Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7

Featured Replies

Здравейте, днес правих преинсталация на компютъра ми но след като завърши инсталационния процес и го рестартирах видях,  че явно нещо съм объркал и сега имам 2 windowsa-7 на един компютър.  Та въпроса ми е как да изтрия единия windows? Или има ли начин да изтрия и двата и да направя чиста инсталация наново?  Ето това ми излиза когато пусна компютъра. 

1.-300x236.jpg

Като прави инсталацията изтри ли системния дял? Дай снимка от disk management да не би да си оставил и старата инсталация.

Коя буква ти е системата - D ли? Какъв е този третия дял 42 GB с буква С? При инсталирането изтри ли системния дял, какво точно направи? Ако нямаш важна информация, изтрий всички дялове и си направи инсталацията на чисто.

• Автор

На единия windows ми изписва D, на другия C, важна информация нямам  всичко ми е на флашка, а как мога да изтрия всички дялове/windowsi, за да мога да направя инсталацията на чисто?

През инсталатора, в менюто където избираш къде да ти инсталира windows. Като селектираш някой дял имаш опция да го форматираш/оразмериш/изтриеш, в зависимост кой дял си избрал. Ако започнеш с най-десния, трябва да има опция за изтриване. Ако наистина нямаш нищо важно, изтрий всичко един по един и накрая избери празното място и дай next. Инсталатора ще си създаде дялове и каквото му е нужно. Виж клипа, като можеш след като ги изтриеш просто да избереш празното място и да дадеш next:

• Автор

Окей, благодаря много за информацията! Сутринта ще се опитам да го направя, а като изтрия тези дялове това автоматично изтрива и втория ненужен windows?

Като заредиш Windows до десктоп, стартирай msconfig, раздел Boot и направи снимка

• Автор

Това е преди преинсталацията, после ще кача и след нея.

Без име.png

Със стрелка надолу освети долния ред - ще се активира бутонът Delete. Кликни на него и потвърди.
Рестартирай
Влез в This PC > Local disk C
Намери папка Windows.old и я изтрий

• Автор

Проблема е решен, благодаря на всеки един от вас който помогна! 

Остава да споделиш какво точно си направил, за да е полезно на други с такъв проблем!

преди 13 минути, DarkEdge написа:

Остава да споделиш какво точно си направил, за да е полезно на други с такъв проблем!

Сейно да чакаш от умрял писмо !

• Автор

Или ''сейно'' да очакваш отбора на ''Левски'' да спечели някаква купа в следващите 50 години? Xax.

За тези който имате същия проблем - погледнете коментара на Raze малко по-горе.  Направих абсолютно същото.

преди 21 минути, Иван552 написа:

погледнете коментара на Raze малко по-горе

Кой от всичките?
Инсталира отново като изтри всичко?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, DarkEdge написа:

Кой от всичките?
Инсталира отново като изтри всичко?

Да, изтрих всички дялове и инсталирах наново.

Направил си го по възможно най-трудния начин... :) 
Е, важното е, че имаш работеща машина.

Това е лесният начин за тази ситуация:

преди 5 часа, Иван552 написа:

Без име.png

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Със стрелка надолу освети долния ред - ще се активира бутонът Delete. Кликни на него и потвърди.
Рестартирай
Влез в This PC > Local disk D
Намери папка Windows и я изтрий

Другият вариант, ако от старата система не ти трябва нищо, директно форматираш дял D

Нищо - трупаш опит. :) 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.