих :

How To Steal Your Neighbor's WiFi - YouTube

Това е от WayBackMachine.ORG ( http://web.archive.org/ ) - записано копие на вече изтритото видео от YouTube ( https://www.youtube.com/watch?v=8BIoeK3Xmz0 ), защото разбираш ли - ннарушавало правилата на общността на YouTube...

П.С: НЕ можеш да превърташ видеото, само да паузираш... общата му дължина е 15 минути, споко.

Всъщност, аз го качих тук като Unlisted:

От там може да се превърта.

Аз съм свързвал моята антена на около 150 - 200 метра, на километър ти с какво устройство се връзваш ? Рутер или някакво пак с насочена антена ?

Връзва се за някаква отворена мрежа, не може да е сигурен колко е отворена и на какво разстояние е. Мит е че имаш ли голяма антена можеш да се свържеш до километри към малки рутерчета, повечето заблудени без познания точно това си мислят, без да знаят за мощностите на радиото, че ако една антена е мощна и чува маломощно радио не означава то че маломощното радио ще чуе мощното. Да не забравяме че комуникацията в своя характер е дуплексна в двете посоки tx и rx.

A и машинално да гледа видео, той като не знае горкия какво прави пак нищо няма да направи ако неможе едни айпи и маска да съобрази. Защото във видеото са едни а при него ще са други.

Е, нека опита пък каквото стане - все пак и ние може да помогнем допълнително евентуално...

Може да прозвучи грубо, но за какво ти е да се свързваш към някаква мрежа някъде ? Щом е Free Wi-Fi мрежата не е сигурна и всеки един с млко повече умения може да достигне твоите  устройства.

Не мисля че ще е проблем да си пуснеш собствена услуга и да знаеш че си е само твоя и да правиш каквото искаш с нея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.