Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Батето: Нямахме лоби за Олимпиадата,Борисов само слухтеше

Featured Replies

Нямахме лоби и това е една от основните причини кандидатурата на София за домакинство на зимните олимпийски игри през 2014 г. да отпадне още в първия кръг. Това заяви за Sportal.bg бившият председател на Българския олимпийски комитет и член на Международния олимпийски комитет Иван Славков. Батето уверено обяви, че негово изключване от олимпийските структури не е оказало влияние върху нашата кандидатура. Той упрекна и работата на кмета на София Бойко Борисов по проекта.

"Този малоумник Бойко Борисов като се върна от Лозана, първото, което каза, бе: "не ми помогна правителството и на всеки ъгъл говореха правителството, Иван Славков, правителството, Иван Славков", сподели Батето. - На всеки ъгъл се говорело. Значи той там не е ходил да лобира, а като такова ченге е ходил да слухти по ъглите какво се говори. Абе стой там в кулоарите, пропагандирай София. На всеки ъгъл се говорело Иван Славков!"

Мнението на Иван Славков за кандидатурата ни за домакин на зимни олимпийски игри:

- Кандидатурата на България се провали. Какво не ни достигна според вас? Кой е виновен? Какви грешки бяха допуснати?

- Не знам, не се бъркам в тези работи, защото ако кажа едно, ще лъжа, ако кажа друго ще кажат... Не искам да коментирам, защото трябва да има почтенност. Не съм участвал в процеса, не хихикам отзад. Мъчно ми е, че не можахме да се организираме. Въпреки че не съм участвал, аз съм българин и шест години от живота ми минаха в денонощна работа за това. Но коментари не правя по този въпрос.

Има ли смисъл отново да се кандидатираме?

- Да, задължително е. Защото, когато по онези две предишни кандидатури имаше противници и аз се оплаках на Тодор Живков, тъй като съпротива имаше в горните етажи, той тропна по масата и каза: "отиди при еди кои си и му кажи че това не е физкултура и не е спортен въпрос, а е политика". Когато Лилехамер спечелиха, тогава беше жена министър-председател, тя като разбра това се обърна към селяните и каза: "Сега вие влизате на световната карта”.

- Това беше един от мотивите за отпадането ни - липсата на достатъчно парламентарна подкрепа?

- Това е комплексен въпрос. Въпрос на маркетинг. Аз ходих два пъти при премиера, тогава Сакскобургготски, с чужди специалисти, които изложиха проекта. Това е въпрос на маркетинг. Това е стока, която трябва да се продава. Това е като всяка нова сделка, производство, инвестиция с гигантска възвръщаемост. Политическа и мерканитлна. Състезанието минава и заминава.

- Мислите ли че вашето отстраняване оказа влияние върху кандидатурата?

- Не, разбира се. Защото много по-гигантски беше скандалът в Корея, а Корея мина. Скандалът там беше фантастичен. Корупция за милиарди. В затвора лежаха. В Америка беше същото, двамата, които са раздавали парите, ги оправдаха, а 10 члена на МОК отлетяха.

- Без Батето нямаше лоби...

- Нямаше. Всички членове на МОК съм ги посрещал вкъщи. Или обяд съм давал, или вечеря вкъщи.

- Пекохте се на олимпийския огън. Чувствате ли се предаден от някого?

- Не. Съжалявам, че не можах да взема пари. Това щеше да е единствения случай, в който ще вземеш пари без да ощетяваш българския народ. Те ще дойдат тука с парите и както си знам аз ще ги инвестирам, по ресторанти, по барове, по актриси, по певици. Пак щеше да е доста силен стимул за българската туристическа индустрия.

- Какво беше положението при предишните ни кандидатури?

- Аз като се върнах, като загубихме първия път срещу Албервил, ме питат колегите, журналисти, защо загуби София срещу Арбелвил. Казвам им, вие правите огромна грешка, София загуби срещу Франция, не срещу това село. Както Лилехамер, втория път като загубихме. Писали съветниците, че София няма достатъчно хотели, а Лилехамер е едно село с една улица, така на дълго, и три надолу, защото е на баир. И един единствен хотел. Аз съм бил няколко пъти там през зимата. Там нощта е като полярна, появява се слънцето за малко и в тоя хотел си като на кораб, защото няма къде да отидеш. Напред назад по коридорите. Така че загубихме срещу две села абсолютно незаслужено. А тогава държавата имаше пари, имаше програма, имаше всичко.

Един от пореднит бисери на Батето

sportal.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.